Dışkıda Ağır Koku

Aybuke22
Aybuke22

1442 Puan

Kedim için Nd az tahıllı kısır mama kullanıyordum ama dışkısı o kadar ağır kokuyor ki bütün eve yayılıyor temizlerken midem bulanıyor tavsiye edebileceğiniz dışkıda koku yapmayan kısır kedi maması öneriniz var mı ?

6 CEVAP

End_19
End_19

113832

Biz brit care kullanıyoruz bizim ki de ağır kokuyor. Ama nd kullanırken bu tarz bir sorun yaşadığımızı hatırlamıyorum

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Unutmayın ki eğer dışkısı fena kokuyorsa tek bir sebebi vardır; kullandıgınız mama kediye yaramamıştır. Ne kadar iyi bir kum alırsanız alın kum dışkı kokusunu değil, idrar kokusunu önler.

dilanbulent
dilanbulent

17253

ND gibi, BritCare gibi, içeriğinde sağlam et bulunan tüm mamalar dışkıda koku yapar. Sırf bu yüzden mama değiştirmenizi önermem. Onun yerine kokuyu iyi hapseden bir kum ve kapalı kedi tuvaleti ile bu sorunu çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

simbakedi
simbakedi

136205

nd’ye yeni mi gectiniz? benimki de nd kullaniyordu ama hic boyle bir sorunla krsilasmadik. sadece basta gecisi fuzgun yapamadigimiz icin kedimde yumusak kakadan dolayi bir koku vardi. sonrasinda duzeldi bu kakasi kokmuyordu o kadar. bence kumda da sorun olabilir. karbonat atmak ise yariyor kuma

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

İlginç biz de ND kullanıyoruz dışkısı hiç kokmuyor 🤔


Mama yaramamış olabilir Bozita veya Exclusion gibi daha az protein içeren mamalara göz atabilirsiniz.

Nd nin bazı serileri dışkıda koku yapıyor malesef. Az tahıllı kısır kuzulu bizde de dıskı kokusu yaptı yoğun sekılde. Ama geyiklisi veya adult kuzulu olanı yapmamıştı. İsterseniz başka bir nd versiyonu deneyin ama yukarıda yazılanlar gıbı yüksek protein içerikli mamalar genelde bu soruna sebep olabiliyor nd kullanıcılarının genel söylemi budur kötü kokulu dıskı. Bozitada koku sorunu yaşamamıştık biz. Ben suan onlarca mama deneyiminden sonra royal canin fit 32 ye geçiş yaptım. Ne dıskıda koku kaldı ne kusma ne alerjı. İçerk olarak kötülenen bir mama da olsa bize çok iyi geldi. Arada 3-5 ayda bir rotasyon ile nd verirm gene vitamin Demir eksikliği filan çekmesinler diye ama şuan oldukça memnunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 333 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR