4 Yaşında Kısır Kedim İçin Kuru Mama Önerisi

bozkir
bozkir

2261 Puan

Merhaba arkadaşlar uzun bir süredir sitede aktif olamasam da ihtiyaç duyduğumda soru ve cevaplara bakıyorum.
3 yıldır applaws mama maceramız artık son buldu. Kedimiz severek yiyordu ancak gerek stok sorunu gerekse toplatılması nedeniyle daha kaliteli mama arayışına girdim. Kedim 4 yaşında kısır, erkek ve pek hareketli değil. 5- 5,5 kg civarında uzun zamandır. Boyu uzun, kilolu da çok fit de değil diyebilirim.


Karbonhidrat- tahıl olmalı olmamalı tartışmaları, kısır kedide acana orijen gibi proteini çok olan mamaların pek uygun olmadığı şeyler okumuştum. Son başlık ve yorumlardan sonra kafam yine karıştı. Hekim olarak görev yapmaktayım. Pandemi döneminde daha net gördüm ki herkesin her konuda her zaman fikri var, bu nedenle kanıt arıyorum. Fikrinizi ve daha önemlisi kanıtlarınızı sizden rica edeceğim. Hangi mamayı önerirsiniz ve KANITINIZ nedir?(link atabilirsiniz makale - araştırma yazısı vs)


Naturea - acana - orijen gibi kaliteli mamalara bakıyorum. Alleva hem küçük paketli hem yeni şimdilik düşünmüyorum. Naturea da stok sorunu var gibi, applawstan sonra sktsine son 2-3 ay kala mama almak istemiyorum artık.


Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

10 CEVAP

buduu
buduu

13203

Kedilerin ana besini protein ve yağ o yüzden protein oranı yüksek mama kedime zarar verir kafasından kurtuldum artık (uzun mama arayışında bir sürü bilgi edindim) şu an acana indoor entree sterilised mama kullanıyoruz siz de kullanabilirsiniz


tahıllı tahılsiz mama ve birçok konu hakkında suzionline sitesini okuyabilirsiniz ,güzel ve açıklayıcı bir şekilde anlatım var

koalandalago
koalandalago

13193

Sayfiginiz mamalar haricinde True Instinct/Nature’s Variety onerebilirim.
Detayli inceleme ve arastirmasina buradan ulasabilirsiniz; http://catfooddb.com/brand/instinct ayni sitede orijen/acana vs. istediginiz tum markalari da detaylica inceleyebilirsiniz. Hem marka bazinda hem de mama olarak ayri ayri incelemeler mevcut.

simbakedi
simbakedi

136205

butceniz varsa acana oneririm. makale degil ama zaten acananin protein orani yuksek degil boyle bir seyden endiseleniyorsaniz. %37de oluyor ortalama daha yuksegine rastlamadim. zaten protein konusunda da @buduu ya katiliyorum ben de. ama protein kaynagi en iyi olan bence acanadir orijen gereksiz pahali diye dusunuyorum. icindeki et miktari dolayisiyla proteinin cogunlugu etten geliyor.
alleva bana guvenilir gelmiyor acikcasi. applaws mama siz de kullanmissiniz sanki o mamanin 2. versiyonu gibi hissediyorum. kullanan kisiye cok rastlamadim o yuzden guvenmiyorum.
kendim de kullandigim icin acana, ve nd oneririm kisir degil ama kittenlarindan cok memnun kaldim. ayrica bozitanin da geyikli kisir mamasini cok begeniyorum icerik olarak.

simbakedi
simbakedi

136205

pacifica da oneririm benimki havada kapiyor su an :) ndden gecis yapiyoruz hizli yedigi icin hickirik tuttu hatta :D umarim iyi gelir kedinize

Poncimin
Poncimin

116364

@bozkir


Acana Pacifica kullandık, memnunduk ama çeşitlilik olsun diye Grassland kullanıyoruz şuan. İkisini de severek yiyor, bir sorun yaşamadık. Pacifica analiz değerleri olarak özellikle Omega 3-6 dengesi ve DHA/EPA olarak daha iyi ama Grassland da içerik olarak daha iyi gibi. Pacifica sadece balık eti üzerine bir mama iken Grassland, Tavuk, Hindi, Ördek, Yumurta, Bıldırcın ve Göl Balığı içeriyor. Et kaynağı daha çeşitli. Ayrıca hindi ve tavuk ciğeri ile kalbi içeriyor. Taurin yönünden zengin sakatatlar. Ördek kıkırdağı da var. Doğal olarak glukozamin içeriyor diye biliyorum, eklem sağlına faydalı. Kokusu Pacificaya göre hafif. Ağır geleceğini düşünmüyorum. Grassland bakabilirsiniz bence. Dediğiniz Wild Prairie mamasını kullanmadım hiç. Grassland bence daha iyi içerik olarak. Karar sizin tabiki.

bozkir
bozkir

2261

http://catfooddb.com bu site baya iyi unutmuştum sayenizde gördüm tekrar teşekkür ederim.
yıldızlara göre baktığımda en iyisi instinct ultimate serisi gibi duruyor zaten en iyi mamalar listesine de girmiş ancak türkiyede yok.
orijen fit&trim nasıl sizce deneyen kullanan var mı, yıldızı yüksek(8), karbonhidratı baya düşük(%15)
hafif kilolu bizimki diye aklıma yattı

bozkir
bozkir

2261

Acana wild praire de karar kıldım, 1.8 kg ile deneyeceğim bakalım

Palyaco
Palyaco

218519

Acana almıştım hiç sevmedi sizinki sever inşallah ben exclision ton balikliyi tavsiye ederim en severek yedigi mama

deniznergis
deniznergis

12866

komşumun 10 yaşında kedisi var rc kullanıyor hiç degişmedi maaşallah diyorum .tabiki sizinkinede maşallah derim

bozkir
bozkir

2261

Wild praire biraz daha ucuz gibiydi yoksa pasifica alacaktım tavuğu filan da sevince bunla başlayım dedim eger severse hepsini denemek istiyorum (domuzlu hariç), önerileriniz için teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 346 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR