Toz Ya Da Köpük Şampuan Kullanan Var Mı?

pasakli_
pasakli_

13645 Puan

Selam,
barınaktan yeni bir köpek sahiplendik. on gün kadar önce kısırlaştırılmış ve iki ay boyunca asla yıkayamayacağımız söylendi.
iç dış parazitleri var orada sorun yok da, barınakta kaldığı için maalesef yedikleri yere pisliyorlar, tüyleri temiz ama dayanılmaz bir kokusu var. Veteriner hekim, köpük ya da toz şampuan kullanabilirsiniz dedi bir marka önermedi aranızda kullanan var mı?
soralar kısmında bulamadım. hangisi kokuyu daha çok absorbe eder, ya da bu çocuğu temizlemek için farklı bir yönetiminiz var mı?


Golden, 5 yaşında, dişi

19 CEVAP

irmtnc3
irmtnc3

13980

Maalesef o koku gitmiyor anca yıkayınca. bir kaç kez sirkeli suyla sildik dış parazitler gitti ama koku gitmiyor Yıkanıp yemek düzeni rutin e bağlayınca koku gidiyor

Minigimmm
Minigimmm

11838

Oncelikle sizi tebrik ederim boyle bir canı kurtardiğiniz ona yuva olduğunuz için. Evet kuru sampuanlar çikti youtubeden de kullananlari izleyebilirsiniz yikama gerektirmiyor. Benim miniğim kisirlastirma operasyonu olduktan sonra klinikte tasima kutusunun icindeyken altina işemişti benimde yikamam yasakti, ayni durumdu yani. Nasıl temizleyecegimi soylediğimde kuru sampuan soylemisti hekimimiz, kopuk seklinde sıkıyorsun ovala yedir her tarafina daha sonra kuru bir havluyla pisini kirini al mantiginda. Bunun dışında instagramdan inceleyin mutlaka "pet body cleaning" markasinin urunlerini. Biz bunuda kullandik çok iyi ürünleri var. 2 ay boyunca yikayamayacaksiniz madem hemen bir klinikten pet shoptan kuru sampuan temin edin once kuru sampuanla temizleyin, 2 ay dolana kadarda 15 gunde bir pet body cleaning'in havlulari var onla kopegi silebilirsiniz. Spreyini de alin uzerine sıkın bol bol silin kokuyu terini cok iyi temizleyecektir gumus iyonlu nano urunler oldugu icinde iyi dezenfekte ediyor. Sayfaya mesaj atip durumunuzu anlattiğinizda yardimci oluyorlar. Havlulari mendilleri spreyleri var. Bence 1 sise spreyini ve 2 kutu havlusundan alin. Spreyi sıkın ekstra islak solusyonlu havlusuyla silin. Köpek sahipleri cok kullaniyormus surekli yikama derdinden kurtulmak icin.

pasakli_
pasakli_

13645

ay çok teşekkür ederim hepinize, kuru şampuanlara baktım çok memnun kalanlar var kalmayanlar var, açıkçası fiyatları da yüksek deneme yanılma yoluyla gitmek benim bütçemi biraz zorlayacak o sebeple nokta atışı yapmak istedim. bu havlular çok mantıklı duruyor çok sağolun

pasakli_
pasakli_

13645

Evde nüfusumuz arttı :))
şu an iki geçici yuvası olduğum kedi, biri insanlardan yine işkenceler görmüş kulaksız bir bebek, diğeri evde doğmuş büyümüş mutfakta olmayı seviyor diye4 aylık evinde7 yuva değiştirmiş, biri de bildiğiniz beyaz kedimiz pasaklı. yine tanıdığınız oğlumuz elmanderin yanına aldığımız kızımız ELMA var :)
hepsi travmatik çocuklar olduğu için sık sık buralara uğruyorum bazen kendimi çok çaresi hissediyorum.
destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Aleynademirtas
Aleynademirtas

105829

Köpekler için olan ıslak mendillerden alıp bacak kısmını silebilirsiniz tahminimce en çok orası kokuyordur biraz da olsa koku azalır diye düşünüyorum

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Guzel yüreginize bereket.Neden yıkanmamasi gerekli , anlayamadim.Yikanmamasi gerekliyse hekim neden ürün önerdi?
Bilgilenmek adina soruyorum.

pasakli_
pasakli_

13645

Kendisi JAKEM(Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı)'in köpeğiymiş, damızlık olarak kullanmışlar yaklaşık 5 yaşında sayısız kez doğum yapmış, memeleri çok sarkmış, sürekli hamile kaldığı için aşırı beslenmiş maalesef obez, hem kilosundan hem de sarkan memeleri yüzünden neredeyse yürüyemiyor.
artık doğuramayacağı için de götürüp barınağa bırakmışlar, 10 gün kadar barınaktaymış, kısırlaştırma yapmışlar, dikişlerin tamamen kapanması için dediler, sanıyorum hiç de eğitim vermemişler..
hiçbir komutu bilmiyor bulduğu her yere tuvaletini yapıyor. ya stres ya da eğitimsiz, eğitimi bir şekilde halledeceğiz ama dediğim gibi evdeki köpeğimiz çok sıkıldığı için sürekli kaçıyordu ona can yoldaşı olsun dedik ama ne bu halde evin içerisine alabiliyorum, ne de kokusuna dayanabiliyorum. hem dikişli hem de obez olunca hareket kısıtı da var. ne yapacağımı şaşırdım, daha dün akşam geldi. bugün sirkeli suyu de deneyeceğim.

Superisi814
Superisi814

125092

Ağlatti beni bu çocuğun hikayesi..Yüce gönlünüze yeniden sağlik, ömrünüze bereket.🌼Huzur veren, huzur bulsun 💫Bir cana şefkat eli ile yaklaşan sefkat ile sarilsin, sarmalansin 🙏
Dikişleri kapanmadan yikanmasi sorun teskil edicektir.Benim kopegim operasyondan sonra 100den fazla zimba dikis yedi, 21 gün hekimde kaldi.Kan kokuyordu ve kucagimdaydi, 2 ay bekledik yikamadan.Biraz dayanin lutfen.Dikislerin toparlanmasi sizin durumunuzda daha hizli olucaktir.2 ay sürmez.
Sonra yikayin.
Defne yapraklari toplayabilir misiniz ? Defne antibakteriyeldir .Kaynatip suyunu kullanabilirsiniz.
Goldenlarda obezite pelvis kirigina neden olabilir.Zayiflamasina yardim edilmeli.Islerinize kolayliklar dilerim.🌼
Bahceniz var mi bilemiyorum.Varsa kolaylasir.Ustelik bu kopek bir de yanlis beslenmeden kokuyordur.Onun yaydigi kokunun duzelmesi vakit alir.
Su toz sampuanlar hakkinda bilgim yok.Dilerim tecrübeli olanlar görsün, yardimci olsun.

pasakli_
pasakli_

13645

kediniz için kullandığınız ürün de olur dediğim gibi tek kriter kokuyu absorbe etmesi çünkü yazık hayvan çok kötü kokuyor

pasakli_
pasakli_

13645

evdeki köpeğimize arkadaş olsun die sahiplendik ancak gerçekten yaydığı koku o kadar kötü ki bırakın arkadaş olmayı kaçıyor :( 2 ay benim için gerçekten çok uzun bir süre :(

Superisi814
Superisi814

125092

Bir de tuvalet egitimi verebilirsiniz hala.Biraz mesakatli olabilir ancak köpekler zekidir ve güvenli bağ kurunca hizlica öğrenirler.
Kolay gelsin.
Cocuk adina cok sevindim.🌼

pasakli_
pasakli_

13645

evdeki köpeğim de travmalı, çok hareketsiz vücudunda iki kurşun var. istismara uğramış, o da hareketsiz, kısır erkek.
4-5 veterinerle görüştüm hareketli bir köpek ya da yavru daha çok strese sokar yeni travmalar olur dediler, dişi kısır bir köpek sahiplenin dediler, bu köpeğin de durumu çok etkiledi, aslında haraketli bir hayvan ama fiziki durumu buna engel oluyor, bizim köpek de çok titiz başta hoşlandı yanına gitti baktı etti sonra bi kokladı koşarak kaçtı, kokudan dolayı olduğunu düşünüyorum en azından temizleyebilirsem bir süre sabreder tuvalet eğitimini de hallederiz ve artık birbirlerine adapte olrlar.

pasakli_
pasakli_

13645

çok teşekkür ederim, burada güvendiğim tek hekim o da ancak yarın muayene edebilecek, çok şükür bahçemiz var, hareketler egzersizler başlayacak, diyet mamalar gelecek.
şimdilik tek derdim onu temizleyebilmek, defne yaprağı çok iyi fikirmiş hiç aklıma gelmedi. çok teşekkür ederim.

Renklipati
Renklipati

140143

Çok güzel bir davranış yine diğer minik kediniz köpeğiniz de aklımda sizi tebrik ediyorum bu güzel yüreğiniz için, insanın içi acıyor olurken bile nasıl eziyet çekiyor şu hayvanlar bizlerin yüzünden yazık bazan insanlığımdan utanıyorum böyle insanlar yüzünden.. umarım herşey yoluna girer musmutlu sağlıkla yaşar canlarınız sizinle 🌹🐾🐈

Superisi814
Superisi814

125092

Her satieiniz ciğerlerime işledi.Ben annesinden gözleri kapaliyken ayrilmiş, 5. Yuvasi oldugum tramvali ve bazen tramvalari tetiklenen kedim ile uğrasiyorum.Bir cok da sokak canim var.Etrafim hayvana sozlu, fiziksel siddet uygulayanlarla sarili.Bazen yalniz hissediyorum.Fakat sizin hikayelerinizden sonra utandim şahsen.
Her zehrin bir panzehiri oldugu gibi bu canlara her sorun ardindan actiginiz ömrünüz su gibi aziz olsun.
Surada da ibreti alem olsun musadenizle.
Her yara sevgiyle iyilesip sifalanmakts degil mi ? Sefkatinizin be merhametinizin kuvvet ve kudretine bereket olsun.
Müsadenizle kalbimle size sariliyorum ❤

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 812 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR