Lütfen Yardım

Bu sabah saat 9'da kedim dış kapıdan bahçeye kaçtı. Hemen peşinden gittim, kucağıma alıp yukarı çıkarmaya çalıştım ama hırçınlaştı. Tıslayıp tırmalayarak kucağımdan kaçtı. Ani reflexle bırakmak zorunda kaldım. Saatlerdir peşinde dolaşıyorum bir şey olmasın diye. Yaş mamayla kandırmayı denedim ama tok olduğu için yüzüne bile bakmadı. Gördüğü her şeyi kokluyor, kumda yuvarlanıyor falan. Tutmaya çalıştığımda da can havliyle kaçıyor benden. Bugün iğnesi var, veterinere götürmem gerek. Ne denediysem getiremedim eve. Acıkınca kendi kendine gelir mi? Ne yapabilirim?

12 CEVAP

Eve getirdiimm!! Birkaç saat önce elimde mama poşetiyle bahçeyi tararken karşıma çıktı. Çalıların arasına saklanmış serseri. Seslenir seslenmez mııırrk diye koştu yanıma. Elimdeki mamaya mı geldi benim sesime mi bilmiyorum tabii :d tuttuğum gibi koşa koşa veterinere gittik iğne için. Kıl payı yetistik, üstünü basını mahvetmis eşşek. Desteğiniz için teşekürleerr

koalandalago
koalandalago

13193

Sevdigi bir oyuncagi varsa ozellikle olta tarzi o yardimci olabilir. Cok sevdigi bir odul mamasi varsa onu da deneyebilirsiniz.

bence bir süre kendi haline bırakın bahçeye de çıkarmayın hastalık kapabilir evde oyun yapın koşturun biraz geçer

Superisi814
Superisi814

125141

Merhaba,
Kediler meraklidir ,özgürlügüne düskündür. İster sokaktan sahiplenin, ister annesi ev kedisi olsun ve hiç disariyi görmemis olsun,mutlaka kacmaya yelteniyorlar.Benim yasam ortamimin uygun olusu sebebiyle ev sokak arasi dolasan kedim var.Ama bu sene sokak köpekoero cogaldi ve sürü halinde kedilere saldiriyorlar.Ben de kucaklayip eve getirmeye calistigimda pati yiyorum.Bu çok dogal.Insan degil ki hayir ben sokaklari arşinlamak istiyorum ev istemiyorum desin.Onlarda davramislari ile acikliyor.
Kediniz ilk kez kactiysa cok daha fazla meraki uyanmistir .Bir iki kez de yakalamaya calistiginiz icin, yaş mamaya da kanmamistir.Evet kediler zekidir.
Evin yolunu bulabilir mi ? Büyük ihtimalle.Fakat disaridaki ortam da etkenmTrafik gurultusu coksa, dolasan kopekler varsa epey bir korkacaktir.Bir de bulamamaniz soyle normal.Ortam yabanci oldugu icin saklanma ihtimali cok yuksek.Mesela kediler dogada kapali bir alanda tuvalet yapmazlar, acik alanda yaparlar ve o esnada fazlasiyla tetiktedirler ic gudusel olarak.Zayif olduklari bir anda avlanabiliceklerini bilirler.Benim kedim isine gelmezse evin icinde bile olsa, ismiyle seslendigimde cevap vermeyebilir.
Sizin yerinizde olsaydim, ara sira aramaya devam ederdim.Ilk cikisi ise sizi korkmissa görmek guven uyandirsin diye.Mama posetini sallayin , o ses ilgisini cekebilir.Mama yemek istegine yenik dusup ortaya cikabilir.Kolay gelsin.

@Superisi814 çok teşekkür ederim. Daha önce birkaç aylığına yazlığa götürmüştüm ev/ dağ bayır arası dolanıyordu ve nereye giderse gitsin bi sekilde buluyordu evi. o yüzden geri gelebileceğine inanıyorum. üstünde uyuduğu paspası kapının önüne koydum birazdan da dediğiniz gibi tekrar çıkacağım aramaya. Antibiyotik iğne için bir hafta boyunca veterinere götürmem ve ağız spreyini sıkmam gerekiyordu o biraz endiselendiriyor beni çok yanlış zamanda kayboldu. Sitedeki çocukları çikolata karşılığı örgütlemeyi düşünüyorum son umut. Gazamız mübarek olsun. #gobackhomeHikmet

Renklipati
Renklipati

140193

Er geç gelecektir inşaAllah başına birşey gelmeden döner eve kokuyu iyi alıyorlar bulur evini gelince yazarsanız sevinirim umarım çabucak döner

Superisi814
Superisi814

125141

Acil şifalar dilerim..Bizim sıpada diş tedavisi görüyor.
Şöyle düşünün , kainatta hic bir sey tesadüf değildir ,belki yol üzre siz bir sıkıntı yasiuacaktiniz.Bu küçük macerasiyla Hıkmetin , korunmuş oldunuz🙃
Çocuklar çikolata icin cete gibi olup , epeyce yardimci olucaklardir.Show must go on! 🙃

@koalandalago yas mamayı çok sevmesine rağmen koklamadı bile. Sadece çevresiyle ilgili şu an. Oyuncak işe yarar mı şüpheliyim

@kedidostu_41 inanın hastalık en ufak endişem...Oyunla falan olmuyor geldiğinden beri dışarıda gözü. Sokaktan sahiplendim, evde onu sıkan, sevmeyen, strese sokan kimse yok. Her oda serbest kanepe tırmalamasına bile kızmıyoruz zaten eski diye. Karakteri bu, asla engelleyemiyorum dışarı merakını.

Güncel: site bahçesine, binalara baktım hiçbir yerde yok arkadaşlar. Toz oldu resmen. Umarım başına bir şey gelmemiştir.

Renklipati
Renklipati

140193

Biliyordum geleceğini minnaklar güzel koku alır geçmiş olsun çok dikkat edin bu kez başına bir şey gelebilir

Superisi814
Superisi814

125141

O zaman dans 💃💃💃
Şifa olsun bu arada 😊

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 380 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR