Kediler İçin En İyi Kuru Ve Yaş Mama Hangisidir

ugurorkide
ugurorkide

5948 Puan

Merhaba benim bir erkek bir dişi olmak üzere iki kedim var tabi hepimizin birer can yoldaşı vardır fakat en iyi yaş ve kuru mama hangidir hem vitaminkonusunda hem aşırı tüy dökme konusunda daha çok faydalı olan hangi üründür hepinize şimdiden çok teşekkür ederim

49 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Yok hayır, olur mu öyle şey bizi de çok ilgilendiriyor. Siri sizin bütçenizi öğrenmezse rahat edemez mesela. Ben de gece uyuyamam :D
Yahu mama önerisinde ilk kriter bütçedir. Bütçe XX00TL deyin demiyor ki. Yüksek, orta, düşük der geçersiniz. Bu alınganlık nedir yani :)


Biz mesela sadece mama ve kum için aylık bir kira bedeli harcıyoruz resmen tek çocuğa. :o
Bazı süper kalite yaş mamaların 70gramı 12TL günde 12*30=360TL iki kedi *2= 720TL
Şimdi bunu orta-düşük bütçe karşılar mı? Hayır. O halde ilk kriter bütçe :)
Bütçe sorusu da ondan soruluyor yani. Kişisel algılamayın.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Kuru: Orijen, acana, instinct, nd, wildfield, petcurean now/go, naturea.
Önerim orijen six fish, kısırsa naturea balıklı
Yaş: Naturea, schesir, instinct, applaws, animonda carny, gimcat shiny cat, sapphere, brit care.
Önerim naturea ton ve tavuklu
Ek besinler: gimcat, naturalis adramys, beaphar.
Önerim gimcat malt paste, gimcat beauty paste, naturalis adramys bira mayası tableti, gimcat multivitamin paste ve beaphar brewers yeast. Tabii bunların hepsini aynı anda kullanın demiyorum.
Ödül: orijen, gimcat, naturalys adramys.
Önerim yok, hepsi birbirinden güzel :)

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Ayda 3 milyar harcayan kişinin 5 dakika oturup bu kedilere ne iyi gelir mamaları nn içeriğini okuyayım bi para vermekle olmaz diye dusunmemesine şaşıyorum . Maddi durumunuza göre mama tavsiyesi vermeleri neden rahatsız etti.. bu neyin tribi

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

İkisi de çok kötü kullandığınız mamaların.

ursaminor
ursaminor

116511

Yahu üstünlükle filan ne alakası var konunun şimdi yapmayın allasen... :)


En iyisi nedir diye sorunca siz, bütçeye göre en iyi cevabı vermek istemiş Siri. Burada çok sık karşılaşılan bir durum çünkü en iyisi söylendiğinde o çok pahalı tepkisini almak.


Ama en iyilerini soruyorsanız, marka adından ziyade şunu söyleyeyim size:
Kuru mama:
içeriğinde bolca (temiz) et olan - yani ne eti olduğunu açık şekilde yazan - türev/..unu/yan ürünü yazmayan - ilk beş içerikten en az üç tanesi et olan - az tahıl içeren, mümkünse hiç içermeyen mamalar en iyileridir.
(örnek: Sirinin ilk mesajında yazdıkları)
Yaş mama:
içeriğinde ne eti olduğu net bir şekilde yazan ve mümkün olduğunca sade olan içerikler. Dolgu maddesi olarak pirinç içermeyenler. (trilyon tane koruyucu ve katkı maddesi içerenlerden uzak durunuz).
(örnek: Sirinin ilk mesajında yazdıkları)


Bunlar en iyilerin ortak özellikleri.
En iyiler de işte ne yazık ki bizim ülkede pahalılar (ithal ürünlerin ortak özelliği).

makhno
makhno

19

arastirma yaparken bu basliga denk geldim ve bir arkadasin butce sorusundan rahatsiz olmasi uzerine kendisine gosterilen tepkilere sinir olarak uye oldum :) kedi mamasi onerirken net olarak kisinin butce durumunu bilmenize gerek yok ve bence de bunun sorulmasi ayip. zaten uc dilimde oneri vereceksin ultra premium, premium ve standart. bu uc segmentte onerini yazar ve ekonomik duruma gore secmesini onerirsin olur biter. senin aylik kac lira kedi butcen var diye sormanin cok normal oldugunu dusunen arkadaslar biraz daha dusunsun bence.

makhno
makhno

19

ben kendi deneyimlerime gore, en ustte yazdiklarinizi ev kedileri icin kesinlikle onermiyorum. ben acana'yi kullandim bir donem ama bir sekilde cok ters tepti. kullanici yorumlarina da bakinca orijen, acana gibi mamalarda cok sik problem yasandigini gorursunuz. kopek hareketli bir hayvan, kedi degil ve bu mamalar zengin icerikleriyle risk olusturuyor.
icine alplerdeki kuzulardan koyduk, amozon nehrindeki somonlardan koyduk, biraz ondan koyduk biraz bundan koyduk, nerde otantik sey bulduysak, meyvesi sebzesi doldurduk mamalarini hem gereksiz hem de riskli buluyorum. ozellikle kisirlasmis ev kedisi sahipleri icin.
yani sonucta besledigimiz hayvan kedi. bence bir mamada en temel gereksinim 'zarar vermemesi'. eksik kalan ihtiyaclarin bile onemli olmadigini dusunuyorum. kedinize zarar vermeyecek orta segmentten bir mama bulun ve evde pisen yemeklerle takviye edin. tavuk mu haslandi bir parca verin, patates mi haslandi ver, arada yumurta arada yogurt arada balik vs. vs.
proplan mesela yerden yere vuruluyor genelde. evet kesinlikle icerik olarak fiyatini hak etmiyor ancak rahatlikla soyleyebilirim ki, cok temiz bir mama. yaklasik iki sene kullandim kedilerim diger mamalara ishal oldugu icin ve gerek gelisim, gerek tuy durumu, kaka kivami ve kokusu, agiz kokusu vs. konularinda cok temiz bir mamaydi. simdi n&d dusuk tahilli kisirlastirilmisa yavas bir gecis yaptim ve proplana gore sonuclari daha basarisiz gibi gorunuyor benim kedilerimde.
neyse, demem o ki, forumlardaki iceriklerin incigini cincigini cikaran kullanicilara cok takilmayin. en ust segmentteki mamalardan uzak durun. hem cok gereksiz hem riskli. n&d dusuk tahilli seviyesi bence ideal ama daha asagi da inebilirsiniz.
yeter ki mama dedigim gibi 'zarar vermesin' onun disinda siz kedinizin ihtiyaclarini evdeki gidalarla takviye edebilirsiniz. kediniz kisir degilse bonacibo kuzu etli basarili ve yeterli gorunuyor mesela. eger kisirsa proplan 10 kg ya da n&d 10 kg butce ve performans icin ideal cunku 10 kg da fiyat ciddi dusuyor.
benim dusuncelerim boyle.

yasement
yasement

119858

Yas mamada bence bozita, instinct, animonda schesir. Tuy dokme problemi varsa balikli mamalar daha iyi olur ve biyotin ya da balik yagi iceren takviyeleri de veterinere danisarak deneyebilirsiniz

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Acana pasifika ishal yapmadı bizimkileri . Yaş mama gimcat schesir animonda güzel. . Wiskas lütfen kullanmayın

ugurorkide
ugurorkide

5948

Ben sizi anlıyamadım ben isim istedim durumları çok iyi ve sağlıklı ikiside bir buçuk yaşlarında kısır değiller zaten her an veteriner hekim kontrolü mevcut sadece onlara bakmıyorum kendi imkanım ile çevremde bütün canlara bakıyorum bütçe olarak benim bütçem beni ilgilendirir yardımın için teşekkürler

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Şöyle söyleyin bari.
En fazla hangisini alabilirsiniz?
-instinct
-acana
-proplan
-bozita
-pro choice

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

cevap vermemekte kararlısınız sanırım

Feronia
Feronia

117611

Cotontzu_Siri benim. Sadece bunda bir şey olmadığını göstermek için söylüyorum. Ayda köpeğime ayırabileceğim 100-150 liralık bir bütçem var. Söyledim de ne oldu şimdi? İş premium, ultra premiumda bitmiyor. O zaman şöyle yazayım, fiyatına göre alınmaya değer tüm mamalar:
Orijen Freeze Dried (Sadece köpekler için var) **
Instinct **
Orijen *
Acana *
Naturea *
Applaws *
Wildfield *
Acana Düşük Tahıllı (Sadece köpekler için var) *
Now Fresh *
N&D Kinoa*
N&D Balkabağı*
Go!*
N&D Tahılsız *
N&D Düşük Tahıllı
Profine
Brit Care
Sanabelle
Exclusion
Bozita
Matisse (Sadece kediler için var)
ProChoice
Bonacibo
Sonunda “*” olan mamaları tercih etmeye çalışınız. “**” olanlar çok özel mamalardır.
Baştan sona doğru ilk hangisine bütçeniz yetiyorsa tercih edin.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Bana göre en iyi kuru mama protein,yağ,kalsiyum,magnezyum vs oranlarının yüksek olması değil değerlerin bir kedinin hareketlerine paralel olması.Bir kedi özellikle yavru kediyse ve hareketli bir kediyse o fazla protein oranını kaldırabilir.Farklı bir yavru kedi çok hareketli değilse %44 protein oranını kaldıramaz mesela.
Öncelikle en iyi kedi maması bireyseldir.Kedinin özelliklerine göre seçilir.
Kedi mamalarına dönecek olursak proteini belli olmayan ,gereksiz tahıl dolduran ve içinde mısır bulunan mamalar benim için iyi değildir.
Kısırlaştırdıktan sonra mamaların değerlerinin nasıl olması gerektiğini veterinere sorun.Ama önerdiği mamaları kullanmak yerine sizin araştırarak onun verdiği değerlere göre seçtiğiniz mamalar herzaman daha sağlıklıdır.
Benim kullandığım mama sizin kedinize,sizin kullandığınız mama benim kedime iyi gelmeyecektir.
Kediniz için değerleri okumak ve içeriğe bakmak zor değil.Can besliyoruz.
Herkese evcil hayvanlarıyla uzun ömürler diliyorum.

ugurorkide
ugurorkide

5948

Yaş ve kuru mamaları balıklı olanları kullanıyordum fakat tuvaletleri ishal li olmaya başlayınca bende etli pirinçli kuru mamaya geçtim yaş mamayı da sığır etli olarak vermeye başladım durumları düzeldi kuru mamaları pro line etli yaş mamaları whiskas sığır etli

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 35282 Görüntüleme
  • 49 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR