Kedime Dış Parazit Yaptırmama Rağmen Pire

keeida
keeida

295 Puan

Dün 19-20 saatlerinde kedime dış parazit ve iç parazit yaptırdım şuanda 1,5 aylık ve 2 gün önce sahiplenmistim sahiplendigim yer evde besliyordu ve yavru da cok temizdi bu sabah baktigimda siyah böcek buldum tüylerinin arasında böcek mi artik pire mi bit mi bilemiyorum asıl gelelim soruma, dış parazit yaptırmama rağmen kedime pire,bit bulaşır mı hiç sokak yüzü gormemesine ragmen?

14 CEVAP

Aleynademirtas
Aleynademirtas

105829

Bende de aynı sorun oldu yarın veterinere götüreceğim bunu da soracağım veteriner hekimin muayene ettiği yer temiz miydi sizden önceki hayvanda varsa oradan geçmiş olabilir

gabomb
gabomb

2614

Pire damlaları pireleri bir anda yok etmiyor. Damla kana karışıyor ve pireler kedinizi ısırıp kanını emdiğinde felç kalıyor. Zamanla üzerinden birer birer düşüyorlar. Birkaç gün sürebilir o yüzden tamamen pireden temizlenmesi.

gabomb
gabomb

2614

2-3 ay boyunca da koruması devam eder damlaların. Pire bulaşsa bile ısırdığında ölecektir.

syuhel
syuhel

115788

Benim kedime 1 kere siyah küçük ama pireden daha büyük vir böcek vardı vücudunda. Pire veya bit sandim. Ama 1 tane ise ve ziplamiyor ise bit veya pire oldugunu sanmiyorum. Bendede öyle olmuştu hemen geçti . 1 taneydi yakaladık.

keeida
keeida

295

Neden kimse cevap vermiyor :/

keeida
keeida

295

Lütfen cevap

keeida
keeida

295

Nolur cevap

Aleynademirtas
Aleynademirtas

105829

Bende de aynı sorun oldu yarın veterinere götüreceğim bunu da soracağım veteriner hekimin muayene ettiği yer temiz miydi sizden önceki hayvanda varsa oradan geçmiş olabilir

keeida
keeida

295

Evet temizdi ne yapacağımı bilmiyorum

iegny
iegny

1398

aşı ya da damla yapıldığı gibi bütün hepsi temizlenmiyor zaten. birkaç güne gider diye düşünüyorum fakat yine de isterseniz sorun veterinerinize. o aşılar birkaç ay boyunca etkili.

keeida
keeida

295

bize vetenirerimiz 5 saat boyunca dokunmayin dedi ben 12 saat sonra ensesine dokundum parazitin damlası geçerli olur değil mi

gabomb
gabomb

2614

Bir şey olmaz çoktan emmiştir.

buusracikk
buusracikk

15206

Ense damlası pireleri anında yok etmez damla kana karışır ve kana karışması 2 3 gün sürer kana karıştıktan sonra pire kediyi ısırdığında ölür ve üstünden dökülür. Yalnız şöyle de bir durum var, ense damlalarının da çeşitleri oluyor. Bize veterinerimiz 3 markanın damlasını söylemişti. Biri sadece üzerinde olanları etkiliyor ama dışarıdan daha sonra gelen pirelere karşı etkisi yok sadece anlık etki ediyor, ikincisi hem üzerindeki hem dışarıdan gelen pirelere karşı etkili fakat eğer pire yumurtası varsa kedinin üzerinde ona etkisi yok yani o yumurtalar çatlayınca tekrar kedinin vücudunu pire sarıyor, üçüncüsü de hem üzerindekilere hem dışarıdan gelenlere hem de yumurtalara karşı etkili. Ben üçüncüyü yaptırdım 3 gün önce her gün kontrol ediyorum pire sorunumuz kalmadı.

cat_expert
cat_expert

12742

Diğer arkadaş da yazmış, dış parazit uygulaması kedinin üzerindeki bit ve pireleri şak diye yok etmez. İlaç deriyle kana karışır ve birkaç ay boyunca koruma sağlar, bit veya pire kediyi ısırırsa ölür ve üstünden düşer. Diğer konu ise bit ve pireler sadece kedinin sokakta olmasıyla ilgili değildir, bit ve pireleri dışardan ev ahalisi de getirebilir, ayakkabıya giydiğiniz kıyafete bile atlayabilir eve geldiğinizde üstünüzde düşer ve kuytu köşere gider, kediniz de evin içinde dolaşıp kuytu köşelerde uyuduğunda üzerine alır veya en basitidinden siz severken ona atlayabilir.


aşı tamamsa endişe edilecek bir konu yok, yaz ayları bit ve pirelerin aktifliğinin arttığı dönemlerdir, çok kafanıza takıyorsanız bit pire tarağı alıp tarayıp temizleyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1392 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR