Kedilerim Balkondan Atlar Mı?

miapaw
miapaw

4078 Puan

Balkonum iki oda büyüklüğünde. Haliyle koku falan olmasın diye tuvaleti yemeği vs oraya koyuyorum gece de orada yatıyorlar. Yaklaşık 1m boyunda duvar var kenarlarda (2. Kat) dün sabah baktigimda duvarin üstüne çıkmışlardi hemen aldım. Çıkmasınlar diye yaklaştırıyom duvara aşağı bakıp korkuyolar kaçıyorlar ama kendileri çıkıyor. Düşme atlama ihtimalleri var mi? Ne gibi önlem alabilirim? Zemin+2.kat bina çok zarar görür mu düşerse?

15 CEVAP

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Kendileri bilerek atlamazlar ama sinek kuş kelebek yakalamaya çalıştıklarında veya aşağıdaki bir şey dikkatlerini cektiginde düşebilirler Mesela benim kedim normalde çok dengeli bir hayvan düştükten sonra hala dengesini koruyabiliyor( ama yine de balkona çıkarmıyoruz ) kedim düşmeden önce gayet rahatlıkla balkon kenarındaki duvarlara atlaya biliyordu ama yine de balkon kenarının duvarında açılmış olan dört küçücük delik yüzünden aşağıya düştü dördüncü kattan düştü . kendileri bilerek atlamıyorlar düşüyorlar dengelerini kaybettiklerinde kuyrukları eğer herhangi bir şeyden hasar almışsa veya bıyıkları zarar görmüşse yıpranmışsa dengelerini tam kuramiyorlar Bence özellikle geceleri Onları orada tek bırakmamanız gerekiyor Eğer Düşse veya atlasa hasar alsa da olmasa da onu bulamama ihtimaliniz var benim kedim düştüğünde aşırı derecede bir hasar almamıştı ama çok kötüydü yine de . biz aşağı inene kadar( ki bizim aşağı inmemiz en fazla 10 saniye falan sürmüştür ) hemen oradaki tekerleklerin var arasına saklanmış biz onu bulamaya bilirdik sizin Kediniz hasar almamış miyavlamaz acıdan dolayı. O yüzden onu bulmanız daha da zorlaşabilir Bence kesinlikle balkona koymayın. Hic bir sekilde.

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Ayrıca hiç düşmemiş olsa bile sadece kumunun ve mamasını yerini değiştirdiğiniz için (kediler eşyalarının yerlerinin değiştirilmesini hiç sevmez) hele içinde yavru da varsa evde bulunduğu zamanlarda kumu yerine başka bir yere tuvaletini yapabilir mama ve su içmekten vazgeçebilir Tabii ki Acıktığı zaman gidip yrr ama eskisi kadar düzenli bir şekilde yemeye bilir Bence yerini değiştirmeyin zaten kış geldiğinde kumunu falan balkona koyamayacaksınız Dolayısıyla hayvan sürekli düzen değiştirmiş olacak

pamuk211
pamuk211

339

Benim daha bu sabah atladı lütfen düşme ihtimali olan biyere koymayın :(

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Kedim balkondan düştü, kedim öldü çok üzgünüm.. diye sorumsuzca başlıklar açmak istemiyosan hemen eşyalarını içeri al ve balkona birdaha çıkmalarına asla izin verme. İster birinci kat olsun ister onuncu !

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Aileniz kedi sahiplenmenize nasıl izin verdi ve bir değil iki kediniz mi var?
Birde odanızdan dışarı çıkmıyorlar mı?
Balkon sorusuna arkadaş gereken cevabı vermiş zaten,asla korumasız balkona çıkarmamanız en iyisi olur bence

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sizi başka bir üyeyle karıştırmışım,affedersiniz. Onunla profil resminiz benziyor da. Bir an o sanıp yorum yaptım

Minnak53
Minnak53

10961

Selam,
Bir kedi, kendi uzunluğunun altı katı kadar yukarı zıplayabilir.
Alıntıdır Bağlantı (Link) açıklamasını girin

Nursenaaaa
Nursenaaaa

862

Aynı şekilde bende Wc balkon akoydum sineklikler var kapı için onu yan yatırdım ve en azından düşme ihtimalleri olmaısn diye Sizde öyle yapabilirsiniz

miapaw
miapaw

4078

Anliyorum haklisiniz ozellikle gece hiç koymam artık. Teşekkürler

miapaw
miapaw

4078

yavru daha. şapşal hem çıkıyo hem de korkuyo çıktan sonra tünüyo olduğu yere

miapaw
miapaw

4078

Odadan çıkıyorlar her yerde geziyorlar hatta. ama tuvalet mama kabi vs balkonda duruyor

miapaw
miapaw

4078

Teşekkürler

Nursenaaaa
Nursenaaaa

862

@pamuk211
Durumu nasıl iyidir Umarım

TarcinBey
TarcinBey

13649

Düşer basima geldi :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1005 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR