Gimcat Malt Kullananlar

Jeffroshum
Jeffroshum

5633 Puan

Gimcat malt kullananlar kedinize ne kadar malt veriyorsunuz. İzlediğim videolarda hemen hemen herkes 2-3 günde bir bezelye tanesi nohut tanesi kadar falan veriyormuş. Ama ben paketin üstünde yazdığı gibi 4-6 cm arası her gün veriyorum. Aynı şekilde vitamin ve bazen taurin paste. Ve bir de günlük kedinize ne kadar ödül maması veriyorsunuz ben sanırım çok fazla veriyorum her gün mutlaka stick şeklinde olanlardan 10+ kare şeklinde olan küçük şeylerden bazen bunlara artı olarak cream ödül maması(haftada 2-3 kez) haftada 1-2 kez de yaş mama ayda 2 sefer de miamor kedi çorbası . Aslında eskiden bu kadar çok vermiyordum ama kısırlaştırmasan sonra 5 gün kadar neredeyse hiçbir şey yemiyordu bende belki yer diye ne bulduysam aldım bazılarını hiç sevmedi sevdiklerinden devam ediyorum kaybettiği kiloları alması için o zamanlar bol bol veriyordum çünkü mama yemek istemiyordu şimdi Allah’a şükür yiyor ama ben bi türlü azarlamadım. Yani aslında paketlerin arkasında yazanları aşmıyorum ama hepsinden de verdiğim için böbreklerini yormaktan korkuyorum

16 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ben elimde olan bütün malt, ödül mamaları ve vitaminleri bir sıraya koydum ve tablo yaptım (mükemmeliyetçilik huyum var azcık) bu şekilde dönüşümlü verdiğim için paketin arkasında ne yazıyorsa o kadar veriyorum.

Jeffroshum
Jeffroshum

5633

Azarlamadım değil azaltamadım olucak:)

Renklipati
Renklipati

140143

Ben hergun hemen hemen 2 cm veriyorum bu yüzden hiç tüy yumağı sorunu olmadı.mama kaliteli olunca vitamine gerek duymuyorum haftada bazan 2 cm yine veriyorum çok sık değil.. yaş mama haftada bir kere veriyorum.. ödül maması haftada 1 yada 2 kere veriyorum çok gerekli değil çünkü ödül çubuğu olanlar dan çok seviyor..

Renklipati
Renklipati

140143

Herşeyin aşırısı zararlı unutmamak gerekiyor..helede bağışıklığı güçlü bir kediyse ona vitamin yüklenmesine değerlerini yükseltmeye gerek varmı

Jeffroshum
Jeffroshum

5633

Haklısınız tablo yapmak en iyisi yoksa önüne geçemiycem bu durumun. Bir kaç kez bezelye tanesi malt vermeyi denedim ama sanırım yetersiz geldiği için kustu 2,5-3 cm de karar kılıcam ve vitamin vermeyi uzun süre bırakıcam çok çok sonra belki haftada bir 2 cm falan veririm

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

ben iki günde bir 2 cm veriyorum kisa tuylu oldugu icin yeterli geliyor. odul mamasi biraz fazla veriyormussunuz azaltin. cok gerekli bir sey degil sonucta.

simbakedi
simbakedi

136205

ben de 2-3 gunde bir veriyorum nohut tanesi kadar sorun yasamadik. kullandiginiz mama kaliteliyse vitamin ve taurin takviyesinin fazlasi yorar kedinizin karacigerini gerek yok. nd mama kullanirken haftada 1-2 kere veriyordum acana kullaniyorum su an vermiyorum bile. 2 haftada 1 veririm belki. sizin de fazla vermenizi tavsiye etmem. ayrica odul mamalarina da bu kadar alismasi zararli bence. ne kadar kaliteli bir mama olsa da sonucta odul mamasi kediye asiri yararli bir sey degil. sivi odul seyleri de ayni sekilde. yas mama konusunda bir sey demiyorum o sizin kendi tercihiniz. bazilari cok saglikli diyor bazilari degil diyor sahibin kendi insiyatifinde bu bence.

Palyaco
Palyaco

218519

3 ve 4 santim yeterli

Jeffroshum
Jeffroshum

5633

Eskiden ara sıra vitamin verirdim çok daha ölçülüydü o zamanlar sonra annem karaciğeri yorulur verme deyince bende bırakmıştım sonra kazara hamile kaldığında vitamin eksikliğinden halsiz düşmüştü ondan sonra düzenli olarak her gün vermeye başlamıştım vitamine tanıklığım bu yüzden galiba. Hamileler hakkında en ufak bir fikrim olmadığı için vitamine ihtiyacı olabileceğini düşünememiştim o zamanlar

diablerose
diablerose

119757

gimcat malt gunde yarim santim. wanpy odul mamasi haftada bi paket. mamasi sinirsiz, kendi istedigi kadar yiyor. baska da su disinda hicbisi vermiorum.

dilanbulent
dilanbulent

17247

Tüy yumaklarından kediniz veterinerlik olduğunda ameliyat parası için buralarda ağlamayın o zaman. Allah aşkına yapmayın şunu, bir konu hakkında bilginiz yoksa o konu hakkında yorum yapmayın. Harbiden komik oluyor ya. Öylesini doğru bulmuyorum da, böylesini doğru bulmuyorum da bıdı bıdı... Koskoca veterinerlerin hepsinin kullan dediği şeyi reddedin, ondan sonra instagramda twitterda bağış toplayın yardım edin diye. Sinirlenmemek elde değil yemin ederim. Bu fikir beyan etmek falan değil, buna cahillik deniyor.

dilanbulent
dilanbulent

17247

Zaten o tüyleri bir müddet sonra kusamıyor, midesinde topak haline geliyor o yüzden malt kullanıyoruz. Yoksa biz salak mıyız niye malt kullanalım? Fikrini beyan ediyor bir de hey allahım

altunsila
altunsila

10096

Kediden kediye değişir tabi ama ben de her gün 2 cm kadar veriyorum. Eğer ki azaltırsam bir süre sonra kusabiliyor.
Ödül mamasını da haftada 1-2 veriyorum, yaş mamayı da haftada 1. Birinden birini verdiysem aynı gün içinde başka bir ödül vermiyorum keisnlikle.

rifi85
rifi85

2119

ben malt kullanımına karşıyım. vitamin kullanın ama malt asla. kedinin bir doğul yaşamı olmalı yuttuğu tüyleri bir müddet sonra kusarak çıkarmalı. ama malt tüylerini eritiyor yada sindiriyor sonra kedinin sindirim sistemine dahil oluyor. bence zararlı

susuwatari
susuwatari

575

Gimcat Malt Soft'u kutu üzerinde yazan miktar kadar veriyorum ben (5-6 cm). Faydalı olduğu kanısındayım ama belki miktar olarak bir tık azaltabilirim, zira bu şekilde çok hızlı tükeniyor ve oldukça pahalı.


Bir kere bu malt işini veterinere sormuştum 2-3 günde bir 2 cm falan yeter demişti. O zaman daha küçüktü ama bizimki. Şu an 1,5 yaşında.


Eğer kusması sorun olmayacaksa malt yerine kedi çimi de kullanılabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 782 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 7 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81364 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR