Mama Sorunsalı

yaseminece
yaseminece

5184 Puan

Royal Canin mi,Acana mı kararsız kaldım.Kedim şu an severek Royal Canin Kitten mama yiyor.İçerik açısından Acana onun için daha mı sağıklı olur acaba?Bir de yaş mamayı hangi sıklıkla veriyorsunuz minnoşlarınıza?4 aylik bir minnoş için ne önerirsiniz?:)

33 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

İçeriğinde ne olduğundan ziyade ne olmadığı sorun yaratıyor bu noktada. Sinirlenmenize gerek yok hemen.
Bu cat chow'un ilk içeriği tahıllar diye başlıyor.
Cat Chow Mamanın içeriği:
Tahıllar, bitkisel protein ekstraktı(% 2,00 soya), et ve et türevleri, balık ve balık türevleri (% 2,00 somon), yağlar, katkı maddeleri, mineraller, maya


Sağlıklı ve yararlı mamaların ilk beş içeriğinden en az üçünün et olması gerekmektedir. Bu mamanın içindeki etin ne olduğu da içerik kısmında yazılı değil. Pakette tavuk diyor. Et ama ne eti? Türevleri denilen şey nedir biliyor musunuz? Örneğin tavuğun ayakları, gözü, ibiği, kemikleri, tüyleri... işte bunlar türev kelimesinin açılımıdır.


Pahalı olan sağlıklı oluyor diye kural yok elbette. Ayrıca ilk içerikleri (temiz) et olan uygun fiyatlı mamalar da var.


Şimdi Acana'nın da tavuklusunun içeriğini buraya yapıştırayım, siz kendiniz bakın aradaki farka:


Acana Wild Prairie İçerik:
Taze tavuk eti (9%), taze hindi eti (9%), taze tavuk sakatatları (ciğer, yürek, böbrek) (9%), tavuk eti (8%), hindi eti (8%), ringa balığı eti (8%), bütün yeşil bezelye, bütün kırmızı mercimek, bütün nohut, tavuk yağı (5%), taze bütün yumurta (4%), taze serbest avlanmış walleye balığı (4%), taze serbest avlanmıs alabalık (4%), taze hindi sakatatları (ciğer, yürek, böbrek) (4%),bütün yesil mercimek, bütün barbunya fasulyesi, bütün sarı bezelye, kömür balığı yağı (2%), güneşte kurutulmuş yonca, kurutulmuş tavuk kıkırdağı (1%), kurtulmus esmer su yosunu, taze kabak, taze bal kabağı, taze yaban havucu, taze yesil kıvırcık lahana, taze ıspanak, taze hardal yesilligi, taze salgam, taze havuç, taze kırmızı lezzetli elma, taze barlett armudu, dondurularak kurutulmus ciger (tavuk ve hindi) (0,1%), taze kızılcık, taze yaban mersini, radika kökü, zerdeçal kökü, devedikeni, dulavrat otu kökü, lavanta, hatmi kökü, kuşburnu.

mehmet24us
mehmet24us

582

Her girdiğim sitede mama tartışması oluyor galiba. burada da defalarca aynı tartışma oldu. Mama seçerken kedinin yaşı ve ihtiyaçları önemli. Protein (geliş yeri belirli olan) ve taurin bence en önemli değerler. onları kontrol ettikten sonra uzun süreli kullanmayı düşündüğünüz mamadan küçük bir miktar alırsınız. sonra kediyi takip edersiniz tüyleri canlılığını koruyormu. Tuvalet düzenlerinde bir sıkıntı var mı( kabız olmamaları veya ishal olmamaları)? dışkıları çok kokuyorsa sizin kedinize yaramıyor demektir. Aşırı hareketli ise kedi mama fazla geliyor demektir.
bunların yanında kedinizin de bir damak tadı vardır. Balıklı iyi veya tavuklu iyi diye birşey yok. Aslında bütün protein çeşitlerinden değişik zamanlarda alması iyidir. Benim kedilerim et içerikli mamaları sevmiyorlar ve sadece mecbur kaldıkları için yiyorlar ve bu onların zayıflamasına sebep oluyor. Genelde tavuklu mama kullanıp ayda bir balıklı veya etli mama alarak karıştırmayı tercih ediyorum.
Yaş mamaya gelince ayda bir hazır yaş mama alman yeterli. Haftada 1-2kez kendi yaptığın yaş mamayı vermen içeriğini bilmen açısından ve tazelik açısından daha besleyici oluyor.
Ben yaş mama yerine kasaptan tavuk ciğeri alıp biraz kavuruyorum (yağsız ve tuzsuz) üzerine biraz su ekleyip tamamen pişiriyorum. Pişince blendırdan geçiriyorum. hazırlar gibi katkısız ve sağlıklı oluyor. Arada tavuk eti, balık eti veya kırmızı etle aynı işlemi gerçekleştirdin mi yaş mamadan ucuza ve kaliteli beslemiş oluyorum. Marka tartışmak yerine kedinizin ihtiyaçlarına bakmanız daha iyi
not: kedilerde alerjik olabiliyor ve en kaliteli mama bile kedi öldürebiliyor. sağlığını takip edin yeter

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Miapaw
Cat chow hiç iyi bir mama değil.

yaseminece
yaseminece

5184

Veteriner bana da haftada 2-3 gün yaş mama verirsem yeterli olacağını söyledi.Fazlası vücuduna zarar verebilirmiş.Ama bi türlü ben kedimi alıştıramadım her gün istiyor.Ben de azaltarak veriyorum her gün bir paketin 1/4 - 1/5 i kadar.Mama konusunda da sanırım Acana ile devam edeceğim,öneriler için teşekkürler:)

miapaw
miapaw

4078

cat chow kitten + bazen de ton balığı, uskumru, et-tavuk, yumurta, süt ürünleri vs. veriyorum gayet sağlıklı gözüküyorlar

miapaw
miapaw

4078

tabi bu yan gıdalar tadımlık

yaseminece
yaseminece

5184

Çok teşekkürler:)

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Ben acana pasifika kullanıyorm ama protein oranı çok yüksek . Acana ile proteini düşük iyi bir mama karıştırıp verebilirsiniz. :)

HAY_DOST
HAY_DOST

11941

Şimdilik royal canın kulağın acana fazla gelebilir ayrıca acananin yavru maması yok

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Acana. Sadece acana. :D ya da mümkünse barf diyeti veya yaş mama ile beslenme.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Neden sadece acana ezgicim:) ben şu aralar karıştırıyorum ..

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Yavru kediler için oldukça uygun. Ayrıca bana göre yaşlı bir kedi orijen ile beslenebilir. Mühim olan miktarı mamanın arkasına göre değil, kedinin ihtiyaçlarına göre ayarlamak. Bi ara hesaplamıştım, orijen ve rc ile beslenen kedilerin günlük aldığı protein miktarı aynı sayılır.

yasement
yasement

119858

Ben yas mamayi her gun veriyorum ama veterinerimiz eger tahilsiz mama kullanacaksam cok sik yas mama vermememiz gerektigini soylemisti agir gelebilirmis (Acana kullanacaksaniz)

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Ursaminor haklı. Cat chow alacağınıza aynı fiyatlarda golosi alın.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Hay_dost
Her öneriyi kötülemeyi keser misin? Herkesin senin düşündüğün kadar iyi durumu olmayabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2294 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR