Kedimizin Davranış Değişiklikleri İçin Lütfen Yardım :(

inferi0r
inferi0r

12171 Puan

Merhaba arkadaşlar,
1 yaşından biraz büyük bir dişi kedimiz var. Sokak kedisi olduğu için tam ayını söyleyemiyorum. 3 4 ay önce kısırlaştı. Son birkaç gündür çok farklı davranıyor, hep yalnız olmak istiyor, mutfak lavabosunda oturuyor falan. Küçük bir kedimiz daha var 5.5 aylık, sadece onunla oynuyor.
Daha önce yapmadığı şeyler yapıyor, değişik yerlere girmeye çalışıyor.
En kötüsü de yatak odamıza işedi bugün :(
Bu tarz davranış değişiklikleri neden olabilir sizce? Sıcağa yoruyorduk ama artık hava da serinledi.
Oyun oynatmaya çalışıyoruz bazen oynuyor bazen ilgilenmiyor.
Bu tarz şeyler yaşamış olanlar yardımcı olursa çok seviniriz.

4 CEVAP

incirreis
incirreis

2891

Öncelikle kedinizi en iyi siz tanırsınız. Ancak bu davranış bozukluğu veya kısırlaştırmadan sonra bir süre devam eden hormonal hareketlilik olabilir.
Kedinizi strese sokacak yakın zamanlı bir faaliyet oldu mu evde? Taşınma, seyahat, kalabalık/kedinizin haz etmediği misafir gelmesi/normalden uzun süre evde yalnız kalma gibi?
Kuytu köşelere giriyorsa kendini güvende hissetmiyordur, tuvaleti dışında çiş yapması (sadece idrar) tepki olarak nitelendiriliyor. Muhtemelen kediniz stres altında. Çözüm bulamadıysanız Gimcat relax macun deneyebilirsiniz, kedideki stresi büyük ölçüde alıyor (kızgınlık döneminde kullanıyorum)

inferi0r
inferi0r

12171

Çok teşekkür ederim önerdiğiniz ürünü kullanıcam, gerçi işeme gününden beri stressiz görünüyor :)


Aslında 2 kedimiz var parazit uygulamaları yapıldı, malum ikisini ayrı tutmak gerekiyor, dönüşümlü olarak odaya kapatmamız gerekti 2şer saat, sanırım bunun stresini yaşadı. Bu 40 günde 1 yaptığımız bir şey aslında ama bilemiyorum :/

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Kedilerin kum kabi disina cis yapmasi , onlar icin yolunda gitmeyen bir seyleri anlatma cabalaridir.
@incirreis cok guzel yorumlamis.Kum kabiniz temiz mi, yeterince kum var mi, sabit mi ( bazen biz fark etmesek de sallanabiliyor), kum temiz mi gözden gecirin.Yeri bile cok kuytu koşe olmamali aslinda.Ardindan bakin , stres altinda ya da mutsuzluk yasamasina etkek bir seyler var mi ? Ki yalniz kalmak istemesi stresini, korkusunu ya da agrisini isaret eder.
Davranislarini iyi gözlemleyerek sorunun kaynagini bulabilirsiniz. Geçmis olsun, cozumu rahatlikla olsun 🌸

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

değişik yerlere girmeye çalışması tam deli manyak dönemindeki 5,5 aylık aşırı oyuncu kedinizden saklanma dinlenme yalnız kalma isteği .yaşı gereği de daha yalnız kalmak isteyecek bu normaldir kedilerde. Lavabo içinde yatma isteği sıcaklardan kalma huy geçer demek ki konforlu hissediyor kendini. Çok endişe etmeyin ama diğer 5,5aylık yavrudan ayrı tutun ki hayvan dinlensin rahat etsin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 241 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR