Dişi Köpeğim

Findikzeynep
Findikzeynep

2289 Puan

Arkadaşlar terrier kopeğim 2 yaşında ve kızan döneminde:\ Şu ana kadar hiç yvrusu olmamış.Ve çiftleştirmek istiyoruz.Erkek bi terrier bulduk zaten.Ama tedirginim dogum sırasında felan ne yapacağımı bilmiyorum ve nasıl besleneceğini bilinçli arkadaşlar lütfen bana yardımcı olabilir mi?:\

12 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Ben size biraz bahsedeyim o Zaman ama benimki kedi. Pek bir fark yaşancağını zannetmiyorum. Öncelikle yavru sayısı az olursa pek sorun olmuyor. Örneğin bizimki ilk 4 yavruyu sorunsuzca doğurdu kendi yaladı temizledi vs. Ama sonra 5. Yavru geldi ve hareketsizdi. Onu yalamadı. Bazen güçsüz olan yavruları ölüme bırakabiliyorlarmış. Tabi ben ne yapılacağını internetten 100 kere okuyup ezberlemiştim :)) hemen anneme koş kulak çubuğu ve makas getir. Makası da betadinle iyice sil dedim. Annem hemen yaptı dediklerimi. Önce yanınızda eldiven olsun bence. Mikrop kalmaması için. Neyse eldivenleri giydim makası alıp zarını yırttım. Sonra göbek bağını kestim ve nefes alabilsin diye ağzındaki ve burnundaki sıvıları kulak çubuğuyla aldım. Zaten ağzının iki yanından bastırınca azı direk açılıyor. Ondan sonra nefes aldı. Aynısını 6. Ve 7. Yavruya da yaptım. Aslında anne onlarla biraz biraz ilgileniyordu ama işini kolaylaştırmak için ben yaptım. Sonra dikkat edin anne yavruları istemeyebilir (korkmayın çok düşük bir ihtimal). Siz yine de yanınızda köpek sütü tozu bulundurun. Böyle bir durum olmasa bile zayıf doğan yavrularda kullanırsınız ki çoğu doğumda olur. Ayrıca anne tuvaletlerini yaptırıyor mu diye dikkat edin. Eğer yaptırmıyorsa siz kulak çubuğuna zeytinyağı damlatıp hafifçe poposuna sürtün. Benim kedim yaptırıyordu ama yine de emin olmak için günde bir kere hepsinin poposuna yapıyordum bunu. Bir de anneye vitamin verin vet size söyler hangi vitamini vereceğinizi. Bu arada yavru tersten doğarsa sorun olabilir. Gerçi bazen ters gelip sorunsuz doğanlar da var ama böyle bir sorun olursa vet inizi HAZIR bulundurun. Eğer doğum bittikten sonra içeride yavru kalırsa anneyi zehirleyip ölümüne sebep olabilir ama düşük bir ihtimal. Bir de günü gelip hala doğum olmadıysa sezeryen olabilir ama tavsiye etmem. Bizim vet kedim gününde doğurmayınca sezeryen dedi ama kedim sonunda biraz geç de olsa 66. Günde doğum yaptı. Sezeryen olunca kedi zaten yorgun olduğu için yavrularla fazla ilgillenemeyebiliyor. Bu kadar herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir ve umarım sizin de minik tüy yumaklarınız olur. :))

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Doğum ve yavru bakımı çok yıpratan şeyler,çok zor bir süreç olacak hem onun hem sizin için. O bir kere doğurmadığı için bir şey kaybetmeyecek ve yavruları olmadığı için üzülmeyecek. Ayrıca sürekli kızgınlık geçirmek onu rahatsız eden, psikolojik ve bedensel olarak yıpratan şeyler. Yani ben şahsen kısırlaştırmanın daha iyi olacağını düşünüyorum

KedimVar
KedimVar

119251

Merhabalar, internetten araştırırsanız doğumda yavruların hayatını kurtarmanıza bile yardımcı olabiliyor. Ben kedim doğurmadan önce öyle yaptım ve 3 yavruyu kurtardık :)) buraya da sorun tabi ama internette daha fazla ve daha ayrıntılı yardımcı olabilecek bilgiler var.

Findikzeynep
Findikzeynep

2289

Çok araştırdım ancak fazla bir bilgiye ulaşamadım o yüzden buraya yazmak istedim:*(

Findikzeynep
Findikzeynep

2289

Size çok ama çok teşekkür ederim inşallah olur:*(

Findikzeynep
Findikzeynep

2289

Teşekkür edrim zaten size bir şey demedim çok teşekkürler.

Findikzeynep
Findikzeynep

2289

Güncel....

Findikzeynep
Findikzeynep

2289

Evet çoook düşündüm ve tabikide hafife almam.Ben kuzumu tabikide düşünüyorum baat diye hadi yavruları olsun istemedim o kadar arastırdımki sanırım bu konudan vazgeçtim.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Bilgiler bakımından attım linki.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Köpeğinizi çiftleştirmekten vazmıgeçtiniz?

Findikzeynep
Findikzeynep

2289

Bilmiyorum benim kuzum onu kaldırabilecek mi bilmiyorum:*(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1105 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR