Kedim Koltuğa İşeyerek Cezalandırıyor.

pigileto
pigileto

1235 Puan

Merhaba arkadaşlar, 9 aylık Scottish Fold kedim pencere önüne çıkmak istiyor, gün içerisinde evdeyken müsaade ediyorum. Evim kot altı. Pencerelerin dış tarafı demir ve telle kaplı. Kedisi çalınan birkaç komşumuz olduğu için geceleri odasındaki pencereyi kapatıyorum çünkü tel kesilerek çok kolay bir şekilde alınabilir kedi. Genelde kedim sorun çıkarmıyor ama bazen çıkmak için inat ediyor, eğer pencereyi açmazsam sabah uyandığımda koltuğa/halıya işemiş olarak buluyorum. 8-9 kez gerçekleşti. Hiçbirinde kızmadım, işediği yeri koku çıkana kadar sildim. Bu sabah uyandığımda yatağıma işemiş olduğunu gördüm, ufak çaplı bir sinir patlaması yaşadım kendi kendime. Ne yapmalıyım hiçbir fikrim yok.

4 CEVAP

yasement
yasement

119858

Idrarina baktirin bence de. Bir de elma sirkeli suya birkac damla esans ya da gul suyu ekleyebilirsiniz biz oyle yapiyoruz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Profinize baktım ve kedinizin erkek olduğunu gördüm. Koku bırakmaya başlamış olabileceğini düşünüyorum. İdrarının kokusu keskin ve amonyak kokusuna benzeyen bir koku mu acaba?
Birde idrarı ne ile temizliyorsunuz ?

pigileto
pigileto

1235

Sirke karbonat karışımıyla temizliyorum.


Evet, keskin bir koku. Ben de koku bıraktığını düşünüyordum ama fark ettim ki benim bulunduğum yere işiyor. Ve genelde pencereyi açmadığım zamanlar yapıyor.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Aynı sorunları zamanında yaşamış biri olarak söylüyorum erkek ve 9 aylıksa büyük ihtimal ergenlige girmiş , bizim oglanda ayni davranışları yapıyordu genelde biz evden hepimiz çıkınca, biz de aaa yalnız kaldı bize kızdı sanıyorduk. Durumu erken fark etmeyişimiz ona alışkanlık kazandırdı. Kisirlasmasina rağmen 2 yaşına kadar idrar yapma sorununa devam etti. Şükür marttan beri yapmıyor. Bu arada bende sirke su karbonat her şeyi denedim ama pek işe yaramadı :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 855 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR