Köpeğim Tuvaletini Tutuyor Ne Yapmam Lazım.

hurkan1910
hurkan1910

250 Puan

Normalde evin bütün halılarını kaldırdım ve göstererek koklatarak köpeğimi beze kendiliğinden alıştırdım hangi noktaya kaka yapmasını gösterdim veterinerim bile hayret etti o kadar büyük bir evde yere yapmayıp beze yapmasını fakat evin altını üstüne getiriyor diye tek bir odaya koydum. Bezini serdim. 11 12 saat oldu hala kakasını tutuyor normalde 2 saatte bir kaka yapıyor ama evi kokuttuğu için bir odaya kapattım. Kapıyı açtığımda ise koşup antreye salona gidip tam kakasını yapacakken kaldırıp getirip burnunu bezini koklattım(biraz sürttüm diyebiliriz) yapmadı. Huysuzlanıyor kapıyı açmam için kapıyı açınca yine koşup diğer tarafa gidiyor arkasından gidip bekliyorum oda yapmıyor kakasını dışarı çıkardım parkta yapsın diye sadece oyun oynadı. Serbest bıraktım yine sadece bekledi. Şuan sadece çişini tutamadı beze yaptı. Banada trip atıp duruyor. Alışırmı acaba çözmüş değilim.
Yaş: 65 günlük
Cins : Golden

3 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

stresten yapamıyor. evde ped varsa kaldırın ve çöpe atın, ped hiçbir işe yaramıyor, hatta sorunlara yol açıyor, köpekler sürekli aynı yere tuvalet yaparlarsa bu sorun olur, dışarısı için de geçerli. hep aynı yere yaptırmamalısınız. aşıları bitmediyse dışarı çıkarmayın. bittiyse 3 saatte bir çıkarın yapana kadar yürüyün. evde bi yere tam yaparken köpeğe müdahale etmeniz tutup kaldırmanız falan daha büyük sorunlara yol açar, o durumda müdahale etmemeliydiniz. tekrar öyle bir durum olursa bırakın yapsın, siz bu durumu olmadan engellemek üzerine çalışmalısınız. tüm gün odaya kapatmayın, ama bütün evi de özgürce gezsin mantığında hareket etmeyin, sizinle beraber bir başka odayı keşfetsin sonra geri dönün mesela. diğer odalara ilerleyen günlerde girin, yavaşça açılsın yani her yeri bir anda keşfetmeye uğraşmasın. yemekten sonra oyun vs oynamayın kendi haline bırakın.en az 1 bucuk saat sindirmesini bekleyin, o oyun istese de oynamayın. hep kaka yaptığı o yere bir kaç gün hiç götürmeyin hatta oraya 1 metre bile yaklaşmamasına özen gösterin. orayla ilgili olan bağlantısını pekiştirmemesi lazım

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
@zibityus gereken herseyi söylemiş.Onemseyin.

Thesudeaskin
Thesudeaskin

2643

Onu kapattığınız odayı kendi alanı olarak belirlemiş olabilir. Ben de bi süre yavru bi köpeğe bakmıştım o da aynı şekilde davranıyordu. Ya köpek kafesi oluşturmanız gerekiyor ya da bi süre bu şekilde devam ediyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 571 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80341 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR