Saldırgan Yavru Kedi

aeri-l
aeri-l

112416 Puan


  1. kedi olarak bir yavru erkek kedi sahiplendik şu an 3 aylık olduğunu tahmin ediyoruz 3 haftadır bizde. Geldiği günden beri çok saldırgan hiçbir şekilde bize alışamadı ilk kedimde hiç yaşamadığım sorunları yaşıyorum yürürken ayağımıza saldırıyor kanatıyor morartıyor. Dün diğer kedimi severken yanındaydı onu da sevmek istedim elimi ısırdı iki yerinden oluk oluk kan boşalttı. Ufak tefek ısırıklar tırmıklar tamam ama gittikçe şiddetleniyor gibi. Diğer kedim dişi bu arada iyi anlaşıyorlar gibi ama diğeri büyük olduğu halde küçük onun üzerinde dominantlık kuruyor tam su içecek yemek yiyecek önüne geçiyor kendisi yiyor. Oyun oynarken oynadığı oyuncağı büyük kedimin elinden alıp kendi oynuyor. Diğeri de büyük olmasına rağmen ses çıkarmıyor. Mama yerken yaklaşınca hırlıyor. Büyük kedim yavruyken bile hiç ısırmazdı son günlerde severken ısırmaya başladı diğerinden öğrendi sanırım. Nasıl yaklaşabilirim, bu huyları değişir mi? Bu kadar saldırgan bir yavru kedi ilk kez bakıyorum daha önce kedi baktığım halde böylesine denk gelmemiştim hani oyun oynama ısırıkları nedir bilirim bu öyle bir şey değil. Huyları değişmezse de diğer kedimin psikolojisi etkilenecekse eğer artık son çare güvendiğim birine mi sahiplendirsem? Kafam çok karışık tecrübeleriniz varsa saldırgan kediyle paylaşabilir misiniz?

3 CEVAP

seadry
seadry

175

benim ilk kedim de öyleydi. ısırmadık yerimizi bırakmazdı. ama büyüyünce bıraktı. ikinci kedim ise ondan daha küçük. hiç ısırma huyu olmadı ama o da Atlasa yemek yedirmez. oyun oynatmaz. illa kendi yapacak. yani bütün kedilerin huyları farklı oluyor ama bebeklikleri geçip büyüyünce çoğu bu huylarını bırakmış oluyor. sadece sabredin sonrası ballı lokma:)

Lunaveelmas
Lunaveelmas

114190

Bence diğer kedinizini kıskandığı için böyle davranıyor onun yanında diğer kedinizi sevmeyin ıssırdığı zaman hareket etmeyin tabi yüzünüze gelmediği sürece büyüdükçe hareketi azalıyor

aeri-l
aeri-l

112416

Teşekkür ederim yanıtlarınız için seadry ve Lunaveelmas umarım bu huylarını bırakır çünkü asla sevmemize izin vermiyor tamam sevmeyelim ama bize saldırmasın en azından dişlerini sapladığı zaman sonuna kadar saplıyor çünkü, oyuncu ısırıklar değil malesef.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 209 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR