Kedim Kuru Mama Yemiyor, Ne Yapmalıyım?

Kedimin bacağı kırıldı ve ameliyat oldu şu an bacağı sert sargıda. Geldiği gün çok güzel kuru mama yedi zaten öncesinde de gayet güzel yerdi, 2. Gün yeni daha kaliteli mama aldım çünkü güzel beslenmesi gerekiyordu. Eski mamasıyla karıştırıp verdim ama yemedi baya baya yemiyor eski mamasını veriyorum bu sefer onuda demiyor. Bugün yeni mama aldım onuda yemedi, 2-3 gündür yaş mamayla besliyorum. Aslında vermezdim yaş mama kuru mama yiyene kadar ama ilaç alıyor ve düzenli beslenmesi gerekiyor. Ne yapmam lazım acaba bi bilgisi olan var mı?


14 CEVAP

Serayys
Serayys

2637

Kediniz balkondan falan mı düştü ? Çeneye aldığı hasar sonucunda kuru mamayı yiyemiyor olabilir,benim kedimde maalesef balkondan düşmüştü çenesinde çatlak olduğu için 1 ay civarı yaş mamayla beslenmek zorunda kaldı daha sonra yavaş yavaş kuru mama tüketebildi,veterinerize danıştınız mı acaba ?

Kebikec
Kebikec

2835

Yaş mama yiyorsa kuru mamayla karıştırıp vermeyi deneyin. Yedikçe azaltirsınız yaş mama miktarını. Proplan iyi diğer reflex ve prochoiceden.

Minigimmm
Minigimmm

11838

Yas mama yiyor madem, kuru mamasini rahatsizligi duzelene kadar kaynamis suyla islatip catalla ezin içine 1 tatli kasigi yas mama da isterseniz koyabilirsiniz o sekil kuru mamayi yedirebilirsiniz. Hastalik doneminde hekimimiz boyle yapmami soylemisti bizimkide yer o sekil. Yakalik takili belki stres altinda oldugu icin yemiyor olabilir. Gecmis olsun.

Palyaco
Palyaco

218519

Suan verdiniz mamalarin markasi nedir

Eski mamasını ben evde yokken annemler almış reflex içeriği güzel değil diye bende proplan aldım. Onu yemeğince Prochoice aldım. Yaş mama olarak da proplan ve vet’s plus verdim

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

ya çok tatlı ya, geçmiş olsun umarım çabucak toparlar.

defneb
defneb

742

Yemesi icin kuru mamayi azicik ilik suyla bekletip ezip verebilirsin benim kedim yemedigi zamanlar oyle yapiyorum

Teşekkürler. Bi dahaki öğününe deniceğim kesin :))

Palyaco
Palyaco

218519

1 tatlı kaşığı zeytinyağı 50 gr mamaya karıştırın verin

Şu an zaten veteriner kontrolünde ilerliyoruz. Çenesinde bir sorun yok geldiğinde gayet güzel yiyordu ameliyattan öncede ama mamasını değiştirince böyle yaptı eski mamasını bile yemiyor

Kuru mamayı ıslatıp ezdim içine yaş mama kattım. Bu sefer onuda yemedi

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

kuru mamayı başka markalar denediniz mi iştahını açmıyodur belki

3 tane denedim yarın veterinere gideceğiz bakalım ne diyecek

patidostu17
patidostu17

754

Veterinerinize danışarak ufak genel kapsamlı vitamin iğnesi yaptırabilirsiniz. Royal Canin seçici kediler için maması mevcut deneyebilirsiniz. Purina One, Hills mamalarını araştırabilirsiniz. Kediniz inşallah en kısa sürede iyileşir, acil şifalar diliyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 443 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR