Birbirinden Şık ve Dekoratif Kedi Evleri

30.08.2019 Petlebi Güvenli E-Ticaret Ltd. Şti.


Evcil hayvanlar arasında en rahat, en özgür ruhlu olarak kediler görülür. Evinizin her köşesine kolayca adapte olup kendilerine yaşam alanı olarak benimserler.

Evde yaşayan kediler, köpeklerden farklı olarak kendilerine verilen yuvayı hemen benimsemezler. Daha özgür ruhlu oldukları için evinizin kendi seçtikleri bir köşesini benimseyerek oralarda vakit geçirir, yatıp uyurlar. Fakat bu durum kendilerine ait özel bir bölgeye ihtiyaçları olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu nedenledir ki çoğu zaman kedinizi kendi haline bıraktığınızda evdeki bir kutunun, açık kalmış bir valizin veya bir koltuğun arkasına saklanmış olarak bulursunuz. Kedinizin bu davranışında sizinle oyun oynama isteği olduğu gibi, siz yokken veya ilgilenmiyorken kendisine ait özel bir alana duyduğu ihtiyaç önemli bir etkendir.

Evinizde kedinize ait özel bir yaşam alanı oluşturmak, kedinizin mutlu olmasını sağlayacağı gibi evin her tarafına yayılmış tüylerden kurtulmanız konusunda da size faydası olacaktır.

Evin bir köşesine kedi evi koymak ilk etapta yer kaplayacağı ve evinizin dekoratif bütünlüğünü bozacağı için gözünüzü korkutabilir. Birbirinden şık, dekoratif amaçlı kedi evleri arasından seçebileceğiniz modellerle evinizin dekorunu bozmadan kedinizin oyun ve barınma ihtiyacını karşılayabilmenizde https://www.petlebi.com/kedi-yuvasi linkinin yardımı büyük olacaktır.

Seçeceğiniz kedi evinin, kedinizin oyun ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte, farklı katmanları olan bir ev olmasını tercih edebileceğiniz gibi, içgüdüsel bir alışkanlık olan tırmalama ihtiyacını giderebileceği uygun yapıda bir ev de tercih edebilirsiniz. Bu sayede kedinizin koltuk ve perdeleri tırmalayarak zarar vermesinin de önüne geçmiş olursunuz ki şüphesiz kedi sahiplerinin en büyük korkularından biridir.

Kedinize bir ev almadan önce kedinizin evinizde tercih ettiği köşelerdeki konfor alışkanlıklarına, uyumak için seçtiği yerin yumuşaklığına bakarak seçim yapabilirsiniz. Evin yapıldığı malzemenin doğal olması önemlidir. Yatağının kolay temizlenebilir olması da yine göz önünde bulunduracağınız seçenekler arasında olmalıdır.

Kedinizin yeni evine alışması için oyuncaklarından faydalanabileceğiniz gibi kedi otundan veya kedi otu spreylerinden de faydalanabilirsiniz. Özellikle kedi otu spreyleri kedinizin yeni evine karşı merakını artıracaktır. Kediniz kedi otu kokusunu aldığında rahatlamış ve sakinleşmiş olarak yeni evini benimseyecektir. Kedi otları farklı formlardadır.