Aile Meselesi

Cubik
Cubik

13023 Puan

Direk konuya giricem arkadaşlar şimdi, bizi üç tane kedimiz var .memati köfte asu. 3 kediye aynı anda bakmayacağım için asuyu eve erkekleri balkonda beslemeye karar verdik. Ama tabi birinci katta oturduğumuz için bahçeye içiyorlar sonra geri geliyorlar. Neyse işte. Annem erkekleri bahçeye alınmaları için ilk indirdiğinde, asu kardeşlerinin dışarıda olduğunu görünce heveslendi ve dışarıyı istedi hep. O zamanlar 4 aylıklardı şuan 6 . Asu hep dışarı kaçar bizde hep geri getiririz ama bizden kaçar, arabaların altına girer yani onu yakalayıp eve götürmemiz yarım saat fln sürer. Biz asunun kaçmasını engelliyebiliypruz, ama önüzümdr bir engel var: babam . Yani şöyle anlatıyım ben mutfakta asuyla duruyordum. Babam geldi, ben de salona geçmiştim o sırada. Sonra babamda başka odaya geçti. Mutfağa gittiğimde ise asu yoktu . Her yeri aradım ama asuyu bulamadım . Sonra balkona baktığımda babam asuyu balkona koymuştu ve kapıyı kapatmıştı . Bu olay 2 kez yaşandı. Ayrıca babam gece yatmadan önce bütün odaların camını ve kapısını açıyor. Ablam beni "Beyza asu yine kaçtı onu alır mısın " diye uyandırıyor.

14 CEVAP

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Babanız ne yapmaya çalışıyor? Gerçekten hayret ediyorum böyle insanlara. Kedinin sana ne zararı var?

gulsump
gulsump

114504

Camlara file yaptırın diye bir cevap verilmesi bile komiğime gitti. Babası belli ki kediyi evde istemiyor ve elinden geleni yapıyor evden göndermek için. Amaç zaten kedinin evden gitmesi, evden gitmemesi için file mi yaptıracak? Soru soran arkadaşa hitaben, ya babanızla oturup bu konuyu konuşun, neden istemediğini sorun belki bir çözüm bulursunuz. Ya da kedileri güvenli bir yere sahiplendirin. Sokakta başlarına kötü bir şey gelebilir.

gulsump
gulsump

114504

babasının bilerek dışarı koyduğu açık, bilerek atmak isteyen bir insan file yaptırmasına izin verir mi

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

camlarınıza ve balkonunuza file yapın bence

altunsila
altunsila

10096

Kedileri kontrolsüz dışarı salmak çok tehlikeli, ben çok anlayamadım bu nasıl bir kedi sahiplenmek. Anladığım kadarıyla kedileriniz aslında sokakta yaşıyor ama siz ekstra ilgileniyorsunuz, yani aslında ev kedisi değiller. Babanız öyle yapmasa bile balkonda güvenlik yoksa kedi çıkar gider. Konuya yaklaşımınızı ennn baştan gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum

blue_hpood
blue_hpood

128183

yol yakınken sahiplendirin, babanız belli ki kedilerden hoşlanmıyor.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

gulsump hayvan zaten kaçmaya çalışıyormuş?? babası da eliyle atmıyor dışarı kaçmasına olanak tanıyor fileyi yırtıp camdan atacak hali yok ya o kadar da gözü döndüysr sahiplendirsin zate file olsa hayvan kaçamaz.

Babanızla konuyu detaylıca konuşmaktan başka çözüm yolu yok. Bu arada diğer iki kedi aslında sokak kedisi mi? Asu belli ki sokağa alışık değil, korkuyor. Diğer iki kedi gibi sokak/ ev arası gidip gelebilse babanızı yatıştırmak daha kolay olurdu. Ama belli ki alışık değil, sokağa çıkmaması gerekiyor. Allah korusun benzer bir durum tekrar yaşanırsa daha kötü sonuçlanabilir. Diğer aile üyeleri baskın çıkıp babanızı ikna etmeli. Öbür türlü sahiplendirmekten başka çare yok.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

balkona koymuş balkondan atmamış balkonda file olsa balkonda kalır çıkamaz babasının isteyip istememe durumu olmasa da file şart zaten

Gmz91910
Gmz91910

14251

Bizde buna benze bir olayı eşimle yaşıyoruz aynı şekilde oda (sineklik var ama biraz yüklenmeyle açabilir) camları açık bırakıyordu defalarca anlattım anladı mı bilmiyorum muhtemelen her hava ısındığında aynı sorunu yaşayacağız🙄

violetsmom
violetsmom

5037

bu sekilde babaniz ve kedilerinizin gecinmesi cok zor ve tehlikeli sahiplendirebiliyorsaniz sahiplendirin diger turlu kedileriniz icin de surekli bu sekilde yasamk zor olacaktir

gulsump
gulsump

114504

soruyu tekrar okuyun lütfen beyzathemoc1

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,


Eğer eviniz bahceli ise ve giris cimis kolay ise , belki müsade etmelisiniz kedinizin gezip gelmesine.Babaniz belki de onun doğal alanda mutlu oldugunu düşünüyordur ve bu nedenle rahatligi icin cikmasina yol aciyordur.Kimse babanizi degistiremez ve siz onun evinde yasadiginiz icin ortak yol olarak , ortam da güvenli ise , bunu deneyebilirsiniz belki.Benim ki öyle yasiyor mesela.Ancak bence Asuyu kisirlastirma konusunu onemseyin , 6 aylikken hamile olan kediler bilirim.
Tamamen ev kedisi yapmak yerine bu orta yolu uygulamak belki kolaylastirir.
Yok babaniz ille de evde kedi istemiyorsa ,6 aydir da direniyorsa , bir sey soyliyemem.

Cubik
Cubik

13023

Cevaplar için teşekkür ederim, yanlız bişey söylemek istiyorum. Bu nasıl kedi sahiplenmek ? Diyen arkadaş , maalesef bizim başka çaremiz yoktu sokakta daha 7 haftalıklarlwn annelerine araba çarptı öldü bide sokakta yaşayamayacakları için aldık yoksa ailem bitanesine katlaanmazken ben niye 3 kedi sahipleneyim?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 389 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81283 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR