Tırnak Kesimi Hakkında

Po2ya
Po2ya

819 Puan

Kedimin ön ayak tırnaklarını kestim sonra arkaları da kesmeye çalıştım ancak sadece bir tanesini kesebildim çünkü hemen rahatsız oldu ve tırmaladı acaba arkaları kesmesem bir sıkıntı olur mu?

12 CEVAP

altunsila
altunsila

10096

Bence en iyisi kesmek ama kumunu eşelemeye vs yardımcı diye bazı veterinerller kesilmemesini öneriyor. ben şahsen katılmıyorum, ama problem olacağını da sanmıyorum, kendini arka ayaklarıyla kaşıyıp yara etmek gibi bir huyu yoksa problem olmayabilir.

Sofia_juju
Sofia_juju

104122

Tırnak makasını Pembe etine getirmeleri çalışın öyle rahatsız olmiyacaktır

simbakedi
simbakedi

136205

ben kesemiyorum tirnaklarini asla izin vermiyor. tirnaklari cok uzadiginda kendini kasirken hep kanatiyor yara yapiyor o yuzden kesmelisiniz bence. ya da veterinere goturdugunuzde soyleyin o kessin

_SeNa
_SeNa

113983

Arka tırnakları çok uzun olmuyor genelde benim kedimin ben de daha çok ön tırnaklarını kesiyorum. Uyanıkken kesmeme izin vermediği için de uyurken kesiyorum kolay oluyor.

koalandalago
koalandalago

13193

Biz sadece on tirnaklari kesiyoruz, kedilerin arka tirnaklarinin kesilmesi cok da gerekli degil.

cat_expert
cat_expert

12742

Özellikle bir yere sıçrarken arka tıknakları çıkartabiliyorlar, eğer o esnada üstünüzden sıçrıyorsa nur topu gibi bir yaranız olacaktır, bizimki masaya çıkayım derken babamın bacağını perişan etti geçen gün. Arka tırnakları kesmiyorduk ama bu gidişle keseceğiz yoksa evde sağlam insan kalmayacak :)

_kklkmlk
_kklkmlk

2572

On patileri kesmek cok önemli atma tırnakları kesmek o kadar önemli değil oyun oynarken vs koşarken halıda vs arka ayak tırnakları torpuleniyir diye düşünüyorum zaten fazla uzun degiller arka tirnaklari

Phoenix3
Phoenix3

18333

Size ya da kendisine zarar vermiyorsa arkaları kesmenize gerek yok ama önleri kesin derim çünkü uzadığı zaman bir yerlere takılıp canını acıtabilir ya da oyun oynarken yanlışlıkla sizi deşebilir :D

Ozgcrn
Ozgcrn

20334

Tırnak keserken bir örtüyle kediyi dürüm yapın hareketi kısıtlanmış olur böylece ani harekette derinden kesme riskini azaltırsınız. Tırnaklarını keserken kedinizin en sakin saatlerini ayarlayın yani müsaitliğinize göre değil kedinin enerjisine göre ayarlamanız lazım. Kesim esnasında kedinizle sakinleştirici bir tonda sohbet edin bu kediyi rahatlatacaktır.

Özellikle yavruluktan itibaren tırnakları kesilen kediler, bir süre sonra tırnaklarını yeterince iyi kullanamadıklarını anladıklarında dişilerini daha etkin kullanmaya başlarlar. Tırnakları yokken dişlerini bir savunma mekanizması olarak geliştirirler ve alın size kedim neden sürekli ısırıyor baslığı altında bi sürü hikaye. Kısaca bu olaya sıcak bakmıyorum, ama kesene de bir şey diyemem tabii. Kedi denen hayvanın fiyakasını bozuyor her şeyden önce. Soruya gelecek olursak ön tırnakları hadi neyse ama arka tırnaklarını kesmenin hiçbir anlamı yok. Ön tırnakları kadar keskin değiller ve zemine onlar sayesinde tutunuyorlar. Arada bir uzadıkca ön tırnaklarını ucundan kesiverin yeter.

Snzlc
Snzlc

17500

uyurken yavaşça yaklaşıp ucundan pembe kısımlara gelmeyecek şekilde kesebilirsiniz

Pufii
Pufii

1386

Ben uyurken ön tırnaklarını kesiyorum. arka tırnakları kesmiyorum. bence gerek yok kesmeye çok uzun olmuyor arka tırnaklar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 530 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81062 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR