Hollanda Kemerli Tavsanim.....

Minitavsan
Minitavsan

175 Puan

Merhaba benim Hollanda kemerli tavsanim var hakkında bilgi öğrenmek istiyorum ama bulamadım bildiğiniz bir site veya sizin varsa bilgi verebilir misiniz birde bu cinsin 2.bi adı varmıdır ???? Tesekkurler

5 CEVAP

Minitavsan
Minitavsan

175

Yokmu cevap :(

Minitavsan
Minitavsan

175

.......

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Özel olarak söylediğiniz ırkla ilgili bilgi bulamadım ama tavşanlarla ilgili bilgi buldum umarım yardımcı olur

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Tavşanlar sıcakkanlı hayvanlar olup memeli gurubunda yer almaktadırlar. Yapı olarak çoğu memelinin tersine gündüz uyuyup gece aktiftirler. Yaşam süreleri 7-9 yıl ile sınırlı olmasına rağmen ticari amaçlı yetiştirilen tavşanlar en fazla 4-5 yıl yaşamaktadırlar. Beslenmelerine gelince otçul(herbivor) hayvanlardır. Özellikle yoncayı tercih ederler.Yavrulara sulu gıda (marul vb.) verilmesinden kaçınılmalıdır.Tavşanların gebelik süresi 28-33 gün olması ve yılda 5-8 doğum yapabilmeleri ve her doğumda da ortalama 4-10 yavru vermeleri bir tavşan sürüsünü bir yılda inanılmaz rakamlara ulaştırır.Tavşanın yaşadığı yerin sıcaklığının 10 derecenin altına inmemesi gerekmektedir.Üst sıcaklık limiti ise 30 derecedir.Tavşanın yaşadığı yerde gürültülü seslerin çıkarılması hayvanı strese sokmaktadır.


Erişkin bir tavşan ırklara göre farklılıklar göstermekle birlikte ortalama 3-6 kg. civarındadır. Buna paralel günlük tükettikleri su 300-600 ml. , yem ise (pelet) 150-300 gr civarında olmaktadır. Koku alama duyuları çok iyi gelişmiştir. Üreme ilkbahar ve yaz öncesi çok yüksek sonbaharda çok düşüktür.

Minitavsan
Minitavsan

175

Sağolun ama yardımcı olmamadiniz ama yanlış sakın anlamayın çok teşekkürler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1786 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR