Uzun Kurt'cukk

efruzg
efruzg

114397 Puan

bu durumu ilk defa yaşıyorum .. :O 10temmuzda ilk parazitlerini yaptırmıştım . İğne etkisini Yen' mi gösteriyordur ? Başka parazit olabilir mi? Olsa yavaş yavaş dökecektir değil mi ?


19 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

@KedimVar, canım benim, parazit (yani asalak) tek başına yaşayamayan, hayatta kalmak için başka canlılardan yararlanan canlılara deniyor. Yani illaki mikroskopik boyutta olmayabiliyor.
Bu zaten bedenden çıktıktan sonra ölüyor. Tek başına hayatta kalamıyorlar.
Yani katil olmaya değmez, o kendi ölüyor :D

tugcesenbas
tugcesenbas

103281

Bence, kesinlikle buraya yazıp cevap bekleyene kadar hemen bir veterinere danışın derim. Önemli bir konu olabilir ve en iyi cevabı, çözümü bu işin eğitimi almış insanlar yapacaktır. İlk defa böyle bir şey gördüm ayrıca, içim bir garip oldu. Lütfen, hiç beklemeden bir veterinere gösterip götürüp danışın.

Edato
Edato

961

İç parazit hapı alınca aynı paraziti benim kedim de döktü hem de daha fazla sayıda . 15 gün sonra tekrar hap verdi veteriner bu sefer dökmedi. Yani iç parazit tedavisiyle halledilebilen bir durum düzenli ve aksatmadan yapmak gerek bu tedaviyi. Aman siz kendinize de dikkat edin de bu parazit insana da bulaşabiliyor .

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Eğer şimdi döktüğü aşının faydası ile döktüğü parazitlerse ertesi gün hemen tekrardan parazit aşısı yapılması gerekiyor yani bizim veterinerimiz öyle yapmıştı kedime ilk aşilarının yaptırdığımız zaman parazit dökmüştü biz sürekli kontrol ediyorduk hafif kanlı ve biraz yumuşak kakayla küçük parazitlerini dökmüştü İki gün sonra tekrardan ikinizde aşısını vurulmuştu Bir de hapın daha etkili olduğunu söylüyorlar Ben enjekte daha etkili sanıyordum Eğer hap daha etkili ise enjekte geç etkisini gösteriyorsa Sizinki de enjekte olarak yapıldıysa Bence şimdi yeni yeni dökmeye başlaması normal Bana normal geldi zaten 20 gün içerisinde dökülüyormuş. Ama bu kurt Baya uzunmuş Benimki çok küçüktü ve hareket etmiyordu

KedimVar
KedimVar

119251

Ben parazitlerin daha küçük olduğunu düşünüyorum hem de çok daha küçük. Belki büyük olanları da vardır bunun gibi ama kumu hemen değiştirin. Kediniz aynı kuma bir daha gitmek zorunda kalmasın. Hatta o şeyi de öldürün bence. Hiçbir hayvana böceğe bile kıyamayan ben bunu öldürmenizi tavsiye ediyorum.

Ozzge
Ozzge

7249

Bu ana parazit :D büyükler düşerse mutlaka geride yumurtaları da kalır tekrar parazit ilacı vermek gerekir demişti bizim veterinerimiz.Sizinki ilaçtan sebep döküldüğü icin normal bi durum. Ben de ilk gördüğümde aynı tepkiyi vermiştim poposundan tam çıkmamıştı çünkü, peçeteyle ben çekmıştım gerisini :/

KedimVar
KedimVar

119251

Evet bilgilenmem iyi oldu. Benim kedilerime hiç böyle bir şey olmadı. Olmasını da hiç istemem zaten. Artık aşılarını daha ciddiye alacağım. Bu beni bayağı korkuttu çünkü.

efruzg
efruzg

114397

:O :O bizimki kendi düşürdü Allahtan evde farketmem iyi oldu üzerini kapatsa idi müsade etmeden belki haberim bile olmayacaktı artık çok dikkat ediyorum

tika_waylan
tika_waylan

13980

Tamam iste bebek kediler icin ve ilk sahiplenildiginde barinak, petshop, sokaktan alinanlara genelde 2 kers yapiliyor zaten. 2.de olunca varaa hepsini dokecek mis gibi olacak hic merak etmeyin. Belki de hic kalmamistir ama 2.yi yapin ki tam tedbir olaun bundan sonra da 2 ayda bir yaptirirsiniz hicbir sorun olmaz merak etmeyin. Arkadasimin da kediaini ilk sokaktan aldiginda vete goturup ic parazit yaptridiginda aksama kadar kurtlar dokulmus aone abir daha olmadi. Benim eski kedimde de cok kurt vardi ama ben gormedim iste vet dedi dolu karni ic oarazitle dedi ama iste hic gormeidn demek ki cok iyi kapatmis ya da kucuktuler bilmiyorum neyse sonra hic olmadi ic parazit hapi icirildu sonra vet kontrolunde ve onun onerdigi dozda ek bir parazit ilaci verdik mis gibi oldu inanilmaz kurtlari olan ve resmenpireden gecilmeyeb minnak bir kediydi sonra tertemiz mis gibi oldu. Bu ic dis parazit uygulamalari cok onemli duzneli yapinca cok gzuel koruyor ve hic sorun olmuyor.

efruzg
efruzg

114397

Geç olduğu için veteriner i aramadım veya mesaj göndermedim. Veterinere göstermek icin çektim müsait saatte ilk işim resimleri atmak olacak

efruzg
efruzg

114397

Yaptığı iğne 11.ci gün etki göstermiş ve icerideki yumurtanın gelişip çıkmasını sağlayan bi tür iğne yapmış . Tekrar gideceğiz . Karma aşı ile birlikte yapıcakmıs bu sefer tamamen varsa dökülecekmiş. Bende hiç bu kadar uzun görmemiştim vede canlı diye farkettim

ursaminor
ursaminor

116511

Bunlar kancalı kurt, sakın çıplak elle ellemeyin bunları. İnsana da bulaşıyor bunlar elleyince. :(
O kumu da tamamen değiştirin aman aman.

efruzg
efruzg

114397

Evet hemen farkettim ve hava ile temas edince hemen bu hale gelip öldü öldürmeye gerek Yok yani . Kumu tamamen değişmedim ama kumun değdiği kısmın yarısını attım .tamamen atmak aklıma gelmedi .

efruzg
efruzg

114397

Elleyince nasıl insana bulaşıyor bunlar :O ellemedim çünkü çok iğrendim görünce

efruzg
efruzg

114397

Zaten tekrar parazit uygulayacağım dedi:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1756 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR