Merhabalar, kedimiz bizimle 2 senedir beraber arada sırada yazlığa götürüp bahçede oynatıyorduk uzatmalı bir tasması var onunla bahçeye çıkarıyorduk. Ama dün akşam saatlerin de kedime bir şey oldu ve sürekli saklanıp kendini yalıyor sırtını falan oynatıyor. Tiksinmiş gibi sürekli pati ve kuyruk kısmını yalıyor. Yıkadık belki bir şey olmuştur diye ama yine de bu hareketlerine devam ediyor. Miyavlamıyor ve gözlerinin göz bebekleri kocaman. Kanepenin arkasına geçiyor ve tüm gün orda kalıyor. Yemek ve su içip kumuna tuvaletini yapıyor ama bize gelmiyor adını söylüyoruz tepki vermiyor. Sizce neden olabilir ? Yada benden başka böyle bir şey başından geçen oldu mu ?
Bir şeyden korkmuş olabilir bizim kedimiz de dışarıdan çok korkar evin tadilatı için adamlar gelince kanapenin, çamaşır makinesinin arkasına saklanıyor 🤷♀️ Özellikle de bodrum katına.
Bol bol oyun oynatın sevin kendini güvende hissetsin... Bir de Relax Paste verebilirsiniz.
Normalde her zaman yapmaz. Misafir geldiğinde vs. yapıyor ama bu çok farklı oldu bu sefer. Adını söylüyoruz tepki bile vermiyor
Bizim göremediğimiz diğer şeyleri görüp korktuğunu falan sanıyorum artık. Kucağıma bile aldığım zaman yatmıyor direk kanepenin arkasına kaçıyor. Sabit durduğu zaman da bir sağ bir sola birde yere bakıyor sanki birşeyi takip ediyor gibi
Kediniz kucak sevmiyorsa kucağınıza almayın lütfen daha çok stres olabilir.. dediğim yöntemleri deneyin olmazsa veterinere götürmenizi öneririm.
Tam tersi kucak delisiydi. Dünden beri ne olduysa gelmiyor. Birkaç veterineri arayıp sordum eğer böyle devam ederse yarın getirip göstereceğim
Merhabalar tekrardan .. Benim oğlum düzeldi. Onunla dün bu sayfaya yazdıktan sonra alıp kucağıma konuştum en sevdiği şey iplerle oynamaktı oynattım ve bütün gece o kanepenin arkasında yatmak yerine benim yanımda o iki gün boş kalan yanımda uyumaya karar verdiii 💃🏻💃🏻
Merhaba,
Düzeldigini sevindim.Bilgi olsun diye yaziyorum.Kediler korktuklarinda, stresli olduklarinda, agrili olduklarinda eşyalarin arkasina saklanabilirler.
Kedinizi yikamissiniz, bir daha yikamayin lütfen.Bu onlar icin cok da saglikli degil.
Keyifli olmasi guzel haber
Disari çıkarıldıktan sonra olmuş bu tepkisi sanirim, disarda bir seyden korkmus olabilir. Veya evin icinde herhangi bir tehlike hissetmis olabilir. Kendilerini guvensiz hissettiklerinde saklanma iç güdüsü duyuyorlar. Evimize misafir geldiginde kapi caldiginda yabanci bir ses duydugunda ve disari cikardigimda direk kacacak yer ariyor bu yerlerde hep kıytı köse karanlik kapali yerler. Kendini korumaya calisiyor bir nevi sanirim. Duzelmesine cok sevindim. O anlarda tamamen uzerine dusmeden kendi haline birakmak lazim seslendikce ugrastikca elledikce iyice stres yapip köşelerine çekiliyorlar. Kendilerini ve ortamlarini rahatta guvende hissettiklerinde de oyle cikip geliyorlar. Biz minigin bu haline alistik artik misafir gelince zorlamiyoruz kendisi misafir gittikten sonra evdeki seslere bakip cikip geliyor. Gecmis olsun :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor