Kedim Tuvaletinin Yanına Kaka Yapıyor?

yaklaşık 2 haftadır kedim kakasını tuvaletin ya önüne ya arkasına yapıyor temizliyorum yine bi yapıyor bi dışarı yapıyor küçüğünü her zaman kuma yapıyor. ilk kuma giriyor eşeliyor sonra cıkıp dışarı yapıyor ve ishal. kedim 4 aylık tuvalete alışkındı son günlerde böyle yapmaya başladı ne yapabilirim?

3 CEVAP

altunsila
altunsila

10096

Kedinizin tuvaleti kapalı ise yeniden alışana kadar kapağını kaldırabilirsiniz. Kedi aşağı indikçe ya da tam tuvaletine başlarken kumuna geri koyabilirsiniz tekrardan alışması için.
Mamasında veya kum markasında bir değişiklik oldu mu? Daha önce yemediği bir ödül maması vb bir şey verdiniz mi? İç parazit aşısı var mı? hem ishal hem dışarı yapıyor olması bir problem olduğunu gösterir. Kaka örneğiyle birlite veterinere danışabilirsiniz.

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Aynı durumu ben de yaşadım. Kedim hastalandığı için antibiyotik kullanıyorduk. Doğal olarak bu antibiyotik kedimi ishal yaptı. Birden bire kedim dışkısını kabın yanına, dışına veya çerçevesine filan yapar oldu. Başta neden yaptığını anlamadım, davranışsal bir problem sandım. Ancak birkaç kez tuvaletini yaparken izledim ve isteyerek yapmadığını fark ettim. Tuvaletini yapmak için kuma giriyor, tuvaletini yapacağı yeri patileriyle kazarak hazırlarken dışkısını kaçırıyor, dışkı da kabın yanına düşüyordu. Veteriner hekim'e anlattım durumu. İshali için probiyotik verdi. Probiyotik 5 gün sonra filan işe yarayıp ishal sorununu ortadan kaldırdı. Ancak ben bu süreç içerisinde kedimin kum kabını da büyük ve kapalı, kapaklı bir kum kabı ile değiştirdim. Tuvaletini yapmak için tamamen kutunun içine girmesi gerektiğinden dolayı kabın yanına tuvaletini kaçırma sorunu çözülmüş oldu.


Sizde aynı şeyi yapabilirsiniz. Kapaklı ve büyük bir kum kabı alın. İshal konusunda ise veterinere gitmenizi tavsiye ederim. Probiyotik takviyesiyle kolayca çözülebilen bir durum, hem kendinizi hem kedinizi daha fazla yormamak için iyi olur

tuvaletimiz dediginiz gibi kapaklı ve bayağı geniş xxl probiyotik kullanıyoruz bakalım ne olacak🥺

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 458 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR