Kedinin Yatağa İşeyip Durması

Aysen61
Aysen61

2938 Puan

Kedim yatağa işeyip duruyor başka bir yere değil hep yatağa kimin olduğu farketmeksizin günde dört beş kez tekrarlanıyor bu daha yavru herhangi bir rahatsızlığı yok iki kez veterinere götürdüm her testi yaptılar idrar yolları falan herhangi bir şey yok bir tuvaletine yapıyor bir yatağa tuvaletini temizde tutuyorum ailemde sorun etmeye başladı nasıl vazgeçiririm arkadaşlar lütfen yardım!!

6 CEVAP

Serayys
Serayys

2637

Kısırlaştırılmamış kedilerde bu çok sık görülen bir sorun,aynısını ben yaşadım.
Kısırlaştırdıktan sonra bütün sorun çözüldü

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

kızgınlıktan ya da bir şeye sinirlendiğinden olabilir kısır erkek kedim hoşuna gitmeyen bir şey olunca kabın önüne yapıyodu çişini

Aysen61
Aysen61

2938

Daha 3 aylık vakti gelince hemen kısırlaştıracağım inşallaj veteriner tutamıyor galiba diyor ama tuttuğu zamanlarda oluyor keyfi yapıyor gibi gelmeye başladı bana artık

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

keyfidir o kadar küçükse onun sinirine giden şeyi bulun

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Yataginizi temizlerken koki kaliyorsa , bu kez de yavru o kokuyu aldikca orayi tuvalet alani olarak kodlayacaktir. Amonyaksiz temizlik ürünü ya da sirkeli karbonatli su ile temizlemeniz gerek.Youtube da video bulabilirsiniz buna dair.Camasir suyu ile filan temizlerseniz siz kokuyu alamazsiniz ancak o alır.
Buradan baslayin.Kum kabini temiz tutun.Mesela kapali kum kabi kirli ise , o girdiginde icine sifonu cekilmemis tuvalet ile esdegerdir.Ustelik surekli kapali ise bakeri ve virus cogalir icinde.
Benim sizin neyi nasil yaptiginiza dair bir fikrim yok, genel bilgilendirme yapiyorum.Kendinize göre düzeltilelmesi gerekeni düzeltin luttfen.Kap icersinde yeterli kim olmalodir 7 cm kadar.Tuvalet sallanmamali ve oyle gozden irak bir yerde olmamali.Evin atil bir kosesindeyse korkuyor olabilir.
Fiziksel sebep yok demissiniz. Bir de sunu gozlemleyin.Sizi protesto ettigi bir sey var mi ? Mesela uzun sure yalniz kalma ya da ne biliyim cok yuksek tv sesi filan.
Bir de bunlari degerlendirerek yeniden baslayin ise derim.

Maths8081
Maths8081

740

Alan kısıtlaması yapın tuvaletini mamasını birbirine yakın olmamak kaydıyla aynı odaya koyun kediniz de tabiiki odada dursun bir süre çıkarmayın..kum kabını kullandıkça ödül verin ilk zamanlar sürekli verin sonrasında aralıklı olarak verin ki her tuvaletini kaba yaptığında beklenti oluşmasın şu an çok küçük kum eğitimini tam tamamlamamış olabilir annesiyle

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 231 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR