Gezintilerde Dışkı Toplama

30.08.2019 Petlebi Güvenli E-Ticaret Ltd. Şti.


Köpeklerimizle günlük rutinlerimizden biri, yaptığımız gezintilerdir. Bu gezintilerde köpeğinizin hareket etme ihtiyacı ile beraber tuvalet ihtiyacını da karşılamasını amaçlarız.

Köpekler metabolizmaları gereği yaşam alanlarının dışındaki emilebilir zeminlerde tuvalet ihtiyaçlarını giderirler. Bu bilgiden hareketle, sahiplerinin yanlış yönlendirmelerini devreden çıkardıktan sonra olgunluk yaşına geldiği halde tuvalet eğitimini almamış köpek yoktur diyebiliriz. Burada önemli olan sadece doğru olanı bulmaları için gereken olgunlaşma sürecini sabırla beklemek ve küçük püf noktalara dikkat ederek gelişmekte olan doğru davranışı boykot etmemektir.

Köpekle Gezintilerde Tuvalet Nasıl Toplanır 1

Dışarıda tuvalet eğitiminde temel olarak dikkat etmemiz gereken şey, sokağı da evimizmiş gibi temiz bırakmaktır. Köpeğimizin yapmış olduğu dışkıyı köpek tuvalet torbaları ile toplayıp mutlaka çöpe atmalıyız.

Tuvalet torbaları elimizin ölçülerine göre üretildiğinden kullanımı kolay ve pratiktir. Kolayca yırtılmayacağından elimizle rahatlıkla köpeğimizin dışkısını toplayabiliriz.

Tuvalet torbası çeşitlerini incelemek için https://www.petlebi.com/kopek-tuvalet-torbasi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tuvalet eğitimi yerleşene kadar hayvan sahiplerinin en sık yaptığı hatalardan biri köpeklerini tasma ile dışarı çıkardıklarında farklı alanlara götürmeleri ve uzun yürüyüşler yaparak aynı zamanda tuvalet ihtiyacını çözmesini beklemeleridir. Böyle bir durumda heyecanlı olan köpeğiniz ilgisini çeken çevreyi izlemekle yetinecek ve tuvaletini eve saklayacaktır.

Köpekle Gezintilerde Tuvalet Nasıl Toplanır 2

Tüylü dostunuzu tuvalet ihtiyacını giderebileceği güvenli alanı bulduktan sonra düzenli olarak aynı noktaya gitmelisiniz. Eğer mümkünse, köpeğinizi serbest bırakmalı ya da tasmasını mümkün olduğunca uzun tutmalısınız. Bu süre içerisinde çevresiyle iletişime geçebilmesi için onunla ilgilenmemelisiniz.

Özellikle dişi köpeklerin, sahipleri çok yakınken tuvaletlerini yapmaya çekinebileceğini hatırlatmakta fayda var.

Köpeklerle dışarıda yaptığımız gezintilerde dışkısını yaptıktan sonra topladığımız poşedi elimizde gezdirmek istemiyorsak bunun için üretilmiş köpek tuvalet torbası kabından da faydalanabiliriz. Gezintilerimizde tasmanın yanında tuvalet toplama torbasıyla birlikte yanımıza alacağımız başlıca ekipmanlardan biri de bu olacaktır.

Evcil hayvanların günlük rutinlerinden biri beslenme diğeri de tuvalet ihtiyacıdır. Köpeklerimizi günde en az iki defa tuvaletini yapması için gezintiye çıkarıyorsak yanımızda mutlaka dışkı toplama kabı da olmalıdır. Bunun için mama stoğu gibi tuvalet torbaları da sürekli elimizin altında olmalıdır.