Kedim Lastik Toka Ve İp Yemiş, Kustu Ama Yine De Endişelenmeli Miyim?

parskedy
parskedy

3280 Puan

Merhabalar, 4,5-5 aylık yavru kedim nereden bulduğu konusunda hiçbir fikrimin olmadığı lastik toka ve oyuncak oltasının lastik ipini yemiş.
1-2 hafta önce olta almıştım diş çıkardığı ve dişleri kaşındığı için onu koparmaya çalışıyordu, bunu fark edince oltanın ipini koparıp sadece top kısmını ona vermiştim. 1 hafta önce de dışkısından oltanın ipinin çıktığını gördüm, çok küçük bir parçaydı.
Dünden beri normale nazaran çok daha fazla miyavlıyor, daha çok uyuyor* (neredeyse bütün gün uyudu) ve daha az yemek yiyordu. Az önce uyandı, çok az yürüyüp bir anda bütün bir lastik toka ve oltanın iplerini çıkardı, şimdi tekrar uyuyor. Biraz araştırdım, çıkardığı için rahatladığını ve daha fazla sorun olmadığını düşünüyorum fakat endişeleneceğim başka bir şey var mıdır veya yine de veterinere götürmeli miyim?


*: Sahipleneli 3 hafta olduğu ve aşırı ürkek olduğu için hala bir odada kalıyor ve -hem çoğunlukla ses yaptığından, hem de gün içinde bizden korkup oyun oynayamadığından rahat olması için- geceleri odada tek oluyor. Bu yüzden geceleri uyanık ve nispeten daha rahat olduğu için gün içinde zaten çok uyuyor.

7 CEVAP

violetsmom
violetsmom

5037

kesinlikle veterinere goturun hala daha sindiremedigi icin icinde kalan parcalar olabilir organlarina zarar verebilir cok tehlikeli en yakin zamanda goturun

MunevverOzturk
MunevverOzturk

115145

Yuttuklarını çıkartması iyi bir şey ama kalmışsa tıkanıklık yapar ve bu mide ameliyatına kadar gidiyor veterinerinize danışın olmadı ilaçli bir rontgenini cektirip içinde kalan tıkanan bir sey var mı kontrol ettirin

parskedy
parskedy

3280

aynı durumu yaşayan olur da bu başlığa girer diye güncelleme yapayım. kedimi bugün veterinere götürdüm. röntgen çekildi ve toka yemesini gölgede bırakacak, metal veya röntgende görünebilen herhangi başka bir cisim yuttuğunu gördük. birkaç gün içinde tuvaletinden çıkarmasını bekleyeceğim, yoksa tekrar gideceğim. demem o ki lastik tokayı spagetti yer gibi bütün olarak yiyen kedi başka şeyler de yer-miş, bu yüzden kesinlikle veteriner şart.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Bence bir veteriner kontrolüne gitmenizde fayda var çünkü tıkanıklık yapabilir. Bu da ameliyata kadar gider. Kaldı ki ameliyat süreci ve sonrası çok daha zor. Umarım ciddi bişeyi yoktur. Geçmiş olsun.

buusracikk
buusracikk

15206

Merhaba, benim kedim de geçen hafta lastik tokamı yemiş kustu parça parça ama bir şey olmadı. Yine de gözlemleyin halsiz mi yemek yemesi nasıl bunlara bakın eğer olumsuz bir durum fark ederseniz mutlaka götürün veterinere

parskedy
parskedy

3280

@buusracikk merhaba, yukarıda yazdığım gibi farklılıklar gözlemledim; daha çok uyuması, az yemek yemesi gibi. Bu yüzden en yakın zamanda veterinere götüreceğim. Cevabınız için teşekkürler.

parskedy
parskedy

3280

@violetsmom , @MunevverOzturk , @Gimlihanim hepinize çok teşekkür ederim. içim pek rahat etmemişti zaten, siz söyleyince de en yakın zamanda kesinlikle veterinere götürmeye karar verdim. @Gimlihanim geçmiş olsun dileğiniz için özellikle teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 395 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR