Kedi İle Uçak Seyehati Soruları

sekerfare21
sekerfare21

115656 Puan

İyi akşamlar herkese,


Kedilerimle uzun süredir kaçındığım uçak yolculuğuna mecbur kaldım ve bazı sorularım var. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler. 😊




  1. Havaalanlarında x-ray’den geçerken kutudan çıkarmak şart mı gerçektende? Kedim çok korkak, veterinerde bile kutusu açılır açılmaz kaçan biri.




  2. Kutudan çıkarmak mecbursa, veterinerden ‘kutudan çıkmaya uygun olmaması ile ilgili yazı alınırsa bir etkisi olur mu?




  3. Kutu ölçülerine firmalar ne kadar dikkat ediyor. 23 cm yükseklik istemişler ancak elimdeki en küçük kutular 35 cm. İstedikleri boyut da çok küçük geldi bana.



7 CEVAP

Unabomberr
Unabomberr

103006

8 kg.ya kadar kabinde seyahat edebiliyor kediniz. Bagaja kesinlikle mecbur kılsalarda vermeyin. Veterinerden seyahat etmeye uygun belgesini alın, kuduz aşısını kontrol edin. Bazı firmalar karma aşı iç dış parazite de bakıyor ama nadir, çanta boyutunu inceleyen de var incelemeyen de görevliden görevliye değişen bir durum bence. Geçişlerde kediyi çıkartmanızı istiyorlar, siz yine de veterinerden onaylı belge alın işe yarayabilir, göğüs tasması takıp kaçmasını engellersiniz artık kabul edilmezse. Taşıma çantasına yolculuk öncesi Feliway sıkan arkadaşım var, kediyi sakinleştirip mayıştırıyor. Bir araştırın. Gerekirse veterinerden kimyasal içermeyen sakinleştirici bir şey de alabilirsiniz. Yolculuk öncesi uçak firmasını 2 3 kez arayıp bilgi almakta fayda var.

Sudeyildiz
Sudeyildiz

273

Ben kedimle ucaga binmedimse ama bi arkadasim bindi hic sorun yasamadi.

Sudeyildiz
Sudeyildiz

273

Ben kedimle ucaga binmedimse ama bi arkadasim bindi hic sorun yasamadi.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Teşekkürler, galiba firmadan firmaya ve havaalanından havaalanına göre değişiyor soruların cevapları. Yaşamadan net bilemeyecez gibi ama kesinlikle bagajda gitmelerini istemiyorum.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Teşekkürler cevap için. Taşıma kabında 5 cm’lik bir fazlalık var umarım sorun çıkarmazlar. İstedikleri 23 cm çok çok küçük. Feliway deneyeyim, kutuların sesini duyunca bile korkup saklanan cinsten kediler bunlar. Tasma da alacam her ihtimale karşı. Şimdilik en büyük korkularım x-ray’den geçerken kaçmaları ve kutu boyutlarından dolayı sorun çıkarmaları. Tasma ile daha fazla stres olma riskleri de üzüyor.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Bugün uçak seyahatimiz tamamlandı. Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ve daha sonra araştırırken bu soruyu görecek arkadaşlara kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.


1)Kutunun altına bebek alt değiştirme bezi sermiştim. Onun için kedileri çıkarmak istediler ama ben rica edince şeflerine sordular ve çıkarmadan gözle kontrolle geçmemize izin verdiler. Kedilerimden biri havaalanına giderken arabada kustu. Bez kesinlikle gerekiyor ama x-ray sırasında sorun çıkarabilirler.



  1. Kimse kedilerimin kilosuna ya da kutusunun boyutlarına bakmadı. İzmir Adnan Menderes’ten gerçekleşti uçuş. Son olarak kedi varken online check-in yapılmıyor. Koltuğu bileti alırken ya da arayarak satın alırsanız daha rahat edersiniz. Küçük koltuk kolmuştu ve çok rahat edemedik yolculukta.

Azemm
Azemm

11366

Hangi firma ile uçuş gerçekleştirdiniz bilgi alabilir miyim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 461 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR