Yavru Kedide Kanlı İshal

ayın 27sinde 1 aylık kedi sahiplenmiştim o akşam ve ertesi gününde yaş mamayla karışık kuru mama vermemi söyledi veteriner. iç prazit hapı içirildi ve ensesine bir şey damlatıldı genel muayenesi yapıldı. parazit çıkmadı. kendisi yeni yeni kuru mama yiyordu aldığımda ama süt tozu da alıp sonrasındaki 2 gün süt tozu verdim sabah akşam. kuru mama kabı da odasında durdu bu süreçte istediğini yedi. ishal oldu geçen gün ve yine veterinere götürdük tekrar muayene ettiler ateşine baktılar sağlıklı olduğunu söylediler. 5 günde 2 kere muayene edildi. kuru mamadan sonra süt tozu yediği için muhtemelen sindirimsel problem olduğunu söylediler ve bebeklerde olur bu normal dediler, ayriyeten öncesinde ilk 2 gün yaş mama yediği için de ishal olmuş olabileceği söylendi. probiyotik verdiler 5 gün boyunca kullanmam için yaş mamayla karışık veriyorum. dün akşam probiyotik verdim ilk kez ve ishalinde azcık kan gördüm ama tekrar yapmasını bekledim emin olmak için. bu sabah da yaptı ve yine kan vardı. veterineri aradık probiyotikten kaynaklanmayacağını söyledi ama halsizlik kusma ateş yemesinde içmesinde problem olmadığı için kan artmadığı ya da uzun süreli devam etmediği sürece sadece kanlı ishalin bir anlam ifade etmediğini söyledi. ishalden kaynaklı ve ateşini de 2 kez ölçtürdüğümüz için belki tahriş olmuştur diye normal karşılandı şu an için. 2 gündür ishal totalde. eğer geçmezse de antibiyotik tedavisine başlayacağımızı söyledi ama çok küçük bi kedi olduğu için veteriner de acele karar alıp ilaç yüklemek istemiyor. benim ilk kedim ve daha 1 hafta bile olmadı sahipleneli ishali konusunda probiyotik dışında ne yapabilirim bilmiyorum patates tavuk haşlamak vs gerekir mi ayriyeten ve tam olarak ne kadar vermem gerek bunları. başına bu tarz bir şey gelen var mı? kuru maması proline tavuklu yavru kedi mamasıydı. ishalle bir alakası var mıdır değiştirmeli miyim? yoksa probiyotik tedavisinin bitmesini mi beklemeliyim ek bir şey yapmadan

10 CEVAP

missAybuke
missAybuke

103788

Mamasını değiştirin hem o hem de yaşmama ayrıca süt tozu hepsi birden ishal yapabilir normal bir durum daha çok ufak çünkü. Bütçeniz uygunsa daha içeriği güzel tahılsız/düşük tahıllı bir mamaya geçmenizi öneririm. Bana da tahriş olmuş gibi geldi. Kuru mama yemekte sıkıntı yaşıyorsa ilk etapta babycat mamalara bakın, çok ufak ve daha yumuşak bir yapısı var tanelerin.

komurlolis
komurlolis

113309

Proline içerik olarak iyi bir mama değil bence, kanlı ishal ondan kaynaklanmamış olsa da değiştirmenizi öneririm. Geçmiş olsun.

komurlolis
komurlolis

113309

Probiyotik ishale iyi gelse de kana bir çözüm olmuyor malesef, aynı durumdan muzdariptimz

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Kedinizi bu sekilde beslemeyin lutfen.O daha cok kucuk .Yas mama, kuru mama , süt tozu .Karisik beslenme insan iicn bile agir olabilirken bir bebiş kediye elbette ağirdir.
O daha yavru , patates filan haslayip vermeyin lütfen.
Ben olsaydim iki aylik olana kadar süt tozu ile beslemeye calisirdim.Bu gelisimleri icin önemli.En azindan 6 haftayi asmali.2 aylik olmadan hic bir kedime kuru mama vermedim.Denilir ki yas mamadan sonra alisir, kuru mamaya geçmez.Geçer efendim geçer.Ustelik o daha bebek oldugu icin yas mama verirken de dozuna dikkat edilmeli.
Parazit konusuna gelince, ic parazitler dökülürken popoda ya da diskida kan görülebilir.Yalniz 1 aylik bir bebege ic parazit hapi iciriliyor mu , emin olamadim.
Hekim hakli, cok kucuk oldugu icin antibiyotik kullanimindan mümkün mertebe sakinmak gerek.
Ezcümle kedinizi daha doğru besleyin lütfen.

Veteriner kuru mamaya geçen bebek kedilere süt tozu vermememi ve ilacı da yaş mamayla karıştırıp vermemi söyledi. Kuru mamaya da ben geçirmedim sahiplendiğim kişi önceden geçirmiş sanırım 1. ayı tamamladığında sanırım. Süt tozuna devam etmek istediğim için aldım zaten ama veremiyorum şu an. İyileştikten sonra da tekrar süt tozu versem yine böyle olur mu bilmiyorum muhtemelen veremem artık gözüm korktu

sanırım tahriş olduğu için kanamış. tekrar tuvaletini yaptı bu sefer bir şey yoktu. gece de olmaz umarım bekliyorum

Palyaco
Palyaco

218519

Daha kaliteli mamalar verin bence exclision nd naturea

Warriorsans
Warriorsans

133985

Mama olarak brit care önerebilirim onun dışında durumu hakkında pek bir bilgim yok

citirannesi
citirannesi

2379

Karışık bir besleme rutini var. Proline mamada tuz var. İçeriği pek temiz değil. Mamayi da değiştirmeniz öneririm.

felicia hypoallergenic kitten mamaya gecip sonrasında bi paket de acana kitten almayı dusunuyorum. feliciaya tam gecisi yaptıktan sonra arada acana vererek asamalı gecis yapıcam. acana agır gelebiliyomus hareketsizlik oldu tarzı yorumları okudum. n&d ve acana gibi mamaları karıstırarak kullananlar oldugunu da gordum. hem duzenli olarak sadece acana alabilecek bir butcem yok hem de agır gelir mi diye de korkuyorum. bi sure ben de asıl mamasına karıstırarak versem bir sorun olur mu acaba

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 349 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR