Kedide İç Dış Parazit Aşısı Sonrası Alerjik Reaksiyon

Merhaba tam bir hafta önce kedime iç dış parazit aşısı yapıldı ve (kendini hiç sevdirmediği için ancak) dün akşam aşının yapıldığı yerde kabuk bağladığını fark ettim. Bugün veterinere götürdüm aşıya alerjik reaksiyon oluştuğunu söylediler bir krem verdiler dr animal diye. Ama zaten aşı yapılırken de ilk defa iç parazit aşısına o kadar tepki vermişti. Aşı düzgün yapılmadığından kaynaklanmış olabilir mi sizce? Böyle bir şey daha önce yaşayan oldu mu ve sizce başka veterinere de sormalı mıyım? Yani bir problem olduğunu da çok sanmıyorum çünkü kabuk bile tutmuş artık ama başka bir vetten de fikir alsam mı bilemedim. Benzer problem yaşayan olduysa yardımcı olabilirse sevinirim.


5 CEVAP

altunsila
altunsila

10096

Merhaba, söylediğiniz gibi olabilir de olmahyabilir de. ben yerinizde olsam başka bir veterinere daha danışırdım mutlaka. Farklı bir görüş almak zarar vermez, bir de şuanki veterineriniz bir hata yaptıysa size söylemiyor da olabilir.
Bu arada dr. animal solüsyon değil mi? ilaç gibi bir şey değil o, bölgeyi steril tutan, alkolsüz bir dezenfektan gibi düşünebilirsiniz. ben de crystalin kullanıyorum, muadili diyebiliriz, hem kulak içi, göz, çene temizliğinde hem de bir yara/çizik olunca ilk etepta mutlaka sürüyorum. eğer mantar vb gibi enfeksiyonel bir durum yoksa işe yarayacaktır.

Teşekkürler cevabınız için. Başka bir veterinere göstermedim ama sordum onlar da alerjik reaksiyon olabileceğini söylediler. Evet dr. Animal solüsyon zaten su gibi bir şey kabuğun üstüne sürüyorum ne işe yarıyor anlamadım zaten yara kabuk tutmuş geçmiş :/

Babysans
Babysans

17

Merhaba,


6 aylık sarman bir kedim var. 10 gün evvel karma 1 aşısı ile birlikte 2. Kez iç dış parazit aşısı yaptırdım. İğne ile yapılan parazit aşısında canı çok yandı. Zeytininkine benzer bir yaranın kabuk bağladığını fark ettim. Veterineri aradım alerji olduğunu söyledi ancak çok korkuyorum. İçim rahat etmedi. Bilgisi olan var mı bu konu hakkında?

septikbaykus
septikbaykus

17255

Aşıya alerji yahut aşı sonrası reaksiyon diyebiliriz. Her kedide olmasa da oluyor bu tarz şeyler. endişe etmeyin

Ben sonradan farklı veterinerlerden fikir aldım ve birisine daha gösterdim kedimi. Alerji dedi hepsi. Zaten bir süre sonra iyileşti tamamen ve kedimin hal hareketlerinde yemek yemesinde falan hiçbir problem yoktu. Bazı aşı markalarında olabiliyormuş ya da sonradan da alerji gelişebiliyormuş aynı bizdeki gibi. Bir sonraki aşısında önceki aşının alerji yaptığını belirtmemiz gerektiğini söylediler. Ama yine de içinize sinmezse benim yaptığım gibi başka veterinere de gösterebilirsiniz tabi benim içim ancak öyle rahatlamıştı 😅

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 479 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR