Kedim Bulduğu Her Besini Yiyor

Nesemb
Nesemb

717 Puan

Herkese merhabalar.Sorumu okuyup yanıtlarsanız cok sevinirim.. 6.5 aylık sarman bir oğlum var..Sahiplendiğimiz günden beri çok iştahlı.Sarmanların iştahlı olduğunu zaten biliyorduk fakat artık endişe verici bir noktaya ulaştı..Bulduğu her şeyi yiyor maalesef. Az önce kahvaltı sofrasında bulduğu kocaman yufkayı kaçırıp yemiş. Bamya yemeği,sütlü kahve,ekmek.. Gerçekten bulduğu her şeyi yiyor.Mamasını az da vermiyoruz gerçekten bol bol koyuyoruz fakat ne yapsak olmuyor baş edemiyoruz.Öğün vakti gelince mamasını veriyoruz saniyeler içinde süpürüyor.Mama kabına bol bol koysak bu sefer hepsini bitiriyor,ne kadar yediğini bilmiyor.Artık sağlığı için endişelenmeye başladık acaba bir problem mi var diye. Düzenli kontrole götürüyoruz,veteriner gayet sağlıklı olduğunu söylüyor.Ne yapacağım bilmiyorum..

10 CEVAP

Ahahahwlemdşwndo harika bir kedi... çeşit istiyorsa demek

Jeffroshum
Jeffroshum

5633

Yavaş yemesi için şekilli şüküllü mama kapları var ondan deneyebilirsiniz belki

AhsenAise
AhsenAise

114776

Keşke benim sipalar da böyle iştahlı olsa ,ne kuru mama beğenirler ya yaş mama,evde yaparim mirin kırın yerler ,yoğurt kefir karışımını bir kaşık yerler ikinciyi yedirebilirsem o günüm mutlu geçer ))

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bizim kedy de aynen bu şekilde aşure ıspanak yemeği çorba kahve hepsine dadanmaya çalışıyor ama asla izin vermiyorum tabi kaçırdığı yiyecekleri saymazsak özellikle bütün salatalıkları sürekli çalıp yiyor 😂

Minigimmm
Minigimmm

11838

Salatalik yoğurt kefir bunların bir zarari olmaz salatalik tamamen su zaten yoğurt ve kefir ise probiyotik açısından çok iyi, bagirsaklari ve kemikleri guclendirir yerse ne âla verebilirsiniz ama kahve, baharatli yemekler, şekerli içecekler yiyecekler zararli onlar icin vermemeye çalışın. Bizim minik beyimizde yavru iken ayni anlattiginiz gibi ne bulursa saldiriyordu bas edebilmek cok zordu yemek hazirlamaktan korkuyorduk resmen, simdi ise koklar koklar geçer umrunda olmaz. Yavruyken daha merakli daha aktif oluyorlar 6.5 aylik demissiniz belki bir dönem sonra yatışır diye duşunuyorum bizimkinden yola çıkarak umarim oyle olur sizin icinde :)

Minigimmm
Minigimmm

11838

Bu donem gecene kadar siz yemeğe oturacağiniz zaman size salca olmamasi adına onada evde yaş mama hazirlayip verebilirsiniz

Mehmetneroo
Mehmetneroo

13346

Nero da böyle meraklı çok ne görürse tadına bakmak ister. Geçen hafta gizlice buzdolabından aşure yalamış gece beni uyandırıp üstüme kusmuştu . Ne desem de anlamıyor ama . Siz. Özellikle de içinde yoğun baharat bulunan şeyler tüketiyorsaniz o esnada kedinizin size gelemeyeceği bir yerde olduğundan emin olun .

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Benimki henüz 2.5aylık bir sarman oğluş.Ama sanki benimkini tarif etmişsiniz gibi okudum yazıyı.Ben yemek yerken ona da onun için haşladığım etlerden veririm ama kendisininkini bitirip bir de benim yemeğimden yemeye çalışır.Toksik olan olmayanları iyice araştırdım en azından yiyebileceği bir şeyse azıcık veriyorum.Meyve de öyle.Şeftali elma muz karpuz kavun...Size tavsiyem yerse de baharatlı yağlı tuzlu sarımsak soğan üzüm kuru üzüm fazla şekerli kafein içeren şeylerden mümkün olduğunca uzak tutmanız.

Elifkoc
Elifkoc

2957

şekilli mama kablarında alabilirsiniz veya kahvaltı sofrasına gelirse salatalık verebilirsiniz

Elifkoc
Elifkoc

2957

şekilli mama kablarında alabilirsiniz veya kahvaltı sofrasına gelirse salatalık verebilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 485 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR