Köpekle Oynanabilecek Eğlenceli Oyunlar

30.08.2019 Petlebi Güvenli E-Ticaret Ltd. Şti.


Köpek dostlarımız oyuna meraklı hayvanlardır. Bir köpeğin mutluluğu birçok davranışın birlikte işlemesi sayesinde olur. Örneğin bir köpeğin iyi şartlarda olması, iyi beslenmesi ve sürekli sevgi görmesi gerekir. Beraber oynanan oyunlar sayesinde aradaki bağın kuvettlendirilmesi önemlidir. Bu durum özellikle sahiplerinden mecburen uzak kalmak zorunda olan köpekler için çok önemlidir.

Sabah onu gezdirmeniz ve sonrasında tüm gün evde olmamanız köpeğiniz üzerinde derin boşluklar oluşturabilir. Bu nedenle onunla oyun oynamalı ve aradaki boşluğu kapatmalısınız. Yokluğunuzu ancak bu sayede dengeleyebilir ve kendinizi affettirebilirsiniz. Sizin için köpeğinizin yanında olmamak belki bir sorun teşkil etmeyebilir ama köpekler sahiplerine oldukça bağlıdır ve evde olmamanıza tepki gösterebilirler.

Köpekle oynanacak en eğlenceli oyunlar 1

Basit Oyunlar Seçin

Köpeğinizle oynayacağınız oyunlar yalnızca eğlence amaçlı değil, eğitimi açısından da faydalıdır. Köpeğinizin basit oyunlar seçerek kolayca eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

Köpekle oynanabilecek eğlenceli oyunların en başında yakala-getir oyunu gelir. Köpeğiniz atacağınız oyuncağı size getirecek ve hevesle tekrar atmanızı bekleyecektir. Bunun için en uygun oyuncaklar frizbiler ve toplardır. Önemli olan köpeğinizin taşıyabileceği boyutlardan bir top kullanmaktır. Top büyük olursa taşıyamaz ama küçük olursa da yutma riski ile karşılaşılır. Bunun dışında köpeğiniz futbol topuyla oynamayı da seviyor olabilir. Bazı köpekler büyük topları burunları ile ittirmekten çok fazla hoşlanırlar. Bir futbol topunu ileriye doğru itebilir ve köpeğinizin onun peşinden koşmasını ve sonrasında ittirerek size getirmesini sağlayabilirsiniz.

Açık alanlarda köpeğini eğlendirmenin yolu basit bir frizbiden de geçer. Frizbiler köpeklerin eğlenmeleri için oldukça etkilidirler. Köpeğinizin frizbiyi havada yakalamasını sağlayabileceğiniz gibi, frizbinin peşinden koşmasını ve yeniden size getirmesini de sağlayabilirsiniz. Köpek frizbilerinin de çeşitleri bulunmaktadır.

Köpekle oynanacak en eğlenceli oyunlar 2

Daha Karmaşık Oyunlar

Köpeğinizle onun için daha karmaşık olabilecek oyunlar da oynayabilirsiniz. Bunun için ödül bisküvileri kullanılarak oynanabilecek oyunlar mevcuttur. Saklambaç olarak adlandırılabilecek bu oyunlarda köpeğinizin problem çözme yeteniğini de tetiklemiş olursunuz. Ödül bisküvisini koklatıp saklamak ve bulmasını istemek, bir kutunun içerisine ödül bisküvisi koymak ve ona ulaşmasını sağlamak veya bir odanın içerisinde görebileceği ama ulaşması için belli bir yeri kullanması gereken bir alana ödül bisküvisini koymak gibi farklı seviyelerde ve şekillerde eğlenceki oyunlar üretebilirsiniz.

Ayrıca içine ödül maması konan zeka geliştirici oyuncaklar da köpeğinizin severek oynayacağı oyuncaklardandır. Topun içine koyduğunuz mama, topun içerisindeki labirentten dönerken yere düşer ve köpeğinize ödül niteliğinde mama dökülür. Köpek bu hareketi sürekli yaparak ödülün geleceğini öğrenir.

Köpeğinizin keyifle oyununu oynarken aynı zamanda da zekasını geliştirebileceği oyuncaklara https://www.petlebi.com/kopek-zeka-gelistirici-oyun adresinden detaylı bilgilerle ulaşabilirsiniz.

Köpekler İçin En Uygun Oyun Zamanları

• Yavru köpekler yalnız kalmaya alışık değildir. Siz onu evde bıraktığınızda büyük bir yalnızlık içerisine düşerler. Bu nedenle, evde onun yanında kalamayacağınız bir zaman dilimi olursa, mutlaka öncesinde oyun oynamalı veya ufak bir yürüyüşe çıkmalısınız. Bu sayede enerjisini atabilir ve yorgun düşüp evde dinlenebilir. Siz evde yokken o da dinlenmenin keyfini çıkarır.

• Oyunları bir eğitim şeklinde uygulamak hem sizin için hem de köpek dostunuz için faydalı olacaktır. Oyunlar sırasında onun adını kullanarak adına alışmasını ve siz adını söylediğinizde yanınıza gelmesini sağlayabilirsiniz.

• Oyun oynarken birçok köpek sahibinin düştüğü yanlış, ev eşyalarını veya kişisel eşyalarını oyun malzemesi olarak kullanmaktır. Köpekler neyin değerli neyin değersiz olduğunu anlamazlar. Siz oyun sırasında kendi eşyanızı kullanırsanız, köpeğiniz de bu eşyayı oyun malzemesi olarak kodlar. Örneğin eski bir ayakkabıyı oyun sırasında kullanmak, köpeğinizin yeni ayakkabılarınızla oyun oynamasına yol açabilir. Aradaki farkı bilmezler.

• Oyun oynarken mutlaka dikkatinizi köpek dostunuza vermelisiniz. Onun için ayırdığınız zamanı gerçekten onun için kullanın. Yani oyuna ve köpeğinize odaklanmak önemlidir. Eğer oyun işine zamanınız yoksa veya oyuna odaklanamayacaksanız, mutlaka bir arkadaşınızdan yardım istemelisiniz.