İç-Dış Paraziti Kendimiz Yapabilir Miyiz?

Nohutgofret
Nohutgofret

4790 Puan

Merhabalar kedim her veterinere gittiğinde çıldırıyor beni de çok yoruyor ve iç dış paraziti kendimiz de yapabiliriz diye duymuştum her veteriner verir mi gidip istesem bir de parazit alışında kalite/marka önemli mi varsa özellikle bir marka ismi söylemeli miyim ?

15 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Evde kendisi yapanlar var. Veterinerinizden almanızı tavsiye ederim aşıyı. Kalite ve marka konusunda pek bir bilgim yok. Eğer kediniz çok stres oluyorsa bence de evde kendiniz yapsanız güzel olur.

Nohutgofret
Nohutgofret

4790

Teşekkür ederim, bakalım bir danışayım artık 😌

targof
targof

2148

Az önce uyguladığım işlem iç parazit hapını malta buladım 2 kedimde yedi dış parazit için damla var onuda uyuyorlarken yapıcam birbirlerini yalamasınlar diye

Phoenix3
Phoenix3

18333

Veterinerden endopet hap alıp kullanabilirsiniz dedikleri ölçüde

Minigimmm
Minigimmm

11838

Evet bizde son 2 seferdir evde yapiyoruz cunku minik cok korkak ürkek bir kedi disari cikinca cok hizli nefes alip veriyor cok stres yapiyor iki büklüm kutusunda hareketsiz eve dönene kadar bekliyor. Coronasida oldugu icin strese girmesi iyi değil hekimimiz evde yapmamin daha iyi olacağini 3 ayda bir genel muayene icin kendisinin görmesinin yeterli olacagini soyledi. Ancak oyle internetten petshoplardan ilaci temin etmeyin lutfen. Internette sahte urunler cok fazla petshoplardaki ic dis parazit ilaclarida pek fazla etkili değil kedinizi pirelenmis bulabilirsiniz. Ve son olarak her seferinde ayni ilaci kullanmak da iyi değil bizim hekimimiz bir ay tek enseden damla yoluyla yaptilan ic dis paraziti uyguladiysa diger ay baska bir markanin damlasini ve hapini veriyor. Biz kliniğe gittikce hekimimizden aliyoruz ilaclari koyuyoruz eve. Boyle bir yol izleyebilirsiniz sizde.

Nohutgofret
Nohutgofret

4790

Arkadaşlar araştırdım, broadline ense damlası hem iç-hem de dış parazit olarak yeterli oluyor benim veteriner de bunu uygulamıştı araştırırken farkettim. Hapla falan uğraşmayın

deniznergis
deniznergis

12866

az önce broadline aldım veterinerden igne yapıcaktı fakat saldırgan oluyor kapıdan girince yarın uyuyunca yapıcam

roserna
roserna

2480

ben de evde kendim yapıyorum damla şeklinde olduğu için rahat oluyor. eğer aşıysa veterinerde yaptırmanızı öneririm tehlikeli olabilir.

Hapla zor oluyor, damla daha kolay ama daha pahalıya geliyor. Piyasadaki en etkili damla broadline. Eğer bütçeniz yeterliyse tavsiye ederim.

citirannesi
citirannesi

2379

Ben de evde hap ve damla ile yapıyorum.

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

Ben bir kere bile veterinerde yaptırmadım, stres oluyorsa evde uygulamak daha mantıklı. İlaçları veteriner hekimden alınız

Nohutgofret
Nohutgofret

4790

Evet sonuçta enjekte etmek gerekmedikçe Damlayı enseye biz de damlayabiliriz ben de gitmeyeceğim sanırım bir daha. Broadline adlı ense damlası hem iç hem dış parazit için yeterli. Ancak veterinere gidemeyeceğim bir yerdeyim mecbur netten alacağım, ***********da var gibi görünüyor sadece. İnşaallah sahtesi değildir

altunsila
altunsila

10096

İnternet sitesi gözükmüyor ama çok dikkatli olun, online veteriner sitelerinden almaya çalışın bari

Minigimmm
Minigimmm

11838

Ve demeyi unutmuşum, evet her klinikten alabilirsiniz illa ki kendi duzenli gittiginiz klinik olmasina gerek yok en yakin kliniğimizden almistik ilk sahiplendigimiz zaman, duzenli gittigimiz klinik uzağimizda diye. Bizim hekimimiz damla olarak stronghold damla hap olarak ise caniverm kullaniyor.

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464

Hap alabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 536 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR