Kandı Dışkı

egzocan
egzocan

2031 Puan

arkadaşlar iki gün önce mama değişikliği yaptım bugun kedimin dışkısında kan gördüm . sebebi mama değişikliği olabilir mi bu konuda fikri olan var mı
not: önceki maması bonocibo geçtğim mama purina one

24 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

"Ne yazık ki değil" yerine "neyse ki" desek daha doğru olur. Zira, siz hala teşhis koyuyorsunuz, üstelik yanlış teşhis koyuyorsunuz.
Ayrıca yazdıklarımı okumuyorsunuz bakın. ANİ diyorum HIZLI diyorum ilk baştan beri. Çünkü 2 gün önce değiştirdik mamayı demiş soruyu soran kişi. Bu kadar kısa sürede mama değişimi yapılmamalıdır.


Kaldı ki ben kesin bundandır dememişim asla. Nedenlerden biridir demişim. Siz kesinlikle değil diyorsunuz.


Ani ve ************ değişimi nedeniyle daha önce kanlı dışkı sorunu yaşadık biz. O dönemde de araştırmış ve bu sonuca ulaşmıştık. Veterinerin bizzat koyduğu teşhis de buydu.
Dediğim gibi, sizin başınıza gelmemiş olabilir. Ama bizim başımıza geldi. Nasıl olacak şimdi?
Dünyanın sizin etrafınızda dönmediği gerçeğiyle böylesi bir forum köşesinde karşılaşmış olmanıza üzüldüm doğrusu.

ursaminor
ursaminor

116511

Sanmamakla olmuyor ne yazık ki...
Kanlı dışkı/ishalin en sık görülen nedenlerinden biri ************ değişimidir. Yani iki gün önce mama değişimi yaptım sözünü anlamadım ben. En az 15-20 gün içinde geçiş yapılmalı başka üretici mamalarına... %20/80 %30/70 %40/60 %50/50 %60/40 %70/30 %80/20 %90/10 %100 şeklinde geçiş yapmalısınız. yeni mama/eski mama şeklinde. Mümkün olduğunca yavaş geçiş yapılmalı.

ursaminor
ursaminor

116511

Bu konuda onlarca bilimsel yazı/araştırma varken, neye dayanarak bu kadar kesin bir şekilde nasıl olmaz diyebiliyorsunuz anlayamıyorum.
Ben veteriner aranmasın, gidilmesin demiyorum yanlış anlamayın. Aksine buraya yazmakla vakit kaybetmek yerine doğrudan aranmalı/gidilmeli veterinere.
Ama ani mama değişimleri kanlı kakaya neden olabilmektedir. Buraya yüz tane link yapıştırmak istemiyorum. Yazın google'a "can changing cat's dry/wet food cause blood in stool" diye çıkan sonuçlara bakın.

ursaminor
ursaminor

116511

Bakın, sanırım benim yazdığım mesajları okumuyorsunuz veya ben yanlış anlaşılacak şekilde yazıyorum. Her iki durumda da ortada bir yanlış anlaşılma olduğu kesin. Böylesi gereksiz, faydasız ve vakit kaybı tartışmalara girmeyi sevmiyorum.
Her konuda doğrudan veterinere gidilmesi gerektiğini savunan bir kişiyim ve yukarıda da açıkça yazmışım bunu. Şimdi neye istinaden o halde google ile veteriner olalım diyorsunuz anlamadım.
Ünlemli cümle yazınca içiniz rahatlıyorsa, buyurun yüzlerce ünlem koyun. Ama burada açık bir şekilde önermede bulunan ben değilim, sizsiniz. Zira "Mama değişikliğinden isal olur kanlı dışkı olmaz" yazmışsınız. Bense şu şekilde "Kanlı dışkı/ishalin en sık görülen nedenlerinden biri ************ değişimidir." diyerek nedenlerden biri olduğunu söylemişim.
Tarafsız baktığınızda hangisi veteriner olunmuş gibi kesin şekilde kurulmuş bir cümle, söyler misiniz rica ederim?
Ve sizin başınıza gelmemiş olması, kimsenin bunu tecrübe etmediği anlamına gelmez.
Konuyu daha fazla uzatıp tatsızlık yaratmaya gerek yok. Size iyi geceler dilerim.

egzocan
egzocan

2031

ani mama değişikliği yaptığım için bu sorunla karşılaştım şuan bi skntısı yok aşıları tam parazitten kaynaklı değil . veterinere danıştım oda mama değişiminden kaynaklı olacağını söyledi cevap yazdığınız için tesekkür ediyorum

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Ursaminor ve Minnak53
İkinizin düşünce tarzı ve yorumlarını çok beğeniyorum:) Ama saat geç olduğu için günün yorgunluğu, koşuşturmaca vs. :) Kavga etmeden tartışmadan yardım edelim arkadaşımıza (egzocan) :) Bazı yanlış anlaşılmalar olduğu açık, bu konunun ye üstüne gdiyorsunuz ki :)

egzocan
egzocan

2031

Asilari tam bir yasında kedim bende kedi gençlik hastalığına yakalandı korkusuyla yazmıştım ama ishal yoktu halsizlik iştahsızlık da yoktu. eski mamadan hemen sipariş ettim durumu düzeldi . hepinizin endisesini anliyorum yorum yapan yardımcı olan tüm arkadaslarıma tekrar teşekkür ediyorum :)

ursaminor
ursaminor

116511

Sevindim ciddi bir şey olmamasına :)
Geçmiş olsun.


@SelinTuksal, bu kavga değil :) Buna belki dominantlık sürtüşmesi denilebilir :P
Ama bu başlık çok geçmişte kaldı, şimdi bizim aramız iyi minnak ile sorun yok, meraklanmayın :)

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Mama değişikliğinden olacağını sanmıyorum

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Ama aslında olabilir yediği mamada kabız yapmasına neden olacak bişey varsa ama zannetmiyorum öyle bişey olacağını yediği başka bişeyden olabilir

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Minnak53
Bütün kediler aynı değil. Sizin kedinizin ishal olması diğer kedilerde kanlı dışkı olamayacağı anlamına gelmiyor.
Ursaminor
Anlayan anladı. Boşuna açıklamakla uğraşmayın.

Minnak53
Minnak53

10961

Selam ,
Ayyyy bune okuyunca yarıldım gülmekten;) bu şeyi siteden kaldırtalım ursaminor ya rezillik valla neyse iyi dostluklar kavgayla başlar ama dimi :D ve ayrıca bu yazılar için gerçekten özürdilerim ursaminor❤️
Bu arada hala mama değişimi en fazla isal yapar ;))))))))))DDD

Minnak53
Minnak53

10961

Geçmiş olsun tekrar sevindim ;)
Bu arada gençlik hastalığında nörolojik sorunlar olurmuş yani denge bozukluğu olurmuş .. veterinerimden taze bilgi ..

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Minnak 53 . Neden anlamamak için direniyorsunuz? Bence sakın kafayla yorumları tekrar okuyun . Anlamadan yorum yapmayın lütfen !!!

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Kesin konuşan sizsiniz. Vet götür demiş zaten.. amacınız savaşmak sanki.. bence sakinn kafayla tekrar tekrar okuyun . Anlamamak için direniyor gibisiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4304 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78204 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR