Brit Care :(

Melike0nur
Melike0nur

12598 Puan

Öneri üzerine aldım bu mamayı içeriği de iyiydi. Ama bir türlü düzelmedi kakası ya İshal oldu. Veteriner mamayı değiştirdi özel mama verdi ama hala devam ediyor. Yaşayan var mı bu durumu?? Ne gibi tedavi uygulandı? Ne kadar sürede geçti falan?

37 CEVAP

Minigimmm
Minigimmm

11838

Brit care de bu ishal problemi çok sık yaşanıyor aslinda insanlar tarafindan hekimler tarafindan marka sahiplerine bildirilse iceriğinde mutlaka oturmayan bir sey vardir mamanin üzerinde tekrar çalisilmali diye duşunuyorum. Cunku bu kadar kedide ayni tepkiyi vermesi bir tuhaflik olduğunun göstergesi. Acaba bu mama kac senedir turkiyede var merak ettim doğrusu. Turkiyeye gelen seriler kesinlikle incelenmeli.


Sizin sorunuza gelecek olursak sizde kesinlikle probiyotige baslamalisiniz ama oyle yogurt kefir mefirle olacak iş değil mama bagirsak florasini bozdugu icin direk kliniklerde satilan probiyotik takviyelerine basvurun. Hemen duzene sokacaktir. Proplan, zoovital, nutrilab cok iyi markalarin probiyotikleri. Genelde toz formunda oluyorlar. Sevmez ise yemez der iseniz hap formunda alabilirsiniz. Veda markasi işinizi gorur. Gecmis olsun :)

Poncimin
Poncimin

116364

@Thesudeaskin


Biz burda öneride bulunuyoruz, deneyebilirsiniz diyoruz. Yoksa biz sizin kedinize iyi gelip gelmeyeceğini nerden bilebiliriz? Biz şuan Acana kullanıyoruz çok memnunuz. Bazıları da diyor kedim sindiremedi, ağır geldi. Benzer şekilde N&D kullanıp memnun olanlar varken bazıları ise memnun kalmıyor, kedisine iyi gelmiyor. Olabilir bunlar, kediden kediye etkisi değişir mamaların, mama bulma süreci vardır. Hangi mama iyi gelecek deneyip görmeniz lazım. Ben mama önerirken içeriğe göre sıralama yapıyorum, mamaların içerikleri önemli, içeriklerine göre sıralama yaparken de üstüne basarak belirtiyorum. Dediğim gibi, kedinize etkisini uzaktan biz bilemeyiz, sizin gözlemlemeniz gerek. Bütçeniz varsa önce et içeriği yüksek olan Acana gibi üst segment mamaları tercih ederseniz, kedinize ağır gelirse, memnun kalmazsanız bir alt mamalar Bozita, Exclusion, Sanabelle, Instinct gibi gibi daha çok var, bu mamaları denersiniz. Elimde sonunda kedinize iyi gelen doğru mamayı bulursunuz.

Palyaco
Palyaco

218519

Brit care yi kullanmayanlar öneriyor ben buna kızıyorum

simbakedi
simbakedi

136205

mamalari icerik olarak yorumlamiycaz da neye gore yorumliycaz arkadaslar dalga mi geciyorsunuz? burda sizin kedinize iyi gelen mamayi bana onerseniz ve benim kedime iyi gelmese suclusu siz mi olacaksiniz sacmalamayin yani.
sorunuza gelecek olursak, ben de probiyotik destegine baslamanizi oneririm. brit care kullanirken de probiyotige baslasaydiniz iyi olabilirdi. basta cunku ishal yapmamis tam olarak. ben de nd gectigimde yumusak kaka sorunu yasadim bir sure sonra gecti bu sorun. probiyotik baslayacaktim ama gecmese. biraz kedinin alismasi gerekiyor sanirim mamaya. tabiki ishal disinda baska etkiler de olursa israr etmenin anlami yok ama sadece ishalse ben bu durumun cozulebilecehine inaniyorum, benimki cozuldugu icin :D

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Brit Care icin ishal şikayetleri alınmıştı. Veteriner hekim hangi mamayı verdi tam olarak?

Palyaco
Palyaco

218519

Brit care ishal ve diskida fena koku yapıyor diyorum bu sitede herkese ve beni burda linç ediyorlar nedim artik bu mamada sorun var

Melike0nur
Melike0nur

12598

Virbac gastro verdi

Palyaco
Palyaco

218519

Bende kullanmistim brit care ishal ve diskida inanılmaz koku yapti haftada 3 sefer zeytinyağı 1 tatlı kaşığı verin bağırsak florasini duzenlicek ve mamayi değiştirmeniz guzel olmus

Poncimin
Poncimin

116364

Biz iki tester mamasını kullandık, hiçbir sorun yaşamadık. İçeriği ve analiz değerleri güzel bir mama, neden bazı kedileri ishal yapıyor bilmiyorum. Her mama her kediye yaramaz zaten. Biz Acana kullanıyoruz memnunuz şuan. Bu arada Britcare paketin %10'undan azı kullanılmışsa iade alıyor diye biliyorum, öyle bit şey varsa iade edebilirsiniz.

Ozge00
Ozge00

131723

Ben aylardır kullanıyorum. Süreci anlatayım size.


İlk 3 hafta eski ve yeni mamayı karıştirip verdim, kakası yumuşadı öncekine göre. Daha sonra direkt brit verdim ishal oldu o gün. 1 hafta kadar ev yapımı yoğurt verdim. Şuan iyi Kakasi kıvamlı. Sanırım daha kedi alışmadan hemen bırakıyorsunuz ishal yaptı diye. İshal yapan içindeki bezelye Muhtemelen, yüksek miktarda bezelye var. Her kedide aynı etkiyi yaratmaz. Gaz da yapar bazı kediye. Veya önceki mamaniz undan oluşuyor ise de ishal yapar çünkü et var britte. Mide zamanla alışır sorun ortadan kalkar.


Arkadaşlarım dediği gibi probiyotik iyi gelir. Veteriner ile yol alın

Thesudeaskin
Thesudeaskin

2643

Burada bazıları sürekli bu mamayı öneriyor güya içeriği güzel diye. Ama her şey içerik demek değil görüldüğü gibi.

Ozge00
Ozge00

131723

Olabilir dedigim gibi herkese iyi gelmez zaten mamalar. Ben memnun olduğum için rahatlıkla onerebilirim. En çok önerilen nd için de bir sürü sıkıntı var, acana ve orijen için de geçerli. Her mamada şikayetler var şikayet olmayan mama bulamayız. Çünkü her kedi aynı değildir. Her mamanın etkisi de aynı değildir. Deneme yanılma ile öğreniliyor bu tarz şeyler.

Brit Care'i üreten Vafo Praha'yı google'da aratırsanız yorumlardan insan sağlığına bile önem vermediklerini görürsünüz. İnsan sağlığına bile önem vermeyen bir firma hayvanları da umursamaz diye düşünüyorum. Bu yüzden bilindik markalardan şaşmayın.

Poncimin
Poncimin

116364

@Ozge00


Google kullanıcılarının yorumlarını diyor sanırım. Vafo praha yazınca en üstte genel bakış, sonrasında yorumlar var sanırım onu diyor. Biraz baktım sanırım anladığım fabrikaların bacalarına filtre sistemi takmamışlar herhalde, oranın halkı da fabrikadan gelen garip kötü kokudan, dumandan şikayetçi. Doğayı kirletiyorlar falan diyor. Ben böyle anladım, yanlış anlamış da olabilirim :D İlk defa duydum böyle bir şey, doğruluğu nedir bilmiyorum.

Palyaco
Palyaco

218519

10 kediden 8 ini ishal ediyor ben okadar ugrastimki lanet ettim canım yandı baskalarininda canı yanıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1848 Görüntüleme
  • 37 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR