Mama Sıkıntısı

Geneticist
Geneticist

2080 Puan

Kedilerim 6 aylık oldular ve sanırım 3 aya yakın Sanabelle kitten mamayı kullanıyoruz. Öncesinde Hills balıklı kullanıyorduk ama tahılsız mamaya geçmek istedik. Genel olarak mamayı seviyorlar ama dişi kedilerimden biri çok az yiyor ve kardeşlerine göre baya zayıf. Kardeşlerinden birinin kilosu iyiyken erkek olan kedimin obezliğe doğru gidişatı var 4,5 kiloydu 2 hafta önce🙊 çünkü gelip gidip diğer kardeşlerinin de mamasını yiyor. Bu zayıf olan kedim acaba seçici mi davranıyor mamaya? Çünkü sürekli bir şeyler yemek istiyor mama koyarken koşuyor ama koklayıp bırakıyor. Başka markaya geçsem mi diye düşünüyorum ancak 1-2 ay içinde kısırlaştırmak istiyoruz. Bir de yeni 10 kgluk mama aldım ve farklı bir mamaya geçersem de hepsini ayrı ayrı verebilecek miyim? Sitedeki önerilen mamaları biliyorum aslında ama bu ara fiyatların aşırı artmasından dolayı zaten indirimle 10 kgsunu 400 e aldığım mamanın bir tık daha pahalısını da almak istemiyorum açıkçası :( önerebileceğiniz neler var ya da ne yapmalıyım?

4 CEVAP

diablerose
diablerose

119757

zayif olana öbürlerinden gizli gizli yas mama verebilirsiniz. royal canin yas mama. haftada 1 verin azcik sismanlasin.

Snzlc
Snzlc

17502

serbest besleme yapmayın saatli olması daha iyi olur. zayıf olanın yemek saatleri daha sık olmalı. sık sık yemek sunmak kilo aldıracaktır.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Öbürlerinden gizli zayıf olana yaş mama verebilirsiniz haftada iki kere. Kitten yani yavru kediler icin olandan verirseniz kısa sürede kilo alacaktır. Her kardesin mamasını ayrı odalarda verirseniz kilolu olan diğer mamaları yiyemeyecektir.

Öğünlü besleyin ve her birini ayrı odalarda beslemeye calısın. Erkek olanını çağırın önce çaktırmadan, olması gereken kilo ne kadarsa ona göre mama verin ve dişi kedi mamasını bitirene kadar erkek kediyi odasından çıkarmayın. Baktınız disi olan mamaya burun kıvırıyor, 15 dakika içinde yedi, yedi mamayı kaldırın. Kilo alması için haftada birkaç kez yaş mamayla sanabelleyi karıstırıp vermeyi deneyin mamayı sevmemişse. 10kglık mama bitene kadar dişiye kilo aldırmak adına ciğer, et falan haslayıp verin mutlaka bağısıklığı düşmesin. Daha sonra isterseniz mamayı değiştirirsiniz. Bozita aynı fiyatlarda ve uygun bir mama. Exculusion da sanabelle ile aynı fiyattaydı yanılmıyorsam. 500grmlık alıp deneyebilirsiniz. Beğenirse ve iyi gelirse ona göre mama alırsınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 317 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR