Gece Isırması

Hbc1994
Hbc1994

637 Puan

Merhaba 3 aylık Scottish straight bir kedi sahiplendim gün içerisinde hiç bir sıkıntımız yok sevdiriyor ama gece yatmaya hazırlandığımızda ayağımızı battaniyenin altından ısırıyor nasıl bir yol izlemeliyim ev arkadaşım da bu durumdan şikayetçi olmaya başladı

6 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Genellikle gece oynamayı seviyorlar ondan ısırıyor 6 aylıkken bırakıyorlar isirmayi

Hbc1994
Hbc1994

637

Odadan çıkardım sıkıntı olur mu

altunsila
altunsila

10096

yavru kediler oynamaya çok meraklıdır. kedilerin zaten örtü altındaki nesnelere de genel olarak merakı vardır. Çok normal, biraz büyüyünce geçecektir ama tam yatmadan önce şöyle temizinden bir en az 10 dk kediyi oynatıp enerjisini alırsanız azalacaktır bu davranışı

Ozzey
Ozzey

118677

Kediler genelds gunduz uyur gece oynar. Ortu altindaki seylere bayiliyorlar. Dedikleri gibi yatmadan bir yarim saat oynatin gece ayni odada kalmak zorunda degilseniz baska odaya koyun bir sandalyeye ip baglayan, top falan birakin. Ama yatmadan once ve gun icinde baska odaya koysaniz da mutlaka 30 sar saat kosturun. Bir iple kosturabilirsiniz.

Palyaco
Palyaco

218519

Kedi otlu top alın catnip bide mantabi alın onu ısırıyor

Montrama
Montrama

423

Benim de yavru kedim var. Aynı derdi ben de yaşıyorum ama yavaş yavaş çözmeye başladım. Uyguladığım şeyler şöyle.



  • Uyumadan önce mutlaka iyice yoruyorum. Olta kovalatarak ya da sünger topla futbol oynar gibi topu kovalatarak. Fakat unutmayın bu dönemlerde çok enerjik oluyorlar. Kolay kolay bitmez o enerji. Ben oyun bittiği zaman multivitaminini yalatıp avlanma oyununun bittiğini de gösteriyorum.

  • Bu çok önemli. Yatağa girdikten sonra yaptığı hiçbir şeye kesinlikle tepki vermiyorum. Elimi ısırıyor diye alıp yataktan indirmiyorum. Canım yansa bile ses dahi çıkarmıyorum. Pozitif ya da negatif her türlü tepkiden uzak durmanız lazım. Kediniz sizinle uğraşsa bile tepki alamayacağını bilmeli. Bu çok önemli ve evdeki herkesin katiyen buna uyması gerekiyor.


Bu ikisini çok iyi şekilde uygularsanız bir süre sonra yavaş yavaş sonuç almaya başlıyorsunuz. Şu anda geceleri hiç saldırmıyor diyemem. Fakat bundan 1-2 hafta öncesine göre çok daha iyiyiz. Geceleri oyun oynamaya çalışmak yerine daha çok sokulup uyumaya çalışıyor artık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 439 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR