40 Günlük Yavru Kediye Ne Yedirilir

moonssalute
moonssalute

2897 Puan

Sokakta annesi öldüğü için yalnız kalan 40 günlük yavruyu sahiplendirmek için eve aldım. süt tozuyla beslemeye çalışıyorum yemiyor, ev yapımı yoğurt veriyorum az yiyor ve doymuyor, yaş mamanın sindirimi zor olur dedi veteriner onu da vermiyorum. Kuru mamayı iştahla yiyor fakat çiğnemeden yutuyor hepsini bu yüzden korkuyorum yedirmiyorum, süt tozunun içine kuru mama koyuyorum yumuşasın da yumuşak yesin diye öyle olunca da yemiyor. Ben bu yavrunun karnını nasıl doyurabilirim?

7 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kaliteli bir ezme yaş mama alın exculision olabilir yada uygun fiyatlı olarak obivanda öneririm. Hiçbir sorun olmaz yedirin. Kuru mamayı da kaynar suyla ıslatın çatalla ezin oda sıcaklığında verin. Arada yoğurt da verin hepsi iyi gelecektir

Lils
Lils

125528

Yaş mamanın sinirimi daha kolay aslında. Kısırlaştırma sonrası yaş mama tavsiye edilir o yüzden. Yaş mama ya da kuru mama verebilirsiniz.

cat_expert
cat_expert

12742

40 gün kuru mama için uygun sayılır.


süt tozu ile yumuşatıp püre haline getirip verebilirsiniz. 55-60 günden sonra artık dişleri mamayı kıracak seviyeye gelir, zaten kitten mamalar genelde yumuşak oluyor ağzına aldığında yumuşayacaktır.

theyusra
theyusra

16477

kuru mama yiyorsa kuru mamayı tavuk suyuyla ıslatıp verebilirsiniz, ama yaş mamanın sindirimi daha kolay yani veteriner neden öyle demiş bilmiyorum. sütü içmiyorsa da zorlamayın sütten kesilmiş demektir, o zaman reddetmeye başlıyorlar çünkü.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Tavuk ciğer balık haşlayarak suyuyla birlikte blemdırdan geçirebilirsiniz.Ezme yaş mama gibi olur yemesi daha kolaylaşır.Ya da kuru mamanın üzerine tavuk suyu dökerek yumuşatabilirsiniz.Vet yemesi için bize böyle söylemişti.

irmtnc3
irmtnc3

13980

Kuru mamayı sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekleyin böylelikle yumuşacık bir yaş mama gibi rahatça yiyebilir

citirannesi
citirannesi

2379

Herhangi bir sakatat ürünü alıp haşlayıp küçük küçük doğrayarak mümkünse blender ile ezip verebilirsiniz. Eminim ki çok sevecektir. Kuru mamayı çiğnemeden yiyor ise kuru mamayı ıslatıp verebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 318 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR