Mantardan Korunma/Kızım

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Bu aralar çok konu açtığımın farkındayım ama kedi sayısı artınca aklıma takılan soru sayısı da artıyor:)
1.Sorum:Oğlum mantar şuan ve mantarın geçtikten sonra tekrar etme ihtimali ve kızıma geçme ihtimali var. Kızımı mantardan korumak ve oğlumun mantarı geçtikten sonra tekrarlamaması için gün aşırı doğal elma sirkeli su ile tüm vücutlarını temizlemek,her ay 15 gün veda vet Phytomins kullanmayı ve ayda 2 defa veda vet Phytoshampoo yıkamayı düşünüyorum. Bu ürünler tamamen bitkisel ve mantar koruyucular. Ayrıca yıllık aşılarına ek olarak 1 doz mantar aşısı yaptırmayı düşünüyorum. Sizce bu şekilde kedilerini mantardan koruyabilir miyim? Başka önerileriniz var mı?
2.Sorum:Kızımın rc babycat mamasının çok az kaldığını fark etmemişim maalesef. 1 yemek kaşığı kadar kalmış üstelik,biliyorum tam dikkatsiz örneği. Şimdi sipariş etsem 3 günde ancak gelecek.Bu sırada mamasız kalacak. Aslında oğlumun mamasını geçsem diye düşünüyorum ama hızlı geçiş olacak.Daha önce 5-6 gün gün Brit care Coco yerken direk rc ye geçmiştim,sorun olmamıştı. Rc ye ise yaklaşık 10-11 gündür kullanıyorum. Sizce ne yapmalıyım?
3. Kızım 2 aylık ve kısa tüylü. Malt macunu kullanmaya başlamak için uygun mu ve ne kadar aralıklarla tarasam iyi olur?
Sorularım şimdilik bu kadar,yardımcı olursanız sevinirim

9 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Şimdi aklıma gelen bir soru daha.
4.Kızımın aşılarına çarşamba günü başladım ve kızım için c vitami kullanmak istiyorum.Çünkü C vitaminini mutlaka her aşı ve iç/dış parazit tedavisinden mutlaka 1 hafta önce ve 1 hafta sonra kür halinde kullanılması çok iyiymiş. C vitamini bu esnada kedilerimizin vücudunu aşı ve diğer tedavilerin içerdiği zararlı kimyasal maddelere karşı dirençlendirerek hazırlıyor sonrasında ise bu maddelerin vücuttan atılımını kolaylaştırıyormuş. Bende natur vitta C var ve kızım için kullanmak istiyorum. Ne kadar vermeliyim sizce?

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Kopegim_ve_ben
Herkesin kullandığı mamayı kötülemeyi biliyorsunuz ama bari öneride bulunun. Royal canin kötü ben de biliyorum. Ama o fiyatta daha iyi bir yavru kedi maması söyleyin ki haklıyken haksız durumuna düşmeyin.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Güncel

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Bende bugün natur c ye baasliyorum

KedimVar
KedimVar

119251

Mamsiz kaldigi surede kedi sutu tozu verebilirsiniz. Ama brit ten rc ye gec erken sorun olmadiysa bu sefer de sorun olmaz herhalde. Bazi kedilerde sorun olmuyor cunku. Ben hizli gecisin zararli oldugunu bilmeden once 3 yil boyunca hizli gecis yaptim sorun olmadi ama simdi Lidya ya yapsam hemen kusar. Belki sizinki de sorun olmayanlardandir. Ben 3 ayliktan sonra 2-3 cm malt macun vermeye basladim. Ben hergun tariyorum ama tuyu zaten cok az dokuluyor simdilik yani pek tuy toplayamiyorum. Yukarida yaptiklariniz mantari ortadan kaldiracaktir diye dusunuyorum. Ben sadece krem surerek ve yikadiktan sonra iyice kurutmaya ozen gostererek gecirmistim bir daha da olmadi.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Konuya cevap verilmediğini görünce başka bir yerden sordum. Kalan rc ile oğlumun mamasını karıştırarak vermem önerildi,bende öyle yaptım. Severek yedi ve biraz yerken zorlanması dışında sorun olmadı. Ben çok dayanıklı olduğunu düşünüyorum kızımın,umarım hep böyle kalır.
Mantardan kurtulurum ve hiç tekrarlamaz umarım,oğlum hipoalerjenik mama yiyordu ama her çeşidini denesem de iştahla yemediği için değiştirdim.kızım şuan bebeklik tüylerini döküyor,kızıl sırtının nerdeyse tamamımı simsiyah oldu. Her gün tarayayım bende. Malt macunu için erken mi? Bilginiz var mı acaba? Cevabınız için teşekkür ederim.
Kopegim_ve_ben
Oğlumun mamasına yani N&D düşük tahıllı morina balıklı mamaya geçtim,sorun olmadı.Veterinerim rc satmıyor,petshoplarda da büyük paketleri var sadece.
RC nin çok iyi bir mama olmadığını biliyorum ve sadece 400gr lık paketlerinden alarak belli sebeplerden dolayı kısa bir dönem kullanacaktım ama gerek kalmadı.
Konulara verdiğiniz cevapları okudum,anladığım kadarıyla Türkiye de beğendiğiniz mamalar sadece Acana ve Orijen. Bu mamaları bende beğeniyorum ama kağıt üstünde ne kadar iyi olsalar da her kediye iyi gelmiyorlar. Yüksek proteinli mamalar çok fazla enerji harcamayan ve kısır kedilere zarar verebiliyor. Bunun birçok örneğini gördüm ve kendi veterinerim de bizzat söyledi, Kendisi Acana,Orijen ve N&D satıyor. Bende büyük kedimde Acana Pasifica kullandım ve ciddi derecede kaşıntı ve tüy dökümü yaşadı

KedimVar
KedimVar

119251

Ayrica mantardan ve baska cesitli deri hastaliklarindan sonra hipoalerjenik mama karistiriyordum normal mamasima belki o da ise yarar.

Yakinizdaki petshopta mutlaja vardır veterinerler 400+400 satıyor ancak neden royal canın gibi iğrenç ve berbat bir mamayi kullanıyorsunuz?

KedimVar
KedimVar

119251

Bence 3 aylik olmasini bekleyin. Ben oyle yaptigim icin dedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 656 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR