Kedinizi Şımartacak Şeyler

30.08.2019 Petlebi Güvenli E-Ticaret Ltd. Şti.


Kediler evcil hayvanlar arasında oldukça farklı bir yere sahiptir. Zaman zaman onların ev sahibi olduğunu düşünebilirsiniz.

Kediler canları ne isterse onu yapmayı tercih ederler. Kimi zaman tüm gün uyumayı tercih ederken, bazen de hiç durmadan oyun oynama ihtiyacı içerisinde olurlar. Elbette kedilerin oyun oynama isteği bazen çok pahalıya patlayabilir. Çünkü kediler hiçbir şeyi umursamadan hareket ederler ve evde olan her şeyi kırıp dökebilirler.

En sevdiğiniz kıyafetlerden, en özel çalışmalarınıza kadar her şeyi parçalayabilme potansiyeline sahiptirler. Peki böylesi durumların önüne geçebilmek adına neler yapılabilir? Elbette kedinize oyun oynayabileceği, sırf onun oynaması için tasarlanmış oyuncaklardan alabilirsiniz. Piyasada bolca bulunan kedi oyuncaklar kedinizin keyifli zamanlar geçirebilmesi için idealdirler.

Kediler Hangi Oyuncaklardan Hoşlanır?

Kediler oldukça meraklı hayvanlar oldukları için genellikle hışırtılı, ses çıkaran, sallanan veya parlak olan eşyalara karşı yoğun ilgi duyarlar. Bu tarz eşyalarla kedilerin ilgilerini bir anda çekebilmek ve onları miskin miskin yattıkları yerden dahi kaldırabilmek mümkün olur. Burada önemli olan kedi oyuncağının hem rengi, hem şekli hem de sesi ile kendisini belli edebilmesidir. Bu özellikleri taşıyan kedi oyuncakları kedilerin ilgilerini kolaylıkla çekerler.

Kedinizi şımartacak şeyler 1

Elbette kedilerin ilgilerini çeken başlıca oyuncaklardan biri de oyuncak fareler olur. Oyuncak farelerin ne kadar gerçeğe yakın göründüğü önemlidir. Çünkü gerçeğe yakın görünen ve özellikle parlak renklerde olan fareler kedileri tabiri caizse çıldırtmaya yeter de artar. Elbette bu kediye rahatsızlık veren bir durum değildir. Bunu kedinizin şımarması şeklinde algılayabilirsiniz. Kediler, oyuncak fareleri ısırmayı, fırlatmayı, patilemeyi veya yuvarlamayı oldukça severler.

Kedi oltaları da kedilerin ilgilerini çekebilen oyuncaklar arasındadır. Bir sopanın ucuna bağlanan bir ip ve çoğu durumda bu ipe bağlı bir oyuncağın birleşiminden oluşan kedi oltaları sayesinde kedinize ciddi bir enerji harcatabilirsiniz. Kediniz bu oltayı ve ucundaki oyuncağı gördüğü andan itibaren onu yakalamak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Kedi oltalarının en çok tercih edilenleri ucunda ışıklı bir top bulunan çeşitlerdir.

Kedilerin hareket eden nesnelere karşı ilgileri olduğunu biliyoruz. Hareket etseler de yakalayamadıkları lazer ışıklar da peşlerinden koşturdukları oyuncaklardan biridir. Lazer ışığını elinize alarak onun sevimli koşuşturmacalarını izleyebilirsiniz.

Kategorilerini ayrıntılı inceleyebileceğiniz kedi oyuncaklarına https://www.petlebi.com/kedi-oyuncaklari sayfasından ulaşabilirsiniz.

Kedinizi şımartacak şeyler 2

Bizim için belki anlamsız olsa da, kutular ı belki de kedilerin en çok sevdiği oyuncaklar arasındadır. Kutularına tam anlamıyla bir oyuncak demek doğru olmasa da, aslında işlevsel olarak böyle davranırlar. Çünkü kediler kedi kutuları gördüğü zaman onları patilemekten, yuvarlamaktan, içine zıplamaktan, yine içinde saklanmaktan veya kutuyu sürüklemekten kendilerini alıkoyamazlar.

Kedinizi şımartıp eğlendirmenin yolu yalnızca bir toptan da geçiyor olabilir. Hafif tüylü, kedinizin yutamayacağı ve kolayca yuvarlayabileceği bir büyüklüğe sahip olan herhangi bir topu oynaması için ona verebilirsiniz. Emin olun kediniz bu topla ne yapacağını kesinlikle biliyordur. Yine bir tüylü kuyruğa sahip olan toplardan edinebilir ve bu işlevsel eğlenceli oyuncağı da kedinize verebilirsiniz.

Konu toplardan açılmışken, son dönemlerde kedilerin bir hayli dikkatini çeken oyun çemberleri de kedilerin eğlenmeleri için çok ideal oyuncaklar arasındadır. Kapalı bir sistemde dolaşan ışık yayan ve ses çıkaran bir top kedinizin veya kedilerinizin başını döndürecek. Topu hiçbir şekilde sistemden dışarıya çıkarmayı başaramayacak olan kedileriniz topa her müdahale ettiğinde topu kapalı sistemin içerisinde dolaştırma hareketi tetikleyecek ve bu oyun kedileriniz oyun çemberinin başından kalkana kadar devam edebilecek.

Çeşitli biçimlerde kedi oyun alanları bulunmaktadır. Birçok oyun içeren bu alanlarına https://www.petlebi.com/kedi-oyun-alanlari adresinden sahip olabilirsiniz.

Kedinizi şımartacak şeyler 3

Kedinizi Ödül Mamalarıyla Şımartın

Beslenmelerine düşkün olan kediler, ödül maması ile şımartılabilirler. Kedinizin en sevdiği atıştırmalıklar olan kedi ödüllerinin içerik ve şekil açısından birçok çeşidi bulunmaktadır.

Oyunlar sırasında gösterdiği başarılar veya yapmasını istediğiniz bir davranış karşısındaki olumlu hareketleri ödül maması ile ödüllendirebilirsiniz.

Detaylı bilgi için; https://www.petlebi.com/kedi-odul-mamasi