Mama Problemi?

ersangurer
ersangurer

347 Puan

Merhaba, 1,5 yaşındaki british shorthair kedim acana ile besleniyordu ve ara sıra kusuyordu. 15 gün kadar önce royal canin fit 32 aldım. Hergün kusmaya başladı. Üç gün önce marketten whiskas aldım 3 gündür bi sorun yok? Pahalı mamaya alejisi mi var bizim kedinin anlamadım? Hangi mamadan devam etmemi önerirsiniz? Saygılar.

13 CEVAP

Bobur
Bobur

2734

Malt kullanıyor musunuz? Tüy bakımını yapmalısınız. Kustuklarını çekip veterineri bilgilendirmeniz daha iyi olur.

Veterinere götürdüz mü ? Bu kadar sık kusması normal değil. Whiskash ile kusmaması da tuhaf olmuş:d Çok sık mama değiştiriyorsanız veya yaş mamayla kuru mamayı aynı günde veriyorsanız kediniz sindiremiyor olabilir. Yumusak dışkı ya da ishal oldu mu bu arada? Kusması mamadan bağımsız da olabilir, çok fazla etken var.

Azemm
Azemm

11366

Whiskasa devam etmeyin. Kedilerinize market maması kullanmayın. En son seçenek ise whiskas. İçerisindeki tuz ve şeker oranı azımsanmayacak düzeyde. Kediniz ileride böbrek taşı problemi ve sinir sisteminde ileri düzey sorun yaşayabilir. Çeşitli markaların sensitive, seçici kedi mamaları var. Onlardan deneyebilirsiniz

MunevverOzturk
MunevverOzturk

115145

Veterinerim hayvanin kusmasi isteyecegimiz en son sey der kediler arada kusabilirler ama bunun tekrar etmesi iyi degil kaliteli mamalarin et orani yuksek oldugu icin hazmetmekte zorlaniyor olabilir o yuzden normal segmette mamayla karistirabilirsiniz ya da sindirim kolayligi saglayan bir kaliteli mama tercihi yapabilirsiniz hayvan kusuyorsa hazmedemiyordur

ersangurer
ersangurer

347

Veterinere götürdüm ve muayene etti bir sıkıntı göremedi. Zaten Mamayı değiştirip deneyin diye o söyledi. Whiskas yiyip hiç problem yaşamaması benide şaşırttı. Çok kişi önermiyor ama benim kedi 3 gündür gayet huzurlu. Kusma yok, dışkılamada bi sorun yok. Devam edip etmemekte kararsız kaldım.

AhsenAise
AhsenAise

114820

whiskas a orta segment bir mama karıştırarak verin ,arada ev yoğurdu , haşlanmış yumurta ,alerjisi yoksa tavuk göğsü ,mamaları az miktarda alıp deneyin memnun kaldığınız in büyük boylarını alırsınız ,mama geçişlerini kademeli yapın , geçmiş olsun

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Yillar önce iyi mama olduğunu düşünerek whiskas alirdim.Yurtdisinda arkadaslarim da kullaniyor diye iyi bir şey yaptigimi zannederdim.Istahla yer, sorun yasamazdi.Hic bir uyariya kulak asmadim, gözüm görüyordu ya..Whiskas tuzlu be baharat icerikli.Zamanla böbrek sorunu olusturuyor.Bu arada kedim 6 yilin belki 1 yili whiskas tüketti.Bedelini ise böbrek sistemi çöktüğünde birlikte ödedik.Keske sadece ben ödeseydim.Ben kendi ellerimle zehirledim.Bu kronik bir vicdan azabidir söyliyeyim.
Kullandiginiz mama agir gelmistir, bu nedenle kusuyordur.Aa iyi geliyor ama zannini iyi bilirim.Kusturan mama ile farki birinin zararini görüyorsunuz, birininkini göremeyip iyi olduguna kanaat getiriyorsunuz.O sinsice icten ice zarar veriyor.Ben cok yandim, siz yanmayin.
Madem Acana agir geldi, icerik okuyun ve icerigi daha hafif mama alin.Bu arada bagirsak florasini duzenlemeye bakin derim.

citirannesi
citirannesi

2379

Kesinlikle whiskasa devam etmeyin. Yukarıdaki bir yorumda bahsedilen hastalıkları yaşayabilirsiniz. Kediniz tüy yumağı kusmaya mı çalışıyor acaba.

Elifkoc
Elifkoc

2957

Diyer mamalarla Whiskası karıştırabilirsiniz

ersangurer
ersangurer

347

Tüy yumağı kusmadı. Veterinere fotoğraflarını gösterdim sindirilmiş mamayı kusuyor. Mesela acana'yı bazen sindirmeden kusuyordu. Sanırım deneme yanılma yöntemiyle ideal mamayı bulucaz.

diablerose
diablerose

119757

whiskastan kademeli gecis yapin

End_19
End_19

113832

Kudo yu bi araştırın isterseniz soğuk sıkım olduğu için kısa sürede mide de eriyor sıkıntı çıkartmıyor diye biliyorum

ersangurer
ersangurer

347

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 400 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR