Süt Anne Ankara

Miyuv
Miyuv

34212 Puan

Maalesef annelerini kaybetmis 3 ya da 4 haftalik kedi yavrulari buldum. Annelerinin hikayesiyse daha acikli. Sizle de paylasmak istedim.. Anneleri vicdansiz bir takim insanlar tarafindan tasinirken sokaga atilmis 3 ay once.Her gun apartmanin kapisinda beklemis her girenle iceri hatta evine kadar girmis ama kendi evi olmadigini anlayip geri cikmis. Haliyle hamile de kalmis ve gene atildigi binanin onunde yavrulamis bina bahcesinde yuva da yapmislar ona ve yavrulara ama ve 1 gun once kopekler saldirmis kurtarilamamis.Tesaduf ki oturdugum yer olmamasina ragmen bende 2 gun once hem anne hem yavrularina denk gelip sevmistim baya bi bugunde bu haberini aldim cok uzuldum..evde yasayan bi kedi nasil alisip savasabilir ki disari sartlariyla. Kendi kedilerimde annesiz buyudu annesiz kedi bakimini biliyorum ancak bulabilirsem öncelikle süt anne bulmak istiyorum. En azindan bir tanesi icin cok hayati,kardeslerinden cok daha kucuk vitaminsiz bisey. veterinere goturulmus kansizlik var demis bi iki ilac vermis ama anne sütünün cok daha iyi oldugu bi gercek :( kalp atislarini bile hissedemiyorum oyle halsiz, zayif bi deri bi kemik zaten. Yer ankara yenimahalle. Bu da denk geldigim gun anneyle yavrunun oynarken cektigim tek ve son fotosu.


5 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Çok üzüldüm hem anne hem yavrular için :(( bizim burda da sokakta yaşayan bir Husky anne kediyi öldürmüştü. Geride 11 yavrusu kalmıştı (9 U kendi yavrusu 2 si evlatlık). Ama onlar daha büyüklerdi yaş mama ve mama yiyorlardı. Süt anne bulana kadar siz kedi sütü tozu alıp besleyin onları. 4 haftalıklarsa yaş mamayı ezip ya da kuru mamayı ıslatıp verin. Royal canin mother&baby Cat in tane boyutu gerçekten çok uygun. Bulana kadar bunları yapmazsanız ölürler dayanamazlar. Ayrıca vet e de götürebilirsiniz. Annesiz kalmış ve çaresiz olduklarını söylerseniz ücretsiz ilgilenip sahiplendirebilir kedileri. Zaten süt anne bulmuş olsanız bile ev kedisiyse sahipleri kabul etmeyebilir. Çünkü o kediye de yavrulardan hastalık bulaşabilir. Sokakta doğum yapmış anne kedi bulursanız yavruları yanına koyup gözlemleyin. Bazı kediler kabullenip emzirebilir, bazıları da öldürebilir. Onu için koyduktan sonra gözlemleyin kabul ediyorsa bırakın kalsın. Etmiyorsa yanından alıp siz bakmaya çalışın.

KedimVar
KedimVar

119251

Tuvaletlerini de siz yaptırın. Kendileri yapamazlar ve yapamazlarsa da ölürler. 1,5 aylığa doğru öğreniyorlar kendileri yapmayı. Belki şimdi bile kendileri (1 ay veya daha büyükse) yapabiliyorlardır bir bakın. Ama 3 haftalıklarsa yapamazlar. Yapamıyorlarsa bir pamuğa zeytinyağı damlatıp popolarına yavaşça sürtün. Yapıyorlar o Zaman. Eğer bunları yapamam diyorsanız da yapabilecek birilerini bulmalısınız.

Miyuv
Miyuv

34212

Yok zaten kendi kedilerimde annesiz buyudu yaparim yaptim zamaninda. Havluyla sicak su torbasi sarip koydum altlarina da. Biri asiri derecede kucuk digerlerinden beni endiselendiren en cok o. Bu aksam aldim ben. Veterinere goturulmus ama ben tekrar bi goturcem yazilan ilaclari tekrat sorucam bakalim. Biberon alicam falan sut tozlari var biberon almamislar. Insallah hepsi yasarlar. Annesiz yavru bakimi eger yavru hastaysa bagisiklik dusukse cok daha zor oluyor. Zamaninda bi kediminde bagsikligi daha dusuktu cok hastalik atlatti. Ama o zamanlar sut anne bulmak konusunda cahildim zaten ilk kez bakiyordum. Simdi onceligim sut anne bulmak. O zamana kadar yapilcaklari yaparim ama insallah bulurum gec olmadan :(

KedimVar
KedimVar

119251

O küçük yavrunun özellikle anne sütüne ihtiyacı var. Benim kedimin yavrularından biri de öyleydi. Diğerleri onun emmesine izin vermiyordu. (6 memesinde süt vardı ve 7 yavru vardı) Böyle olunca o neredeyse hiç ememiyordu. Sürekli kedi sütü tozlarıyla besliyorduk, diğer yavruları çekip onun emmesini sağlıyorduk nöbetleşe ama olmuyordu işte bir türlü almıyordu kilo tüyleri de neredeyse yoktu zaten. Sonra yavrular teker teker gitmeye başlayınca o da annesini daha rahat emebilen ve koskocaman tüylü şişko bi' şey oldu çıktı :)) Yani o ufaklığa ne kadar kedi sütü tozu verseniz de fayda etmez bence. Anne sütüne ihtiyacı var onun. :((

KedimVar
KedimVar

119251

Sokakta dolaşıp hamile ya da yavruları olan kedi arayın. Yavruları olan kedi mutlaka bulursunuz yaz ayında.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1529 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79566 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR