Daha Önce Kolu Kirilan Kediniz Oldu Mu?

charmed88
charmed88

566 Puan

Arkadaşlar Merhaba;


2 gün önce kedimiz maalesef 2. kattan düştü. Apar topar veterinere götürdük. Röntgen çekildi. İç kanama riskine karşı iğneleri vuruldu. Ön sol bacakta maalesef 2 kırık çıktı. Ertesi gün karar verileceği söylendi kedi hastanede kaldı.Ertesi gün aradılar ameliyat olması gerkli 1800 +300 TL toplam fiyatı dıyıp kapadılar. Bir gün önce nöbetçi veterinerde sargıyla halledılebılır demişti. Bende kendi vetime sordum oda aynısını dedi görüntüleri gösterdikten sonra.
Ancak kendi vetime dedim ki diğer vet ameliyat olması lazım dıyor siz ne diyorsunuz oda ben bı hocama gostereyim dedi. Sonra oda ameliyat olması lazım falan dediler ne kadar dedm oda 2000 civarı dedi.


Neyse bı kac vete soruncada atel iyi gelecektir parçalı kırık değil dediler. Sonra kendi vetimde geç olur ama ıyılesır atelle dedi Bende atelde karar kıldım ve yaptırdım. Dünden beri evde dirençli bir kedi. Ancak kafamda hala şüpheler var olur mu olmaz mı bilemedim. Daha önce atelle iyileşen oldu mu ?


Teşekkürler

8 CEVAP

LindaKibrit
LindaKibrit

965

Benim kedimin arka bacağı kırılmıştı. Sadece 1 yerde kırık vardı. O da kendi kendine iyileşti fakat kemiği oynattığı için yamuk tuttu. Yürümesinde hiçbir sıkıntı yok. Koşabiliyor da. Safece biraz kısa kalabilir dedi vet. fakat daha küçük olduğu için kendini toparlar dedi. Şuan iki bacağı da aynı boyda sayılır. Hiç farkedilmiyor kısalık falan yok. Atel ne bilmiyorum fakat internetten baktığımda göre kolunun dik durmasını sağlayan bir şey. Eğer öyleyse güzel bence. Kediciğiniz bu sayede benim kedim gibi kemiği oynatıp yanlış tutmasına sebep olmaz. Atel in kullanım amacı bu ise güzel olduğunu düşünüyorum.

benim 3 kedimin 3ü de şuan veterinerde bacak kırıklarından dolayı yatıyorlar. hepsi birlikte 5.kattan sırasıyla atladılar. ne gördülerse artık. üstelik dişi olan hamileydi. erkek kedimin ayağında 20 gündür atel var. önce bana da ameliyat dediler. sonra ben parayı ödeyemem deyince atel yaptılar. 1 hafta sonra veteriner değiştirdim ve kontrol için almak istedi. bacağındaki ateli düzgün yapmadıklarını söyledi. 1 aydır tekli kırığını düzeltmeye çalışıyoruz. şuan toma split denilen bir uygulama yapıldı ayağına. yamuk kalmaması için. yavru olanın susam kemikleri denilen bilek kemiklerinden biri yerinden çıkmış. 4 aylık. şuan sargıyla geri itmeye çalışıyorlar. en ağır travma dişi olanda. hamilelikten dolayı sert düşmüş. bebekler ölü doğdu. 2 ön bacak kırık birinde çıkık da var. kafatasında da çatlaklar varmış ama toparladı epey 10 gün oldu. onun da bacakları toma split denilen aygıtın içinde şuan. sizinkinin de kırığı kapalı kırık olduğundan atel yeterli gelebilir. aman dikkat bacağın şeklini koruyup korumadıklarına dikkat edin. benim erkek kedim bu yüzden sıkıntı çekiyor şuan.

charmed88
charmed88

566

Gizem selam öncelikle çok geçmiş olsun. Peki istanbulda misin simdi ki veterinerinden memnun musun ismini almam mümkün mu- ben bbc ataşehir kedi hastanesine göturdum gerçi ameliyat yapsalar daha ucuza geliyordu diyebilirim. Iyilescekse vereyim ama hayvana zarar gelsin istemiyorum dün aldım eve artik kapalı kalmaktan delirmiş. Sargıdan sonra röntgen çekildi sargı doğruluğuna bakmak için birde salo günü gel bandını degistiricez yara olabiliyormuş patisi tekrar anestezi tekrar bandaj yavrum dayanamayacak diye korkuyorum

LindaKibrit
LindaKibrit

965

Geçmiş olsun çabucak iyileşir inşallah :))

charmed88
charmed88

566

Linda içimi ferahlattin çok teşekkür ederim benim kedi 2 yaşında senin küçük olduğu için hemen kaynamıştır bizim biraz zaman alabilir umarım kısa bi sürede iyileşir atel değilleri aynen dediğin gibi sert tutan bi çubuk bir nevi yarim alci gibi

LindaKibrit
LindaKibrit

965

Rica ederim önemli değil :))

merhaba. teşekkür ederim. ben tokat'tayım.buradaki seçenek 3 kişiyle sınırlı.hepsini denedikten sonra 3.ye götürdüm. kedi aşılarını yapan 3 veteriner dışında veteriner yok burada bırakın ki kedilerden anlasınlar. benimkiler de delirmiş vaziyette ama evde atelini söküyor benim oğlan. tam 5 kere atel parası ödedim ben ona. mecbur orada kalmak zorunda. ilçed olduğu için de sıksık ziyaret edemiyorum. ben de aynı şey için uğraşıyorum. şuan maddi sıkıntımız çok büyük ama onların kötü durumda olmalarını istemiyorum. tam olarak iyileşsinler orjinal hallerine dönsünler istiyorum. bunu veterinerlere de diyorum ama pek anlamıyorlar. bu sonuncusundan umutluyum diğerlerine göre daha iyi.

charmed88
charmed88

566

Sorma dünde bizimki sökmeye çalışıyordu şuan işteyim eve gittiğimde süprizle karşılaşabilirim allah yardımcin olsun bide üç tane eve alınca ılık suyuyla bisiler yedir onlara kemiklerine iyi gelir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6493 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR