Kısır Mamadaki Değerler

simbakedi
simbakedi

136205 Puan

Arkadaşlar haftaya kısırlaştırmayı düşündüğüm erkek kedim için kısır maması bakıyordum. şu an hali hazırda kullandığım acana pacifica all life stages. ama bazı şeyler kafama takıldı. buraya birkaç mamanın değerlerini koymak istiyorum. bilenler karşılaştırma yaparsa sevinirim. (protein oranına ben takılmıyorum, bu değerler üzerinden yorum yaparsanız sevinirim) brit care mamasını baz alıyorum şu an. bu sitede değerleri çok övülüyor.


acana kısır kedi maması :
Ham Yağ %14
Kalsiyum %1,4
Fosfor %1
Magnezyum %0,1


acana pacifica
Ham Yağ %18
Kalsiyum %1.2
Fosfor %0.9
Magnezyum %0.1


brit care hypo-allergenic kısır mama
Ham Yağlar %13
Kalsiyum %0,8
Fosfor %0,7
Sodyum %1
Magnezyum %0,4


nd ocean ringa balıklı kısır
Ham yağ %11.00
Kalsiyum %1.00
Fosfor %0.90
Magnezyum %0.08



  • pacifica'yı brit care ile karşılaştırınca kalsiyum ve yağ oranı yüksek kalıyor. şansıma kedim çok hareketli sorun olacağını düşünmüyorum yağ oranının. ama kalsiyum değerindeki bu fark ileride sorun yaratır mı? ya da diğer mamalara mı yönelmeliyim? acana kısır mamasını kullanamam maalesef hindi eti var ve kedimin hindi alerjisi var sadece karşılaştırmak için koydum.

  • aklımda 2 çözüm var :D ya biofeline urinary destek tableti kullanıp acana devam etmek ya da komple mamayı değiştirmek. bu değerler hakkında bilgisi olanlar yardım ederse çok sevinirim.

24 CEVAP

theyusra
theyusra

16477

bence acana pacificayla devam edin değerlerinde çok uçuk bir fark yok çünkü aksine pacificanın yağ oranı diğerlerine göre daha iyi, kısır kedi maması adı altında "kediler kilo almasın" diyerek yağ yüzdesini düşüyorlar halbuki kedilere kilo aldıran şey yağ değil, karbonhidrat. üstelik kedilerin yağa ihtiyacı var. ben de bu yüzden kısır kedi mamalarına güvenmiyorum :D ben sizin yerinizde olsam dediğiniz gibi pacifica alıp vitaminlerle desteklerdim.

Palyaco
Palyaco

218519

Neyi istiyorsan kullan benimki görüş brit care al ozaman

tyguler
tyguler

124312

magnezyum fosfor kalsiyum oranlari önemli. brit care dakiler gayet guzel.
uriner destek tableti kullanmak mantıkli ama gerçekten ise yarar mi bilemem. ise yarayacağını düşünüyorum zaten genelde önlemek amaçlı kullanılıyor bu tür ürünler.
yağ orani hareketli bir kedide sorun cikarmaz ama magnezyum fosfor kalsiyumun hareketle alakası yok.


brit care ile acana dönüşümlü kullanabilirsiniz, acana kullandıgıniz zamanlar uriner destek takviyeleri kullanırsıniz.

Kısır mamalarda kalsiyum %1.1 den fazla olmamalı diye biliyorum ben bu durumda zaten acana kısır kedi maması direkt sınıfta kalıyor. Brit Care de kağıt üzerinde çok güzel oranlara sahip evet ama benım kedimde kusma ve ishal yaptı sterilised tavşanlısı.
Ben sizin yerinizde olsam nd den devam ederdim siz zaten nd kullanıyordunuz memnun olarak demek ki kedinize yarıyor hiç bozmayın :)

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

açıkçası güzel bir post olmuş. 😊


bu değerler kısır kediler için önemli dikkat etmenize sevindim. eğer bütçeniz varsa acanayla devam edip biofeline urinary tablet kullanabilirsiniz. başka bir vitamin takviyesi kullanmayın, Simbacığa ağır gelebilir :) Acananın her modeli güzel gerçekten.


Arada mamadan sıkılmasın diye değişiklik yapıp brit care da alabilirsiniz. brit care kullandığınız zamanda biofeline ara verirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136205

değerler kısmını neden kocaman yazdığını bilmiyorum :D bilerek yapmadım anlayamadım

Simurg1queen
Simurg1queen

1992

Merhabalar kediniz şuan için böyle ama kısırlaştırma işleminden sonra çok fazla hareketli olmayacak bunu düşünerek bakmanızda yarar var..
Bir an önce kısır mamaya geçmek için acele etmeyin... ziraa büyük bir işlem onlar için veterinerler de söylüyor kısır mama yerine kullanmakta olduğunuz mamayı ölçülü bir şekilde verdiğiniz takdir de hiç bir sorun olmaz diye.. Kullanmakta olduğunuz mamanın kısır olanına devam edin en iyisi bu olur

iegny
iegny

1398

gösterdiğiniz tüm mamaların gayet iyi olduğunu düşünüyorum hepsi olur bence fakat sizin yerinizde olsam n&d alırdım. ya da bilemedim ya acana da çok iyi bir mama... kalsiyum oranı 1.2 fazla degil bence bu arada birisi öyle demiş ama. brit care iyi bir mama ama sanki n&d ve acananın yanında biraz sönük gibi... ya vallahi bilemedim hepsi çok iyi mamalar bence eleodwocoeo o kadar yazdım yazdım sonuç: hepsi iyi flsocodcosox

Palyaco
Palyaco

218519

Bence acanayi deyistir kisir mamasi kotu brit care kullanabilirsin ama ben gene exclision ton balikliyi tek geçerim kisir mamada

Palyaco
Palyaco

218519

Univery destekleyici bir mama taş oluşumu olmaz

Palyaco
Palyaco

218519

Benim gozumdede acana brit care

Palyaco
Palyaco

218519

Kesinlikle haklısın kedililerle

tyguler
tyguler

124312

@Simurg1queen kisır olmayan mamalarin magnezyu fosfor kalsiyum degerleri fazla oluyor olculu de verilse sorun oluşturur uzun süreli kullanımda.

simbakedi
simbakedi

136205

@Palyaco exclusion mama yazdığım mamaların yanına pek yaklaşacak mamalar değil benim gözümde. daha düşük bütçede tercih ederim ama şu an imkanım varken bu mamaları değerlendirmek istiyorum.

simbakedi
simbakedi

136205

@kedililililerle nd kullanıyordum ama acana çok daha içime sinen bir marka, pacifica kullandığım sürece sanırım urinary destek kullanacağım. dönüşümlü nd vs devam edicem.
@tyguler tesekkur ederim cokkk
@Simurg1queen yok aceleyle geçmem zaten. ama kedimin bi dışarı kaçma huyu azalır diye düşünüyorum çünkü aşşşırı hareketli yani. umarım düzelir de :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1248 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR