Operasyon Sonrası Kusma

Puppy730
Puppy730

112805 Puan

Biraz geç kalsam da, oğlumu kısırlaştırdım. Kısırlaştırma operasyonu sonrası kusmasının normal olduğu söylendi. Oğlum çok su içmek istiyor, su vereyim diye suratıma bakıyor. Ama suyu verdikten bir süre sonra olduğu gibi çıkarıyor. Midesi boş, ameliyata aç girmesi gerektiğini söyledi veteriner ve oğlum sadece mide suyunu ve içtiği suyu çıkarıyor. Mama yemiyor tabii, iştahı kapalı doğal olarak. Veterineri aradım ve bu durumun sebebini sordum. Bana, iki saat beklememi, daha sonra çok az miktarda, aralıklı zamanlar da su vermemi söyledi. Söylediğini yapsam da, sonuç yine aynıydı. Oysa koyduğum su yudumluk bile değildi. Tekrar aradım ama aynı şeyleri söyledi. Su içtikten hemen sonra çok kusuyor ama aynı zamanda da çok su istiyor. Kısırlaştırma operasyonu geçiren miniklerimizin, bu konu hakkında tecrübesi olan ebeveynleri var mıdır aramızda?

26 CEVAP

yasement
yasement

119858

Evet kusmustu narkozu ara ara. Veteriner 12 saat sonra biraz su verirsiniz demisti. Sabah da (24saat sonrasi oluyor) narkozun etkisi gectiginden emin olunca mama verebilirsiniz demisti. Disari cikmak icin evi alt ust edince emin olduk. (Sokak kedisiydi)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Puppy730
Akay Veteriner Kliniği,umarım giderseniz memnun kalırsınız

sezind
sezind

13990

Ameliyat sonrası kusma ve iştahsızlık oluyor. Siz köpeğinizi mi kısırlaştırdınız yoksa kedi mi? Sanırım bu konuda kedi ve köpek fark etmiyor sonuçta ikisine de narkoz veriliyor. Benim kedilerim (normalde ne bulurlarsa yemek isterler) operasyon sonrası tavuklu yaş mamalarını bile bir süre yememişlerdi. Kusma ollmamıştı fakat veteriner, kusarlarsa normal bir durum olduğunu söylemişti önceden.

Lunasibirya
Lunasibirya

14320

Narkozu fazla vermiş olabilirlermi yani bukonudasize çok yardımcı olmak isterdim ama ben köpeğimi kısırlaştırmadım:( belki narkoza alışık olmadığı için kusyordur ya da vet. Narkozu fazla kaçırmış olabilir:) benim bildiğim bukadar umarım düzelir yavrucak:))

yasement
yasement

119858

Yok veterineriniz nasil dediyse o sekilde suyu verin. Kopek farkli olabilir. Ben aksam verdigimde icmemisti bile zaten.

sezind
sezind

13990

Bu gece hareketlerini gözlemleyin eğer yarın sabah da aynı şekilde devam ediyorsa tekrardan veterinere götürmenizi tavsiye ederim.

sezind
sezind

13990

Veterinerinizden şüpheleniyorsanız, almak istediğiniz bilgiyi alamıyorsanız mutlaka başka bir veterinere daha danışın. Hatta önce internette araştırın gideceğiniz veteriner hakkında elbet yorum yapanlar olmuştur ona göre hareket edersiniz.

Puppy730
Puppy730

112805

Operasyon sonrası aşırı titreme yaşayan var mı? Acil cevap bekliyorum.

Puppy730
Puppy730

112805

Bugün operasyon sonrası beşinci gün. Çıkarma aynı, mama yememe durumu aynı. Şırıngayla sulandırılmış yaş mama veriyorum veterinerin söylediğine göre. Sonrasında az da vemiş olsam çıkarıyor. Ayağa kalktığı an aşırı derece de titremeye başlıyor. Ayakta duramıyor doğru düzgün. Veteriner serum taktı. Ama aynı hâle dönmesi uzun sürmedi. Bunların fazla anormal olmadığını söyledi. Ne olur ne olmaz sabah hastaneye gideceğiz. Lütfen bunlar hakkında tecrübesi olan varsa yardımcı olsun, ameliyat ettirmekten pişman oldum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Puppy730
Duruma gerçekten üzüldüm.Çok geçmiş olsun.Titreme ve kusma narkozu vücüttan atmayla ilgili olduklarını okumuştum.Fakat 5 gün olmasına rağmen devam etmesi maalesef pek iyi görünmüyor.Ameliyat öncesi kan testi yaptırıp değerlerine baktırdınız mı acaba?
Başka veterinere gitmenizin iyi olacağını düşünüyorum.İstanbul daysanız Beylikdüzünde bildiğim iyi bir veteriner var.Burada iken benim veterinerimdi,çok ilgili ve hayvanseverdir.Oğlumun hayatını kurtardı diyebilirim
Puppy umarım çabucak iyileşir.İyi haberlerinizi bekliyorum

Puppy730
Puppy730

112805

Teşekkürler. Evet, Beylikdüzü'ndeyim. Beylikdüzü Veteriner'de operasyon geçirdi oğlum. Kan değerlerine bakılmadı. Hangi veterineri tavsiye ediyorsunuz?

Puppy730
Puppy730

112805

Teşekkür ederim, ya oraya ya da hastaneye gideceğiz.

ursaminor
ursaminor

116511

Puppy730, gittiniz mi? Merak ediyorum kuzunun son durumunu. Bizi haberdar edin lütfen.
Umarım ciddi bir şeyler değildir ve hemen sağlığına kavuşur.

KedimVar
KedimVar

119251

Erkek kediler de kısırlaştırma daha kolay olur. Köpeklerde de öyle mi? Bunları okuyunca artık aklımdan kısırlaştırmayı geçirmeyeceğim.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

KedimVar
Evet, köpeklerde de öyle. Bunlar bir erkek köpeğin yaşadıklarıysa ben kızımı kısırlaştırmaktan vazgeçiyorum, onu riske atamam.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 46230 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79780 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR