Nasıl Besleye Bilirim?

mrdoom
mrdoom

249 Puan

Apartmanda oturuyorum. Bir kediyi dairemde nasıl besleye bilirim? Ara sıra dışarı çıkartmalı mıyım yoksa evden hiç çıkartmamalı mıyım?

3 CEVAP

tugcesenbas
tugcesenbas

103281

Evden çıkartmamanızı ya da göğüs tasması ile daha güvenli bir şekilde çıkartmanızı tavsiye ederim. Bütçenize göre mama markalarını ve içeriklerini araştırıp mama alabilirsiniz. Malt, vitamin, ödül mamaları gibi şeyleri de yine bütçeniz doğrultusunda alıp verebilirsiniz. Kum zaten gerekli ve uygun fiyatlı bir şey. Bunların dışında ek olarak tarak alıp hergün tarayabilirsiniz çocuğunuzu. Onu sevmeniz, ilgilenmeniz, oyunlar oynamanız zaten aranızdaki iletişimle ilgili bir şey. Kendiliğinden oluşan doğaçlama bir olay yani bu. Veterinere götürdüğünüzde iç/dış parazit ve aşıları için zaten ona da sorabilirsiniz aklınızdakileri diye düşünüyorum. Aylık belli bir bütçeyi ayırabildiğiniz takdirde gerisi işin güzel kısmı zaten. Kediler de kendi kendilerine bakabilen, bir köpek kadar sorumluluk istemeyen canlılar zaten. Sevdirmek istediği zaman kendini, yanınıza gelecektir, yalnız kalmak istediğinde evde sizden başka biri daha olduğunu bile unutacak kadar kendisinin varlığını belli etmeyecektir gibi gibi şeyler. Yaşayarak çok daha iyi anlayacağınız ve her daim yeni bir şeyler öğreneceğiniz süreç olacaktır. Bakımı zor değil lakin belli bir masrafı olan bir şeydir. Bu sorumlulukta kendinize güvendiğiniz ve onu sevdiğiniz sürece de her şey hallolacaktır. Huzurlu ve bol patili günler diliyorum size.

betulaltundal
betulaltundal

35470

Ben hiç çıkartmıyorum cadde üstünde oturduğum için, bir sorun da olmuyor gayet mutlu evde.

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Benim de işime yaradı :D bende kedi alacaktım göğüs tasmasıyla gezdirim mi gezdir miyim mi diye düşünüyodum Teşekkürler :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 749 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR