Kedime Aşı Yaptırmalı Mıyım?

Warriorsans
Warriorsans

133985 Puan

Şansı sokaktan aldığımda ölmek üzere doğum yapmaya çalışan bir anneydi bebekleri karnında öldüğü için onu zehirlemişti ve uzun zamandır da solunum yolu hastalığıyla uğraşıyordu kendini yeni yeni toparlıyor. İlk aşılarını yaptıracağız ama biraz korkularım var bir sürü ilaç kullandı bağışıklığı düşükse ve aşılar yan etki yaparsa diye korkuyorum. Sizce beklemeli miyim yoksa yaptırmalı mıyım? Bu arada iç dış parazit oldu onun dışında karma, kuduz, lösemi vs için soruyorum

12 CEVAP

İyice kendini toplamasını bekleyin. Ve tedavisini yapan veterinere götürün aşı için. Durumunuzu bildiğinden aşıya kaldırıp kaldıramayacağı hakkında daha rahat fikir yürütür. Aynı durum benim kedimde de var, bağışıklığı düşük olduğu için parazit bile vurmadık. Tam olarak iyileşene kadar yaptırmayacağım ben de. Hatta lösemiyi hiç yaptırmayı düşünmüyorum, çok ağır bir aşı çünkü.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Okadar çok takviye kullanıyoruz ki😅 enerjisi yemek yemesi vs sorunu yok ama insan bir şüphe duyuyor. Biraz daha bekleyeceğim haftaya veterinere gideriz bakalım be diyecek

Minigimmm
Minigimmm

11838

Isterseniz içinizin rahat etmesi adina bir kan tahlili yapilmasini isteyebilirsiniz cikan wbc (bagisiklik ) değerinin durumuna gore ya direk aşılara baslarsiniz yada ertelersiniz. Ikincisi lösemi aşinin diger asilardan bir farki yok gereksiz bir korku var ortada eger kedinizin bagisikligi iyi durumda ise diger asilardan hic bir farkli etki gostermeyecektir. Biz yaptirdik yaptirilmasinida tavsiye ediyorum ozellikle coronali kedilerinki. Ancak losemi asisi yapilmadan once bakilmasi gereken bir test var. Bu kedi losemi tasiyicisi mi değil mi. Eger kedide zaten hali hazirda losemi varsa uzerine asisini yaparsaniz ölüme kadar gidebilir ama test bizim ki gibi negatif cikarsa gonul rahatligiyla losemi asisinida vurulabilir. Bu testi her hekim yapmiyor siz isteyin lutfen. Bunun dışında parazit tedavisi gormeden asilarina baslamayin.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Bağışıklık sistemi güçlendirici tablet kullanmaya devam edin. 1 ay falan sonra da karma ve kuduz asisini yaptırırsınız. Lösemi çok gerekli değil biraz riskli bir aşı, biz yaptırmamıştık.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Ayrıca asiyi yaptırmadan once kan tahlili isteyebilirsiniz wbc yeterliyse asiyi yaptirirsiniz yeterli degilse hekiminiz gerekli bagisiklik urununu verir zaten.

Kendine gelip iyice toparlanmasını beklemeniz daha iyi olacaktır, eğer bir hastalık organizması vücüdunda var ise aşı ile daha kötü olacaktır. Sağlıklı olduğuna emin olduktan sonra aşıları yaptırabilirsiniz. Lösemi aşısı oldukça ağır bir aşıdır özellikle dikkat edin.

Calliope123
Calliope123

178

Merhaba benim kedim de gençlik hastalığı geçirdiği için aşıları gecikti. Veterinerimiz iyice iyileşene kadar yapılmaması gerektiğini bildirmişti. Bağışıklık güçlendirici vermişti bize öncesinde. İsterseniz bunu da sorabilirsiniz

Palyaco
Palyaco

218519

Toparlaması bekleyin ve vitamin takviyesi kullanın

Warriorsans
Warriorsans

133985

Hekimimizle son durumu daha konuşamadık ama gittiğimizde yapmak isterse falan birde buradan görüş alayım dedim

6_zeytin
6_zeytin

16370

Tedavi boyunca hangi hekim baktıysa ona danışın lösemi aşısı için test yaptırmadan aşıyı vurdurmayın

Warriorsans
Warriorsans

133985

Teşekkür ederim herkese aşıladı erteleme kararı aldık

Bağışıklığı düşükse eğer veterinerde aşı yapmaz zaten korkmayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 334 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81324 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR