Kedinin Aniden Saldırganlaşması

apovlitos
apovlitos

1119 Puan

Bir tanıdığım, erkek kedisini yaklaşık 1 ay önce kısırlaştırmıştı. Operasyondan sonra veteriner görmelerine izin verdiğinde, kedisi çok asabi olsa da; diğer gün teslim aldıklarında 15 gün boyunca uslu ve sevecen hali devam etti.
O sırada evlerine geçici olarak aldıkları yaralı kumruya kedi ulaşmaya çalışırken, tanıdığımın kızı kediyi uzaklaştırmaya çalışarak kızmış ve aniden kıza saldırmış.
O günden beri kızın adını dahi duysa hırlıyor ve saldırmaya başlıyor. Kendileri hayvanlara oldukça düşkün fakat ellerinden sahiplendirmekten veya atmaktan başka bir şey gelmiyor. Kızı eve dahi giremiyor, başkalarında kalıyor. Sebebini veterinerlere sorduğumuzda antidepresan kullanmalarını, sakinleştirici şurup kullanmalarını veya dışarı atmalarını söylüyor.
Buna benzer bir olay başına gelmiş biri olan var mı? Ne yapmalılar veya sahiplenmek isteyen biri varsa etrafınızda ulaştırabilir misiniz mümkünse?

11 CEVAP

betulaltundal
betulaltundal

35470

Kediye buradan ilan açabilir misiniz öncelikle lütfen. Zamanla geçecek bir travma olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen kısırlaştırma operasyonu için klinikte kalırken terk edildiğini düşündü. Daha sonra eve başka bir hayvan gelince kıskançlığı ve merakı arttı. Tanıdığınızın kızı ne şekilde uzaklaştırmaya çalıştı nasıl kızdı burayı biraz açar mısınız lütfen? Çünkü normal bir şekilde yapsa bunu, bu tepkiyi alması çok zor. Kediyi tıpkı başka birine ilk defa alıştırıyor gibi önce bir odaya kapatıp kapalı kapının arkasından 'tanıdığınızın kızına' söyleyin yumuşak ses tonuyla konuşsun. Onun kokusunun olduğu kıyafetleri kedinin yattığı yere vs bırakın kokusunu tekrar alsın. Biraz yumuşayınca ödül maması vs ile tekrar kalbini kazansın.Sakinleşmesi için kedi nanesi ve lavanta yağından birkaç damla vermekten bahsedilmişti birkaç gün önce, onu uygulayabilirler arada bir. Atmak ne demek hem kediye düşkün olup dışarı atmaktan bahsetmek çok ironik. Bizler akılsız canlılar değiliz dolayısıyla evde yaşayan bir hayvanın sokağa 'atılmasının' onun ölümü demek olduğunu tahmin edebiliriz. Yakınlarınıza iletin lütfen

betulyasar
betulyasar

1017

Betül hanıma katılıyorum. Atmak kelimesi kadar bencil bir kelime yok. Travmatik bir durumdayken yalnızca tanıdığınızın kızını düşünmemesi gerekir. Bu hayvana ne oldu hiç böyle yapmazdı hangi yollara başvurursak düzelir diye düşünmesi gerekir. Hayvansever bir ailenin aklına direkt kediyi evden atmak gelmez. He açıkca istemiyorlarsa açarsınız burada bir ilan belki gerçek bir yuvası olur.

Goupe
Goupe

114799

HİÇBİR HAYVANSEVER KEDİSİNİ ATMAYI DÜŞÜNMEZ!

betulaltundal
betulaltundal

35470

Hanımefendi ya da beyfendi, yapmanız gerekenleri yazdım en azından bi süre deneyip zaman versinler. Bu sırada da sahiplendirme ilanı açın. Atmak kelimesini siz kullandığınız için ve söz konusu bir kedi olduğu için hassas davranmamız normal.

apovlitos
apovlitos

1119

elbette atmasının doğru olmadığının farkındayım ve farkındalar. ama şu an kendisi ve kızı bile eve giremediği için ne yapacağını bilmiyor ve zaten buna engel olmak için burada sizlerden bir çözüm bekliyorum. hiçbir veteriner de yardımcı olmuyor. kızın uzaklaştırma anına gelirsek; kedi kapıyı açıp kumrunun olduğu odaya girmiş vr hırlamaya başlamış. ardından kız bağırmış gitmesi için, almış diğer yana koymuş ve sonra kız tekrar bağırdığında kedi birden saldırmış. baştan aşağı her yeri delik deşik şekilde hastaneye gitmiş. geri döndüğünde bir hafta boyunca her şey iyi derken sesini duyduğu an tekrar aynısı yaşanmış. şu an kızı evde değil, annesi ise odasından çıkamıyor. sahiplendirmeyi dahi istemiyorlar ama çok çaresiz durumdalar şu an.

apovlitos
apovlitos

1119

bu arada eklemeyi unuttuğum bir şey; bazı veterinerler birikmiş bir kini olduğunu ve ne yaparlarsa tekrar bir şekilde patlama anı olabileceğini ve yine bahçeli bir alana atmalarını söylemiş. ben burada sahiplendirmelerini dahi istemeyerek, ilan açmadan çözüm yolu ararken, sadece atmak hayvanseverlik değildir diye bir post atmanız da hoş değildi açıkçası. sadece şu an ne yapacaklarını bilmez durumda oldukları için, bir şey olmadan 'atmak' algısını düşüncelerinden silmek istiyorum.

apovlitos
apovlitos

1119

ben de en az sizin kadar hassasım bu konuda ancak benim değil tanıdığımın başına gelmiş bir olay olduğu için onun düşüncelerini aynen aktardım. sadece çözüm arıyorum. naneyi ve lavanta yağını önereceğim, teşekkürler.

betulaltundal
betulaltundal

35470

Tek başına nane veya lavanta değil de, mesela lavanta yağını verdikten sonra sakinken diğer dediklerimi yapabilirlerse daha etkili olur. Zaten size değil yakınlarınıza tepki gösterdik biz de :)

apovlitos
apovlitos

1119

peki nasıl uygulayabilir bunları ne şekilde verebilir? herhangi bir bilgim yok da.

betulaltundal
betulaltundal

35470

Ben de tam bilmiyorum ama tavsiye eden arkadaş tüylerine veya patisine birkaç damla damlatınca zaten yaladığını söylemişti

apovlitos
apovlitos

1119

tamamdır, teşekkürler önerileriniz için tekrar :')

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4460 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR