Oğlumun Neyi Olabilir?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Arkadaş merhaba,oğlumu ve kızımı çarşamba günü veterinere götürmüştüm. Oğluma 2. Doz mantar aşısı yapılmıştı. Veterinerden eve geldikten sonra hiç girmediği dar ve karanlık bir yerde uyudu,uyandıktan sonra da keyifsizdi. Aşıdan dolayı olduğunu düşündüm ama hâlâ aynı şekilde oyun oynamak istemiyor,daracık karanlık yerlerde uyuyor ve keyifsiz. Yemek yiyor ve tuvaletini yapıyor.
Bilenler bilir kızım geleli çok olmadı ve test sonuçları iyi olduğu için çarşambadan beri oğlumla temas etmelerine ve üzerimden,elimden kokusunu almasına izin verdim. Temas sadece kapı altından birbirinin patilerini tutmalarıyla oldu. Oğlum kızımın kokusunun olduğu elimi yalıyor ama sanki bu durum psikolojik gibi. Oğlum çok hassastır,bana geldiğinde 8 aylıktı ve ev ve sahip değiştirme stresten çok ağır hastalanmış,bana alışması 3 ayı bulmuştu. Ne yapmalıyım,nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum. Onu bu halde görmek beni çok üzüyor.İkinci kediyi istememin başlıca sebebi oğluma arkadaş,can yoldaşı istememdi ve şimdi kaş yapayım derken göz çıkarmış gibi hissediyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce psikolojik mi? Neler yapabilirim?
Veda vet markasının stres sorunu için bitkisel ürünü var. Böyle bir ürün kullansam mı?

7 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Normalde veteriner/aşı dönüşü strese giriyor muydu?
Ben açıkçası küçük çingeneden kaynaklandığını sanmıyorum bu durumun. Şimdi mantarın bir dışarıdan fizyolojik etkileri bir de psikolojik etkileri var. Kediler genel olarak görünümlerine önem veren canlılar. Bunu da aşırı bakımlı olmalarından anlayabiliriz. Yani gününün 1/4'ünü yalanıp temizlenmeye, tırnak bakımına filan ayıran bir canlıdan söz ediyoruz sonuçta. Bunun tamamen dış etkenli bir stres olduğuna inanmıyorum şahsen. Bu mantar olayı onun canını sandığınızdan daha fazla sıkıyor olabilir.
Kokularını alıp, kapının altından çıkan patilerle oynamaları bence iyiye işaret. Reyhan'ın da kızları ilk başta böyle başlamıştı oynamaya ve hiçbir sorun yaşanmamıştı. Pati çıkacak kadar boşluk varsa, birbirlerinin yüzünü görecek kadar da boşluk vardır inanın. Ne deliklerden neler görüyor onlar :D


Derin üzüntülere kapılmayın. İştahsızlık havadan da kaynaklanıyor olabilir. Bu sıcaklarda Fıstık da çok az kuru mama yiyor. Gündüz tabağa dokunmuyor bile. Ancak gece biraz serinleyince yemeye başlıyor. Son günlerde 25-30grama kadar düştü yediği kuru mama. Sabah yaş mama yediği için panik yapmıyorum.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Tester güzel . Vet den yeni gelindi . Panik yapma kızdan kaynakli değildir. Ama eve yeni kedi gelince dışlanmış hissetmemesi içinn onunla daha fazla ilgilenn

ursaminor
ursaminor

116511

Gururdan öleceğim şimdi :D
Gurr gurr gurrr :)
Birkaç güne düzelir o çocuğun psikolojisi. Üstelik kız da ona neşe getirecek eminim bundan :)


Bu arada kızın sorunu kepekmiş değil mi? :D
I knew it!!! :D


Suyu hiç mi sevmiyor Pufy?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Arkadaşlar oğlum şimdi uyandı. Kendini sevdirdi ve elimi yaladı ama iyi mi bilemiyorum. Çünkü veterinerde stresten ölürken bile elimi yalayıp kendini sevdiriyor. Birde oğlum iştahsızlığı ve mantarı sebebiyle kilo kaybetmişti. En son tartıldığında yaşına ve cinsiyetine göre kilosu sınırdaydı.(3,100) Kilo alması ve toparlanması için mamasıyla birlikte farklı gıdalar verdim. Yaş mama,ciğer,ton balığı vs ve bolca vitamin kullandım fakat şuan çok zayıf görünüyor. Küçülmüş gibi, veterinerdeki tartı bozulduğu için tartamadım da. Geceden beri uyku tutmuyor,düşünmekten uyuyamıyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ursaminor
Daha önce veterinerden sonra bize 1-2 gün kendini hiç sevdirmediği olmuştu.
Mantar sadece çok hafif kulağın arkasındaki tüyleri döktü. Böyle olsada o kendini farklı hissediyor olabilir mi?
Umarım bu durumu dediğiniz gibi kızımdan kaynaklı değildir. Kapı altından iletişimleri çok güzel gerçekten. Pufy kapının önüne yatıp kapı altından patisini uzatıyor. Kızım minicik patisini onun pofuduk patisinin üzerine koyuyor. Oğlum bazen geri çekilip kızın patilerine bakıyor. Saldırganlık hiç göstermedi ve 2 gündür kızın kapısının önündeki bağırmaları oldukça azaldı.
Bu arada küçük çingenemin artık bir ismi var. Adı Ursa oldu,kızımın isim annesi oldunuz:)
Reyyanhan
Kız geldiğinden beri buna çok dikkat ediyorum,daha da dikkat edeceğim


Bu arada ben bunları yazarken bir yandan oğlumla oynadım,gayet istekliydi. Çok daha iyiydi. Dediğiniz gibi kızla alakası yok anlaşılan,Cevaplarınız için ikinizede çok teşekkür ederim:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ursaminor
Sayenizde herkesin sevdiği ve onayladığı bir isim bulduk. Çok teşekkür ederim:)
Evet,onların tamamı kepekmiş:)
Pufy her türlü yerden su içmeyi ve çeşmenin altında kafasını ıslatmayı seviyor ama banyo esnasında korkuyor. Buna bilmeden ben sebebiyet verdim. Sahiplendiğimde eski sahibi veterinerde düzenli olarak yıkandığını söylemişti. Ben de yoğun tedavi sonrası iyi geleceğini düşünüp veterinerde banyo etmesini istemiştim. Facia gibi bir şeydi.
Çok korktu,su başlığının tıslamasını tehdit olarak algılayıp o da tıslayıp veteriner yardımcısının elini kanlar boşalacak şekilde ısırdı ve kendini banyo bölümünden aşağı atıp ıslak bir fare gibi klinikte koşturdu. Şimdi anlatınca facia gibi değil resmen faciaydı.
Bu olaydan çok sonra klinikte altına kaçırması(bu ayrı bir facia) nedeniyle ben banyo yaptırdım. Tepkisi kliniktekinin yanında hiç kalmıştı. Birkaç kez boynuma çıkıp aşağı inmek,biraz miyavlamak ve kaçmak için çırpınmak dışında bir şey olmamıştı

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yeni soru açmak yerine buradan sorsam daha iyi olur diye düşünüyorum.
Veterinerden Veda vet şampuanı aldım. Oğlumun mantar tedavisinde,kızım kepeği ve mantardan koruma için kullanmamı söyledi.
Ben oğlumun tedavisine hemen başlayıp,yıkamak istiyorum ama tekrar strese girer diye endişeleniyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 591 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR