Çiğ beslenme baya dikkat edilmesi gerekiyormuş her ay iç parazit aşısı ve onu ayarlamak
ürünleri donduracaksiniz zaten kasaptan alip önüne koymayacaksınız dondurarak o parazitleri oldureeksiniz benim bildogim parazit asiları yine 2-3 ayda bir yapiliyor zaten oluyo o parazitler dondurulunca.
Heray iç parazit bu bile sıkıntı
Kedim yaşamayı yemiyor Çiğ beslenmeye geçsem yermi
Yasmama
Veterinerim ayda bir diyor konuştum
2 ayda bir yerine ayda 1 yaptırılması bana mantıklı geldi. Suzionline'da çiğ besleme ile ilgili çok detaylı bi yazı var, etleri, oranını nası ayarlamanız gerektiği, nasıl dondurmanın ne kadar süre beklemeniz gerektiği vs her şey yazıyor, bir okumanızı tavsiye ederim
Kuru mamadan bile parazit bulaşıyor. Her ay her ay parazit olmamasına rağmen boşu boşuna el kadar hayvana kimyasal dayamak saçma. Sırf evham, parazit şüphesi olmadığı sürece yapılmaması lazım bence. En kötü ihtimal yılda 2 kez yaptırmak kâfi. Kaldı ki evde hapılan barflar kuru mamalara göre daha temiz oluyor, parazit/ mikrop riski daha az. Eti nereden aldığınızı, ne eti olduğunu biliyorsunuz en azından. Mamada ya da hazır barflarda o bile yok. Evde yapılan çiğ beslenmeden o kadar da korkmamak gerek şahsen.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor