Bu gun meselq veterinere göturdum korkudan kafesine işemiş. Ara ara arabaya bindirsem alisir mi acaba
sanmıyorum köpek olsa alışırdı ama kedi daha çok stres olur diye düsünüyorum
Kedilerimiz evden sadece veterinere gitmek için çıktığından buna kendilerini şartliyorlar öyle ki kedim hazirlandigimi gordugu an koltugun altina kacip saklaniyor çok akillilar. Bu dusunceyi onlarda kirmak icin sosyalleştirmek adına disari cikarmak gerekiyor. Bizimkide dehşet korkak bir kedi eve misafir gelince yabancilardan disardan en ufak sesten cok korkuyor, kutusuna girdiği an kendini arka tarafa yapistirip iki büklüm hareketsiz duruyor. Bu ay kliniğe gidişimizde dili disarda kopek gibi nefes aliyordu. Hekimimize sorduğumuzda hem sicaktan hemde stresten yapiyorlar dedi. Bu stresi yenebilmek icin arada disari cikarsam olur mu dediğimde tabi ki cikarin tasma şartiyla sosyalleşirse biraz alişir dedi. Kapinin önüne 2 3 kere indirdim ama arabaya hic bindirip baska bir yere goturup eve geri getirmedim. Gecen sefer kliniğine giderken kutunun içine koydum gayet rahatti taa ki arabaya binene kadar arabaya binince tekrar korku stres basladi. Bu demek oluyo ki 2 3 kere disari kapinin onune ciktigi icin disariya alişmiş gibi ama arabayla sadece vete gidip geldigi icin arabaya binince yine korktu. Simdi de arabayla cikip gotureceğim 1 2 saat sahilde takilip döneceğim boylelikle araba korkusunuda yeneriz insallah. Kediler, kopekler kadar cabuk kavramiyor ogrenmiyor biraz zaman alacaktir ama ögrenecektir. Siz bir gezdirme tasmasi alın boş vaktinizde kapinin onune indirin sakin bir yerde bir yarim saat durup eve cikarin bunu tekrarlayin daha sonra arabayla gezmeye gidip eve donun boyle boyle umarım alişirlar :)
Bahçemiz var orda dolaşip geliyor ama dişariyi bilmiyo. Tanimadigi insanlardan da kaçiyor hemn. Bakalim arada arabayla gezdirirsem az çok alişir belki. Tsk ederim cevaplariniz icin
En cok keske dedigim seylerden biridir , arabaya alistirmamak.Hele yavruysa daha kolay olur.Kisa mesafe ile baslayip sık tekrarla alistirabilirsiniz.Fakat su anki stresini atmali.Bir cok video mevcut keyifle araba yolculugu yapan kedilerle.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor