Evden Kaçan Saldırgan Pitbull

AdaCoco
AdaCoco

14912 Puan

Merhaba, şimdi pek de hoş olmayan bir konudan bahsetmek istiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu arada bunları sitenin Whatsapp grubundan öğrendim ve birisi bizzat görmüş. Bir pitbull giriş katından kaçıyor ve evdeki bakıcı kadım yoldan geçen bir adama “Çekilin ısırıyor!” diye bağırıyor. Kadın zar zor yakalamış köpeği. Sahibi de şikayet ederseniz umrumda değil diyormuş. Bu olay çocuk parkının yakınında oluyor. Kadın yakalamasa hoş olmayan olaylar yaşanabilirdi. Ayrıca o bölgede de bir kaç tane kedi bakıyorum. Onlara da saldırıp öldürebilirdi. Yani bilmem kaç can telef olabilirdi bu olayda. Sizce böyle bir durumda ne yapılmalı? Şikayet edilmeli mi? Bu hiç yapmak istemediğim bir şey çünkü barınakta köpeği ölüme terk etmiş oluyorsunuz. Ben burada sadece kendi ve başka canlıların canını düşünyor değilim. Siz ne yapardınız böyle bir durumda?

12 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

derneklere ulaşır, köpeğin alınmasını talep ederdim.

blue_hpood
blue_hpood

128183

dernekler köpeğe el koyup sahiplendirmek için alabilir. instagramda benzer bir durum gördüm, belki yardımcı olabilirler. özellikle bir pitbull olduğundan bahsederseniz belki daha erken gelip alabilirler.

noface
noface

1170

Bugün olmasa da yarın birilerine zarar verebilir, bu nedenle köpeği ihbar etmeniz en doğrusu olur. Sonrasında da rehabilitasyon merkezine gönderiliyorlar diye biliyorum.

theyusra
theyusra

16477

güvenilir derneklerle konuşun ya da sahiplendirme ilanı açın

simbakedi
simbakedi

136205

barinaklardan cok daha iyi ortamlarda bakiyorlar genelde. pitbullun ozel bir durumu oldugu icin tecrubeli biri bile belki gecici yuva olabilir. bence hemen bir sey yapmalisiniz cunku pitbullun saldirganligi zaten kotu oluyor ama burdaki suc tamamen sahibin. sahibi nasil davraniyorsa ona gore sekilldniyor huylari.

AdaCoco
AdaCoco

14912

derneklerle konuşmak en mantıklısı. pitbull değilmiş bu arada dogo argentino’ymuş bilen birisi söyledi. neyse fark etmez.

6_zeytin
6_zeytin

16370

Bu konuda füsun yağcı var ama o da çok fazla böyle köpek üstlenmiş artık batmış durumda ona fikir almak için ulaşın istanbul da kim var tam olarak bilmiyorum ama sahipinin elinden alınıp veteriner ve sonrasında eğitim almalı barınakta bu canlara diğer canlar gibi güzel bakılmıyor özellikle bu cinsi barınaktan çıkarmak çok zor zaten verilen süre az kaldı bitince bu cinsleri hiç bir şekilde barınaktan çıkarımlayacak burda sizin yapacağınız en iyi şey sahipinin elinden alıp derneklerle iletişime geçmek bir saldırı sonrası barınağa düşme şansı çok kolay

AdaCoco
AdaCoco

14912

peki dernekler köpeğe nasıl bir ortamda bakıyor? ayrıca kötü niyetli birisinin benden önxe şikayet etmesinden korkuyorum.

AdaCoco
AdaCoco

14912

dernekle iletişime geçmek daha mantıklı. sahiplenme gibi bir imkanım yok çünkü kedim var ve kedimi büyük riske sokmuş olurum. en mantıklısı dernekle iletişime geçip orada rehabilitasyon merkezinde eğitim alması. çünkü bu köpeğin düzelmesi için profesyonel birisi gerekir.

AdaCoco
AdaCoco

14912

dernek ismi belirtebilir misiniz rica etsem :)

Phoenix3
Phoenix3

18333

Daha kendini eğitemeyen saçma sapan insanlar köpek yetiştirirse adı canavara çıkar tabii. Keşke sadece yetiştirebilen köpek beslese ama işte... Gerçekten de çok tehlikeli bu durumdaki bir köpek. Hem insanlar hem de diğer hayvanlar için. Bence güzel bir barınak bulup orayı arayın ya da dernek vs yerlere şikayette bulunun. Ondan önce birkaç kişi toplanıp sahibiyle konuşun en azından kaçması konusunda bir şey yapsın.

AdaCoco
AdaCoco

14912

sahibiyle konuşmak için bir kaç kişi gerekir bence de. anlar mı bilmiyorum. tek başıma baş edemem beyinsiz insanlarla.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 543 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR